Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

***Ally*** napisal/-a:Ampak ne vem kaj je večja škoda...pozabit tabletko pa jo pač ustrezno nadomestit takoj ko se spomniš, al hodit po morning after pill in se našopat s prekomerno dozo hormonov.

Če pozabljeno tabletko nadomestiš v 12-urnem roku, potem načeloma sploh ne bi smelo bit panike. S PKK bi se pa jst obremenjevala samo, če bi pozabla 2 KT al pa kej tazga. In valda je PKK velik večji šok za telo, tko da se ga je pametno izogibat.

Moj nasvet: alarm naštitmat na telefon, kdaj je treba KT vzet in to pol dejansko naredit. Al pa tabletke met na nočni omarci ipd., da jih ne spregledaš. ;) Point je to, da ti jemanje KT pride v navado, postane del tvoje rutine.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Ne da se mi brat 90 strani nazaj...ve kdo katere so tabletke ki vsebujejo najmanj hormonov? Nekje sem zasledila da so to Logest, drugje da Yarina...
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Baje jih imajo Logest najmanj, ampak Yarina pa vsebujejo druge hormone, tako da bolj kot ne niso primerljive.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

se kar strinjam z maychy...so nekje na istem...ampak z različno sestavo...le da ima logest več stranskih učinkov...yarina jih dejansko nima...vsaj kar se fizičnega počutja tiče...ostalo je že druga zgodba...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Tiavanna napisal/-a:Spet sem nardila eno neumnost. Včeraj sem pozabla tabletke v avtu, tako da so ble danes do cca 17h v avtu, ki je bil precej pregret. :? Sicer sem jih imela v predalu, ampak vseeno. Na škatlici pa piše, da je treba tablete shranjevat na 25C. Potem sem tableto vseeno vzela, sam mi je zdej malo slabo. Ginekologa ne morem poklicat, ker ga ni, na med.over.net so tut na dopustu, tko da...Se slučajno kateri sanja, če je to ful narobe? Oz. če so se tablete pokvarle al karkoli?

pomoje ni panike, jest jih kar nekaj poznam, ki tabletke nosijo s sabo v denarnici
torej povsod kamor grejo in to so potem tudi skos na vročini
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a levcek »

ja kolko stopinj pa mate v stanovanju.ce smem prasat?

ker mi mamo v dnevni klimo in je 27stopinj, v sobi mam ventilator in mam 30stopinj.. tabletke mam v torbici.. tako da jim je mogoce se malenkost bolj vroce .. ko grem ven jih mam sabo..ker so pac vedno v torbici.. sicer grem obicajno ven le zvecer.. ampak takrat so T se vedno okol 28-30
ne mormo jih dat v hladilnik ANE! ..torej skoraj celo poletje skoraj da ni pogojev da bi ble na T 25ih stopinj!

ne sekiraj se.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Napisala je, da jih je pozabila v predalu v avtu. Če te je to zmedlo?
girl007
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Mimi_M napisal/-a:Napisala je, da jih je pozabila v predalu v avtu. Če te je to zmedlo?

Pomoje je hotla povedat, da poleti tudi če jih imaš doma, jih nimaš na temperaturi pod 25 stopinj. :D
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Vceraj bi mogla vzet prvo KT iz nove skatlice, pa sem sla zvecer nekam ven in sem enostavno pozabla (se mi je prvic to zgodilo). In sem namesto vceraj zvecer novo skatlo zacela danes zjutraj. Drugo tabletko pa bom vzela zvecer, kot je po urniku. A je zdaj zascita ohromljena, al ni neke panike?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

Angel girl napisal/-a:
astra_mb napisal/-a:se kar strinjam z maychy...so nekje na istem...ampak z različno sestavo...le da ima logest več stranskih učinkov...yarina jih dejansko nima...vsaj kar se fizičnega počutja tiče...ostalo je že druga zgodba...

O tem smo že razrpavljal, to ni res. Na vsakega delujejo drugače. Mene so skor fentale :?

jaz jih trenutno ne jem...saj sem poudarila...fizično počutje...ker meni so na živce vsekale....telesno pa sem se super počutila...
so bile pa vseeno najboljše tablete kar sem jih do sedaj jemala...
sigurno pa da vsak organizem reagira drugače...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a levcek »

girl007 napisal/-a:
Mimi_M napisal/-a:Napisala je, da jih je pozabila v predalu v avtu. Če te je to zmedlo?

Pomoje je hotla povedat, da poleti tudi če jih imaš doma, jih nimaš na temperaturi pod 25 stopinj. :D

ja sej.. ze celo poletje so neke vrtoglave stopinje.. mi u hisi nimamo niti blizu 25stopinj ..kljub klimi...
ce bi te stopinje toliko drzale, bi se pol marsikateri pokvarile tabletke... bi mogli dobit odgovor od strokovnjaka

bolj bi se sekirala da bi se kondom v avtu stopil :)
Zadnjič spremenil levcek, dne 25. Jul. 2006 10:38, skupaj popravljeno 1 krat.
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

Lastovica napisal/-a:Vceraj bi mogla vzet prvo KT iz nove skatlice, pa sem sla zvecer nekam ven in sem enostavno pozabla (se mi je prvic to zgodilo). In sem namesto vceraj zvecer novo skatlo zacela danes zjutraj. Drugo tabletko pa bom vzela zvecer, kot je po urniku. A je zdaj zascita ohromljena, al ni neke panike?

zdej, če od včeraj od ure, ko ponavadi jemlješ tabletke, pa do zjutraj, ko si vzela zamujeno tabletko, ni minilo več kot 12 ur, potem je ok, sicer pa je potrebna dodatna zaščita
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lun|ca »

Ali jemlje katera tabletke Femoden? Sama jih namrec imam in v navodilih pise, da se kot stranski ucinki vcasih na obrazu lahko pojavijo rumene pege (ob izpostavljanju soncni svetlobi)... Zanima me, ce se je kateri to ze zgodilo? Sama imam namrec nek strah in imam obcutek, da imam na obrazu vsak dan vec pegic... :?:
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a t-e-a »

Jz mam zdej tabetke, ampak usi opazjo spremebe na mojmu obnašanju, bolj sm razdražjiva, jokam za brez veze, pa cele dneve bi sam spala :cry: :cry: :cry:
Tko da bo treba druge poiskat :(
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

tea... jz sm taka tud brez tabletk... a si prepričana, da je to posledica KT-jev? kolk časa jih pa že jemleš?
Zaklenjeno