Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
curlly
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ..in the sky..

Neprebrana objava Napisal/-a curlly »

punce, RIGEVIDON- ima katera izkušnje? jst sm jemala logest in ker sm mela skooos napihnjen trebuh pa na bruhanje mi je šlo skos pa shujšala sm celo, sm jih zamenjala za te rigevidon o katerih pojma nimam in sm za njih prvič slišala. zanima me če katerakoli karkoli ve o njih? prosim za kakšen odgovor, sam ne me strašit preveč :D

p.s. začela sam brat od začetka, pršla do ene 33 strani in sem obupala, zato če je katera že omenila kaj o teh tabletkah naj mi pove vsaj približno stran k vse tist brat :roll: skor se mi je zvrtel u glavi, skos sam logest, yarina, cilest, diane35 o tem rigevidonu pa ne duha ne sluha.. :?
..jer samo dobrim curama,
uvek se ružno dešava..
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

dumbo napisal/-a:Hej punce!

V bistvu ne vem, kam naj dam moje vprašanje, ampak vseeno.

Od februarja 2006 jemljem Diane35, danes pa se mi je pojavila krvavitev podobna menstruaciji, ampak šibkejša (do menstruacije bi morala vzeti še 6 tabletk).
Spolne odnose sem imela nazadnje 12 dni nazaj.
Do sedaj se mi takšna krvavitev ni pojavljala, tako da niti ne vem, kako naj reagiram na to.

A zna kera kaj svetovat?
Hvaležna za vas odgovor.

Če se ti je to zgodilo prvič, pol sploh ni panike, glede na to, da jih jemlješ šele prib. 4 mesece; telo se pač še navaja. Men so se občasne šibke krvavitve začele pojavljat po dobrem letu rednega jemanja Diane-35 pa še nisem zamenjala tabletk. :?
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

buubbika napisal/-a:mene pa zanima če je kra jemala Diane 35 zarad poraščenosti? a je pomagalo kaj al je blo še huje? so bile kakšne posledice kasneje npr. da ste se zredile itd...?? :)

Jst jih sicer nisem primarno jemala zaradi tega, ampak mi kakšna kocina manj tut ne bi škodla. Žal pa kakšne blazne razlike nisem opazila... Sej ne vem, a naj bi dlake kr odpadle a naj bi po depilaciji ne zrasle več? :?

Zredile sem se takoj na začetku za slabih 5 kg in ne vem točno zakaj, mogoče je bla samo psihološka fora, ker so mi vsi govoril, da se zaradi KT rediš, men se je pa takoj na začetku noooro povečal apetit, podobno udi dvema frendicama, ki jemljeta Diane. Drugač je pa odvisno od posameznika, tko da se zna zgodit, da pr teb ne bi blo panike (če si kaj bolj samodisciplinirana). ;)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

mogoče kera ve če majo logest tabletke tud kakšne učinke proti poraščenosti? TNX
Uporabniški avatar
vrednagreha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a vrednagreha »

daylight napisal/-a:mene pa me zanima, ce katera ve kako je s hujsanjem med jemanjem tabletk.
zacela sm z diane35, pol sm mela harmonet, logest in zdaj jarino, ki mi se najbolj odgovarjajo.
ampak od kar jemljem tabletke mi grejo kg samo gor in nikakor dol :roll:
prej s tem nism nikoli nobenih problemov mela.

ve katera ce bi lahko ble za to krive tabletke? :?
ker kg bi reees rada dol spravla, bi biu ze cas :roll:

Po Yarini se defenitivno ne rediš., ker ti odvajajo vodo iz telesa, poleg tega pa ne vsebujejo takšnih sestavin, da bi se zaradi njih redila. Ko jih boš jemala kakšne 4-5 mesecov, boš videla dobre rezultate. Vsaj jst sem jih!
Drage moje, tiste, ki imate kakršne koli težave zaradi kontracepcijskih tablet, dejte raskirat una 2000sit na mesec in si pejte po Yarino, ker so po moje res edine kvalitetne kontracepcijske, ki so trenutno tle v slo na tržišču. + to, da menstruacija traja max 3 dni(prej okol 6-7) dni in o nobenih bolečinah niti sledu....
PRIPOROČAM!!!
Živim življenje.....
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

no, to je spet odvisno od organizma a ne? jst tut jem Yarino in me dostkrat zelo bolijo prsi in jajčniki. je pa res da je dosti bolje kot po Minulet, ko sem imela migrene za znoret. menstruacijo mam približno 4 dni in je res zelo šibka.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

js sm šla v sredo po recept za logest in mi je sestra hotla dat kar ene druge - za katere tud v tej temi še nism slišala. men nič jasno :eek: še dobro, da ji je druga sestra potem rekla, da logest so. :)
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala

Neprebrana objava Napisal/-a daylight »

vrednagreha napisal/-a:
daylight napisal/-a:mene pa me zanima, ce katera ve kako je s hujsanjem med jemanjem tabletk.
zacela sm z diane35, pol sm mela harmonet, logest in zdaj jarino, ki mi se najbolj odgovarjajo.
ampak od kar jemljem tabletke mi grejo kg samo gor in nikakor dol :roll:
prej s tem nism nikoli nobenih problemov mela.

ve katera ce bi lahko ble za to krive tabletke? :?
ker kg bi reees rada dol spravla, bi biu ze cas :roll:

Po Yarini se defenitivno ne rediš., ker ti odvajajo vodo iz telesa, poleg tega pa ne vsebujejo takšnih sestavin, da bi se zaradi njih redila. Ko jih boš jemala kakšne 4-5 mesecov, boš videla dobre rezultate. Vsaj jst sem jih!
Drage moje, tiste, ki imate kakršne koli težave zaradi kontracepcijskih tablet, dejte raskirat una 2000sit na mesec in si pejte po Yarino, ker so po moje res edine kvalitetne kontracepcijske, ki so trenutno tle v slo na tržišču. + to, da menstruacija traja max 3 dni(prej okol 6-7) dni in o nobenih bolečinah niti sledu....
PRIPOROČAM!!!

yarino mam ze skori celo leto, pa ni nobenih razlik. samo migren ni vec, oz so redkejse kot pri drugih, vode mi ne zadrzujejo, to je res.

moje vprasanje je blo misljeno bol kot ce kira ve, ce tabletke lahko kako vplivajo na delovanje diet al ne?
mogoce sm prejsni post malcek cudno napisala :oops:
mi je ginekolog predlagal, da naj za nekaj mesecev preneham z jemanjem tabletk, da vidim ce bo kakšna razlika s tezo.
kaj mislite vi o tem? :?:
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

daylight napisal/-a:
mi je ginekolog predlagal, da naj za nekaj mesecev preneham z jemanjem tabletk, da vidim ce bo kakšna razlika s tezo.
kaj mislite vi o tem? :?:

jaz sem jemala skoraj 2 leti Minulet, pa sem imela ful težave in sem pač ginekologinji rekla, če mi predpiše druge, ker me boli glava po njih, itd. pa je rekla, naj najprej za nekaj mesecev prekinem z jemanjem, da vidimo, če bo kaj drugače.. tko da sem zdaj pol leta že brez tabletk, pa se ful bolje počutim, menstruacije imam le 2-3 dni, ampak je pa bolj treba pazit zato :roll:
zdej pa ne vem, a nej grem nazaj, da mi druge predpiše, pa katere? Ker ne bi šla rada spet čez vse tiste migrene :?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

malavila jst sem imela po Minulet iste težave. sem imela take glavobole da sem bruhala od bolečin. ne znam opisat počutja ko sem jih nehala jemati. ful mi je blo boljš, prav čudla sem se kako sem bla prej tako neumna da sem tako dolgo vztrajala na tabletkah. Zdej mam Yarino in je veliko bolje. sicer me občasno še vseeno boli glava, ampak nisem še sigurna če je to zarad tablet. malo bom še počakala in bom vidla če se bo stopnjevalo. lahko pa rečem da je počutje v nasprotju z Minulet veliko bolše.
lil*a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lil*a »

baje de majo logest najmanjšo dozo teh hormonov..a kira ve a pol vseeno kei pomagajo pr poraščenosti al pa rasti prsi?
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

lil*a napisal/-a:baje de majo logest najmanjšo dozo teh hormonov..a kira ve a pol vseeno kei pomagajo pr poraščenosti al pa rasti prsi?

jst jemljem logest že ene 4 leta in nism nč opazla, da bi kej v pozitivno ali negativno smer uplival na poraščenost. Za prsi pa tut nism nč kej konkretnga opazla :wink:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

buubyka...
ma jest sm pa isto jedla ko pred tabletkami, mogoce mal vec kokr prej... pa se nism NC zredila... no vsaj zarat tabletk ne... sm se za 2 al 3 kg, ampak to je blo zarat premal gibanja. ko sm se spravla v gibanje je slo to hitr dol... :D pa tabletke jem ze skori 6 let... :D
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Uporabniški avatar
Lollypop
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: nekje med nebesi in peklom ;)

Neprebrana objava Napisal/-a Lollypop »

Mene pa zanima, č bi se mogla sekirat, k sm včeraj pozabla tabletko vzet (mela sm tedn premora) in sm vseen sexala brez druge zaščite! :?:
"No laws. No limits. One rule. NEVER fall in love."
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a deborah »

jst bi pa prosila sam za en nasvet.
včerej sm dobila menstruacijo (24.6) naslednji mesec jo bom pol dobila okrog 21.7. takrat grem pa jz glih na metal camp in je ful ne bi rada imela. pr ginekologu sm naročena 3.7. (prvi pregled) rada bi dobila tabletke, da bi loh menstruacijo prestavla. kaj naj nardim? naj pokličem ginekologinjo d mi napiše tabletke, d jih bom začela jemat pa si bom loh menstruacijo prestavla? al nj pustim na mir pa upam d je na bom takrat dobila? kšn drug nasvet? lepo prosim za pomoč
Zaklenjeno