Kontracepcijske tabletke
tiste, ki se tako "igrate" z zaščito al kaj se vam zgodi - poči kondom, karkoli, nevem..
se mi zdi recimo ful čudno, kar je purple bitch zadnjič omenila, da nima pojma o menstruacijskem ciklusu in o tem, kateri dnevi so za zanositev bolj nevarni in kateri ne (ker dejansko ne moreš vedno zanosit)..
A ostale ste se o tem kaj poučile al kar vedno potem planete po teh after tabletkah, tud če dejansko mogoče ne bi bilo potrebe, ker ste recimo v neplodnih dneh?
se mi zdi recimo ful čudno, kar je purple bitch zadnjič omenila, da nima pojma o menstruacijskem ciklusu in o tem, kateri dnevi so za zanositev bolj nevarni in kateri ne (ker dejansko ne moreš vedno zanosit)..
A ostale ste se o tem kaj poučile al kar vedno potem planete po teh after tabletkah, tud če dejansko mogoče ne bi bilo potrebe, ker ste recimo v neplodnih dneh?
Če ti po pravic povem, res nevem točn. Te after tabletke sem nazadnje vzela 6 let nazaj pol sem pa skoz kontracepcijske jedla in se nisem nikol s tem obremenjevala. Zj sm jih pač nehala. Pa ne upam se zanašat na te varne dneve pa še neredno menstro mam ampak včer je bil pač spodrsljaj. Je pa 24 dni po prvem dnevu prejšnje menstre... kolk varno je to zj?
Zadnjič mi je (zdej lohk rečem) bivši razlagal, da bojo ukinli te morning-after pills, ker so baje premočne in puncam svetovali naj vzamejo 4 kontracepcijske naenkrat, čez 12 ur pa še 4.
Baje jim je to prfoks na faksu povedal. Samo kako je res s tem pa ne vem. Mogoče se samo še pogovarjajo, da bi to uvedli. Ne vem.
Baje jim je to prfoks na faksu povedal. Samo kako je res s tem pa ne vem. Mogoče se samo še pogovarjajo, da bi to uvedli. Ne vem.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Maychy napisal/-a:Ok, eno vprašanje... Glede na to, da sva s tipom nehala sedaj najbrž ne bom imela rednih spolnih odnosov. Ampak se sprašujem, če se mi splača nehat jemat tabletke? Poleg tega, da odkar jih jem, dejansko vem, kdaj bom dobila menstro (prej sem jo imela tudi na 41 dni) in da nimam več nobenih bolečin, se mi ne zdi pametno, ker se nikoli ne ve, kdaj jih bom dejansko spet rabila in baje ni dobro nehat samo za nekaj mesecev. Po drugi strani pa ne vidim smisla zakaj bi jih jemala, ker grobo rečeno "nimam več profita od njih". Torej, kaj menite? Kaj bi/ste storile?
Jst sem tabletke začela jest ravno zarad boleče menstruacije (na predlog zdravnice) in sem zdj tud že leto in pol samska, samo jih še vseen jem. Ker točno vem, kdaj jo bom dobla in nimam krčev in bolečin. Nared pa tako kot ti paše.
krči bolečine in podobne reči...sej verjamem da je to res malo dosti moteče...samo kaj se ne da brez tabletk kako uredit...sej je tudi o temu dosti govora, kako na zdrav in naraven način si uravnovesit menstruacijo...
pomoje ni zdravo jemanje tabletk...sam kaj ki kakšnekrat so reči ki pretehtajo našo skrb za zdravje
pomoje ni zdravo jemanje tabletk...sam kaj ki kakšnekrat so reči ki pretehtajo našo skrb za zdravje
Maychy napisal/-a:Zadnjič mi je (zdej lohk rečem) bivši razlagal, da bojo ukinli te morning-after pills, ker so baje premočne in puncam svetovali naj vzamejo 4 kontracepcijske naenkrat, čez 12 ur pa še 4.
A ne delajo tega že zdej? Vsaj tko sm jst slišala...
now I have you sleeping next to me ... and this is home
amyZ napisal/-a:missy: ka ti tabletke ne napiše sestra na ginekološkem oddelku? men jih zmeri, brez ginekologinje. splošni zdravnik mi jih pa verjetno ne bi, glede na to, da nima evidence v moji kartoteki, k sta kartoteki deljeni.
to sm tud jz razmisljala, sej ubistvu sploh nimam stika z ginekologinjo ko grem po tabletke. Bom jz jutr v zdravstveni dom poklicala pa bom vidla kako pa kaj, upam da mi jih rata dobit, ker jih nujno rabm. Ce pa slucajno nimam prilike ulovit nobenega zdravnika jih grem lahko tudi kupit v lakarno ???? (Logest) ????
Okay, panika!
Jem tabletke in imam ponavadi redno menstruacijo, danes pa mi zamuja. Pa zadnjič je pršla en dan prej. Sicer pa ZMERAJ redno. Mogla bi jo dobit danes zjutraj, pa je ni. Vem, da prehitro zganjam paniko, sam vseeno...A je možno, da ti kljub temu, da je jemlješ tabletke, menstruacija izostane zaradi živcev? (vem da je butasto vprašanje, ampak rabim malo pomiritve
)
Jem tabletke in imam ponavadi redno menstruacijo, danes pa mi zamuja. Pa zadnjič je pršla en dan prej. Sicer pa ZMERAJ redno. Mogla bi jo dobit danes zjutraj, pa je ni. Vem, da prehitro zganjam paniko, sam vseeno...A je možno, da ti kljub temu, da je jemlješ tabletke, menstruacija izostane zaradi živcev? (vem da je butasto vprašanje, ampak rabim malo pomiritve

Ja ni panike še. Men je tud kdaj pa kdaj kšn dan prej ali kasnej pršla, čeprav je bla ponavad do ure točna. Toj navadn no. Itak pa še 1 dan ni, tko da tejk it izi ane.
No glede mojga problemčiča pa tkole. Sem prašala enga dohtarja in je reku, da lahko vzamem tud Logest... ampak, da jih morm vzet 2x po 5 tabletk. Tko da zj sm zadeta s hormoni.
No tok, da veste. 

No glede mojga problemčiča pa tkole. Sem prašala enga dohtarja in je reku, da lahko vzamem tud Logest... ampak, da jih morm vzet 2x po 5 tabletk. Tko da zj sm zadeta s hormoni.

Velouria: Ne vem... Sanja se mi ne. Nisva lih debatirala o tem, sam mimogrede je omenil
Tiavanna: Ni panike. Čist možno je, da zamuja zaradi živcev. Se je že veliko znankam zgodilo, pa je bilo še zmeraj vse v redu. Tako da se poskusi čim bolj pomiriti, pa bo prej prišla.
Tiavanna: Ni panike. Čist možno je, da zamuja zaradi živcev. Se je že veliko znankam zgodilo, pa je bilo še zmeraj vse v redu. Tako da se poskusi čim bolj pomiriti, pa bo prej prišla.

--- Evil Is Just A Point Of View ---