Kontracepcijske tabletke
Hely_3 napisal/-a:Prosim povejte mi, če je to kej narobe oz. bodo posledice?
V torek sem vzela 4 tabletko iz nove škatlce. No včeraj naj bi vzela 5 tabletko ob 15h ampak sem čisto pozabila in sem jo šele danes vzela ob 8.30 uri. Ponoči sem mela spolne odnose fant mi je pa noter spusti. Šele dons vzela potem tabletko za včeraj danes jo bom pa vzela točno ob 15h kakor je treba. Jemljem tabletke Logest in tm piše, da bi potem morala imeti naprej zaščitene spolne odnose vsaj en tedn ane ker je to v prvem tednu ane.
![]()
![]()
![]()
loh te potolažm s tem..da se je men tut to že zgodil..
pa nism nobenih extra tabletk vzela..
sam te normalno do konca ciklusa jemala..
pa sm bla pol normalno bolna - se prav NOT pregnant!
tveganje sicer je..
sam upi na najboljš

jz sms e takrat mal tolažla s tem..da tabletke že tok dolg jem..
da pomoje ne bi kr tko hitr zanosila..
če sam enkrat pozabim..slaba tolažba..vem, ja..
sam v takem primeru prou pride

Boys are my favourite thing to study!
FemmeFatal napisal/-a:Poleg tega so moznosti, da si zanosila podobne tistim, da je Marija res brezmadezno spocela Jezusa.
To pa definitvno ni res. Tabletko je v prvem tednu pozabila za več kot 12 ur, hkrati pa isto noč mela še nezaščiten odnos. Men se to ne zdi šala. Res je, da so možnosti relativno majhne, ampak še vedno obstajajo. Čist odvisno kolk si flegma, lohk upaš, da bo vse kul. Sj verjetn bo, ampak odločitev je še vseen tvoja, noben ti pa ne more garantirat.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Ok, eno vprašanje... Glede na to, da sva s tipom nehala sedaj najbrž ne bom imela rednih spolnih odnosov. Ampak se sprašujem, če se mi splača nehat jemat tabletke? Poleg tega, da odkar jih jem, dejansko vem, kdaj bom dobila menstro (prej sem jo imela tudi na 41 dni) in da nimam več nobenih bolečin, se mi ne zdi pametno, ker se nikoli ne ve, kdaj jih bom dejansko spet rabila in baje ni dobro nehat samo za nekaj mesecev. Po drugi strani pa ne vidim smisla zakaj bi jih jemala, ker grobo rečeno "nimam več profita od njih". Torej, kaj menite? Kaj bi/ste storile?
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Pomoje lahko narediš zdej vsaj kak mesec ali več pavze - imaš idealno priliko, čeprav je meni ginekologinja rekla, da pavza dejasnko ni potrebna tudi pri dolgoletnem jemanju.
Ampak jaz bi na tvojem mestu verjetno res bila vsaj ene tri mesece brez...
Čeprav ko sem sama nehala z bivšim, z jemanjem tabletk nisem prekinila.
Ampak jaz bi na tvojem mestu verjetno res bila vsaj ene tri mesece brez...
Čeprav ko sem sama nehala z bivšim, z jemanjem tabletk nisem prekinila.

uporaba tabletk se je z leti spremenila, učasih so nam govorili da jih ženska lahko jemlje samo določena obdobja recimo eno leto zaporedoma potem mora prekinit, potem so govorili da redijo, itd. zdaj ne govorijo več nič in se jih lahko jemlje tudi dolga obdobja daljša od 4 leta in tudi ne redijo ker niso več na bazi tistega ki redi, se mi zdi da so ble učasih samo na bazi beljakovin ... zdaj je pa tega veliko manj (popravte če se motim), govorim seveda o kontracepcijskih tabletkah
lp.
lp.
tru Cosmopuran!
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
V torek bom poklicala ginekologinjo in ji razložila situacijo...ampak to se mi je že enkrat zgodil pa ni blo nič.
Bom pa vseen poklicala in prašala. zdej sem si pa prov opomnik naštimala da nebom več pozabljala.
No na vrhu je prej ena napisala da je samska...jaz kop sem bla samska nism nč naredila premore ravno tako sem jih jemala....Če ne pa pokliči ginekologinjo in povprašaj...
Bom pa vseen poklicala in prašala. zdej sem si pa prov opomnik naštimala da nebom več pozabljala.
No na vrhu je prej ena napisala da je samska...jaz kop sem bla samska nism nč naredila premore ravno tako sem jih jemala....Če ne pa pokliči ginekologinjo in povprašaj...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Maychy napisal/-a:Ok, eno vprašanje... Glede na to, da sva s tipom nehala sedaj najbrž ne bom imela rednih spolnih odnosov. Ampak se sprašujem, če se mi splača nehat jemat tabletke? Poleg tega, da odkar jih jem, dejansko vem, kdaj bom dobila menstro (prej sem jo imela tudi na 41 dni) in da nimam več nobenih bolečin, se mi ne zdi pametno, ker se nikoli ne ve, kdaj jih bom dejansko spet rabila in baje ni dobro nehat samo za nekaj mesecev. Po drugi strani pa ne vidim smisla zakaj bi jih jemala, ker grobo rečeno "nimam več profita od njih". Torej, kaj menite? Kaj bi/ste storile?
Jaz sem bila skoraj leto in pol samska... a sem tebletke jemala. Zakaj? ker sem dejansko vedela kdaj bo menstruacija, zmanjšali so se mi krči, nisem imela stranskih učinkov...
ampak je tudi mene mučila podobna dilema, potem pa sem se odločila za nadaljevanjem...
premisli še koga povprašaj in seštej pluse in minuse

Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
fun napisal/-a:Tnx za odgovore...
Sm pol vzela tabletke približn 20 ur po spolnem odnosu... Zdravnica je rekla da praviloma ne bi smelo met stranskih učinkov.
Kere ti je pa dala? A zj že kšne nove dajejo brez stranskih učinkov?
Jst sm jih že 2x vzela pa mi je blo zmer tko slabo, da sm misnla, da bom crknla.
Pa dons jih spet rabm!