Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ne sej v času same menstruacije nimam spolnih odnosov, gre v bistvu samo za čas med prenehanjem jemanja tabletk in do takrat ko dobim menstro. ponavad jo dobim šele po treh dneh.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

ne, ne se bat, če ješ tabletke tako kot jih moraš, tut takrat 100% ne zanosiš
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ME to YOU »

ME to YOU napisal/-a:zdej mi je predpisala Rigevidon, prej sem imela Femoden..
a ima katera z normalno (ne kot urgentna kontracepcija) uporabo Rigevidona izkušnje... in kakšne so? :?

a res NOBENA tega ni in ne uporablja?! :?
Boys are my favourite thing to study!
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ME to YOU napisal/-a:
ME to YOU napisal/-a:zdej mi je predpisala Rigevidon, prej sem imela Femoden..
a ima katera z normalno (ne kot urgentna kontracepcija) uporabo Rigevidona izkušnje... in kakšne so? :?

a res NOBENA tega ni in ne uporablja?! :?

sory sele zdej sm vidla. A to je kao urgnetno?? Jao zdej se bom pa sikirala. Jest sm mela Rigevidon :) Mi jih je ginekologinja dala namesto Stederim M (kao neki isiti hormoni in njihova koncentracija)... niso mi ravn najbl ustrezale, pa sm sla zdej nazaj na stederil m... pojavljale so se mi vmesne krvavitve...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

zanima me katere kontracepcijske tabletke mi proporočate, namreč probleme imam z poraščenostjo. :idea:
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Po mojem bo to vseeno najbolj vedel tvoj ginekolog ane?
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka

jokica napisal/-a:sory sele zdej sm vidla. A to je kao urgnetno?? Jao zdej se bom pa sikirala. Jest sm mela Rigevidon :) Mi jih je ginekologinja dala namesto Stederim M (kao neki isiti hormoni in njihova koncentracija)... niso mi ravn najbl ustrezale, pa sm sla zdej nazaj na stederil m... pojavljale so se mi vmesne krvavitve...

ja, baje da se dajo uporabljat tut kot urgentna kontracepcija :?
em..
no jaz jih bom zdej začela uporabljat..
k sm konačal s Femodenom..
men je dost libido padel..
pa da vidmo zdej..
sam..
zdej si me s temi vmesnimi krvavitvami mal prestrašla :roll:
no ja..
bomo sprobal..pa da vidmo..

mene edin skrbi..
ker sm zdej mela skor 5 let Femoden..
pa se nism nč zredila..no, ne zarad tebletk..
pa me zdej zanima..
če je možno, da se bom zdej ob menjavi tabletk pa kej začela redit? :?
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

res da ginekologinja najbolje ve, vendar vseeno me zanima kakšne izkušnje imaste ve. diane 35 so baje take ki so proti poraščenosti. veste mogoče še za ketere?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj!

Imam vprašanje glede Yarina tabletk. Jemljem jih že pol leta. Na začetku sem imela obilne vmesne krvavitve, zdaj pa se pojavljajo le še na koncu in v majhnih količinah. Ginekologinja je rekla, da to ni hujši problem in da jih ne bo potrebno menjati.

Zanima me pa sledeče: Ponavadi imam menstruacijo (sicer zelo šibko, tako da mi zadostuje dnevni vložek) 4 - 5 dni, zadnje mesec pa sem jo imela le 2 dni. Je to v redu? Upam , da nisem zanosila??? :buhu:
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Hmm.. Tut jz mam vprašanje v imenu moje kolegice. Pred enim mescom je zače jemat tabletke Cilest. Neki je zamutla (nevem kaj je študirala?!) in jih je začela jemat en tedn pred menstruacijo. In sexala seveda. No zdej ko je pojedla tablico je zmoto ugovotovila. Zdej pa panika- je bla vseeno zaščitena, al je možno da je zanosila?? Prašala me je kaj naj zej nardi glede jemanja, kr ma vse pomešano ane. Če bi zdej nardila pauzo 7dni pa potem nasledno tablico bi šlo prav tako en tedn navzkriž ane. Ker je prvo tablico začela prezgodaj, bi se tak nadaljevalo. Jz sm ji svetovala, da naj preneha jemat za en mesec in se ta čas zaščiti s kondomom, potem pa začne znova prvi dan naslednje menstruacije. Kaj mislite ve??
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

ME to YOU napisal/-a:ja, baje da se dajo uporabljat tut kot urgentna kontracepcija :?
em..
no jaz jih bom zdej začela uporabljat..
k sm konačal s Femodenom..
men je dost libido padel..
pa da vidmo zdej..
sam..
zdej si me s temi vmesnimi krvavitvami mal prestrašla :roll:
no ja..
bomo sprobal..pa da vidmo..
mene edin skrbi..
ker sm zdej mela skor 5 let Femoden..
pa se nism nč zredila..no, ne zarad tebletk..
pa me zdej zanima..
če je možno, da se bom zdej ob menjavi tabletk pa kej začela redit? :?

upam, da te zdej ne bom prestrasila, ampak poslušaj kaj se je meno zgodilo:
Začnem jemati Logest, se mi pojavljajo vmesne krvavitve in mi jih zamenjajo za Femoden, ki je bil kar ok, ampak so se vrnile moje strašno boleče menstruacije. Dobim Micrgynon (al neki tazga), vse ok po enem letu mi ginekologinja predpiše Stederil M (ker je bil z tistimi en problem z uvozom, pa sem jih včasih težko dobila), no pa Stereril M postanejo za plačat in mi namesto njih predpiše Rigevidon. Pridem v lekarno, seveda šele tam opazim napačen recept, kličem v ginekološko mi pojasnejo, da je sestava hormonov pa koncentracija enaka, ampak da je to zato da mi ne bo treba plačat. Po treh mesecih sem prišla skorajda prosit če lahko doplačujem...
napihnila sem se (zaostajala voda), libido je bil tema, pa prej po nobenih drugih, nihalo mi je razpoloženje in vmes sem vsaj 15 dni krvavela (vmesne krvavitve), ker je blo po treh mesecih samo še slabše sem začela zopet uporabljati Stederil M (pa se že po eni škatli pozna)...
mislm, da sm naštele vse tabletke ki sem jih imela (verjetno sem še katere spustila)...
sedaj pa razmišlajm o Yarini. no bom konec poletja vprašala svojo ginekologinjo, ki še anjbolje ve

upam, da te nisem prestrašila, ampak vsako telo odreagira drugače, tak da poizkusi pa boš videla.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

jokica napisal/-a:upam, da te zdej ne bom prestrasila, ampak poslušaj kaj se je meno zgodilo:
Začnem jemati Logest, se mi pojavljajo vmesne krvavitve in mi jih zamenjajo za Femoden, ki je bil kar ok, ampak so se vrnile moje strašno boleče menstruacije. Dobim Micrgynon (al neki tazga), vse ok po enem letu mi ginekologinja predpiše Stederil M (ker je bil z tistimi en problem z uvozom, pa sem jih včasih težko dobila), no pa Stereril M postanejo za plačat in mi namesto njih predpiše Rigevidon. Pridem v lekarno, seveda šele tam opazim napačen recept, kličem v ginekološko mi pojasnejo, da je sestava hormonov pa koncentracija enaka, ampak da je to zato da mi ne bo treba plačat. Po treh mesecih sem prišla skorajda prosit če lahko doplačujem...
napihnila sem se (zaostajala voda), libido je bil tema, pa prej po nobenih drugih, nihalo mi je razpoloženje in vmes sem vsaj 15 dni krvavela (vmesne krvavitve), ker je blo po treh mesecih samo še slabše sem začela zopet uporabljati Stederil M (pa se že po eni škatli pozna)...
mislm, da sm naštele vse tabletke ki sem jih imela (verjetno sem še katere spustila)...
sedaj pa razmišlajm o Yarini. no bom konec poletja vprašala svojo ginekologinjo, ki še anjbolje ve

upam, da te nisem prestrašila, ampak vsako telo odreagira drugače, tak da poizkusi pa boš videla.

No, zaradi takšnih in podobnih stvari, s katerimi so nekatere strašile okoli, se tabletk nisem nikoli niti dotaknila... :) Večina prijateljic pa se je ob jemanju tabletk še razlezla (tudi po 10 kil gor), tak da je bil to le še razlog več...
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka

jokica napisal/-a:napihnila sem se (zaostajala voda), libido je bil tema, pa prej po nobenih drugih, nihalo mi je razpoloženje in vmes sem vsaj 15 dni krvavela (vmesne krvavitve), ker je blo po treh mesecih samo še slabše sem začela zopet uporabljati Stederil M (pa se že po eni škatli pozna)...

jao :?
to bo še zanimivo... :roll:
kaj sm se sploh lotla zamenjave..
matr..
sm prou butasta :x
zdej sm res skeptična..
ne vem..a bi sploh probala..al bi kr takoj nazaj na Femoden prešaltala :?
mislm..k j**** libido..
če me bo pol napihval pa bolel..
men pa lih zdej končno ratal mal shujšat..
kr :cry: se bom
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

oh sej ni nujno... jest sm probala ene 5 različnih tabletk kokr si vidla. Mene so pa za Stederil M strašil... pa ga ful dobr prenašam, nč se nism zredila vse je ok...
Ne vem... men so se prvič pojavl sploh kakršni koli stranski učinki pr tabletkah po enih 5 letih, tko da možn sam da jih jest ne prebavlam.
Jest sm jih jemala 3 mesece, pa sm sla zdej nazaj na Stederil M, pa je vse cool... sm sla tko po 14 dneh ful skupi (zarat vode)... kilažo mam pa že od konca osnovne šole enako (+/- 2kg)
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a nutella »

Jst sm dala tut že full tabletk skos... No troje:)) mela sm najprej diane35 - brez komentarja... Izcedek, vmesne krvavitve, pol logest, čist prešvoh (hvala bogu da nism zanosila), zdej mam pa femoden in sm full zadovolna. Nč izcedka, nč krču (skor), redna menstruacija 4 dni...

Drgač se pa ni za špilat s temi stvarmi. Tko kot reče ginekolog bo najbolš po moje.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Zaklenjeno