Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Ja tabletko vzameš 8. dan ne glede na to al maš menstracijo.
Ne to sploh ni panike, če zamudiš 15min sej na vsakih navodilih piše kok lahko max zamudiš. Tko,da ni nič narobe :wink: .
Ja naslednji mesec, če želiš lahko uro zamenjaš, sam pol morš ceu mesec spet približno ob enaki uri jemat tabletke.

Sicer ti pa to vse piše na navodilih :wink:
Tko, da kr vroke jih uzem in začni brat :P
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

Hm..Jst sem pa že ta 3-tjič nehala jemat tabletke :( . Vedno sem jih jemala 3 mesce pa sem potem obupala, ker sem postala zelo depresivna, zredila sem se, pa da ne omenjam zelo bolečih menstruacij. Sem že menala tabletke, pa nobene niso boljše (vse so nizkohormonske)

A mi lahko kako drugo alternativo predlagate? Kako je pa z obliži ali čim podobnimi? (kastrirat se ravno ne bi dala :) )
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

A je kera opazila, da so pri Diane35 KONČNO nova navodila?! :shock: Woohoo, je bil že skrajn čas, prejšna so bla namreč obupna in totalno pomankljiva, as in nobenih navodil, kako ravnat, če pozabiš KT (razen zelo splošno: 'Če pozabite tabletko za več kot 12 ur, uporabljajte dodatno zaščito, pika.') in podobno. Zdej so pa končno to spremenil in dodal spodobna navodila, ki dejansko vsebujejo nekaj informacij glede kontraceptivnega učinka, dammit. Joj, kolk živcev bi mi prihranil, če bi to nardil že en let nazaj. :roll: Ampak OK, konec dober, vse dobro; bolje pozno kot nikoli itd. ;)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
*seniorita*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *seniorita* »

jz mam pa eno uprašanje a lohk tabletke sam pr ginekologinji dobiš al tud pri zdravniku? :D
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

*seniorita* napisal/-a:jz mam pa eno uprašanje a lohk tabletke sam pr ginekologinji dobiš al tud pri zdravniku? :D

lahko jih dobš samo pri ginekologu
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Ni lih tko..prvič ti jih že mora ginekolog predpisat, potem ti jih pa lahko tudi osebni zdravnik, vsaj meni jih, vmes, med letnimi pregledi.

Ginekologinjo sem enkrat vprašala, če lahko grem tudi k osebni po tabletke, pa je napisala eno obvestilo zanjo, da pač jem te in te tabletke, tako da mi zdej osebna zdravnica komot piše abletke.
Fajn je zato, ker jo imam čist blizu, ginekologinje pa ne.
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ME to YOU »

em..
jaz zele z rednega pregleda..
pa glede na to, da mi je zadnjih nekaj mesecev močno padel libido..
sva se z ginekologinjo odločle zamenjat tabletke..
zdej mi je predpisala Rigevidon, prej sem imela Femoden..

a ima katera z normalno (ne kot urgentna kontracepcija) uporabo Rigevidona izkušnje... in kakšne so? :?
Boys are my favourite thing to study!
kjut-girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kjut-girl »

Ojla!
Mene pa neki zanima... zdej jemljem že približno 2 let tabletke Diane35 in mislim da sem se zaradi njih tud dost zredila. A je možno da če bi jih zamenjala z Yarine, da bi mi šli kg dol, ker majo manj hormona estrogena notr? Samo a te tud dobro vplivajo na kožo...ker ravno zaradi tega jemljem Diane35.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

jaz zaradi yarine nimam nič lepše kože :?, res pa je, da tudi drugače nimam nekakšne katastrofe. kilogrami so mi ostali isti, je pa es da yarina naj ne bi zadrževala vode v telesu, kot druge tabletke. te stvari je najbolje, da se posvetuješ z svojim ginekologom.
češpla
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a češpla »

Jst že ene 4 leta jemlem Femoden. Pa mislm da se nism zredila ampak shujšat pa tut ne morm pa če se na trepalnce postavm :evil:
sanaya
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: od norveške do venezuele

Neprebrana objava Napisal/-a sanaya »

jz tud jemlem femoden
sm to nč ne vpliva na mojo težo
še zmer mam isto kot opred 3 leti ko sem jih začela jest
i love love
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

jst leto in pol jem harmonet in niso nič vplivale na težo.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

hei hei
sem nova tuki, čeprav že nekaj časa berem tale forum
ziher je katera že vprašala, pa nisem zasledila ... malo sem namreč skeptična glede tega, da sem tudi v tednu ko naj bi imela menstruacijo zaščitena. mislim, bad filing mi je ko imam npr v nedeljo spolni odnos, in potem še 7 dni ne vzamem tabletke. seksam pa lahko vseh 7 dni in seks nej bi bil varen
:razz:
kakoo to no? kakšna razlaga? je vpliv tabletk cel teden tok močen, čeprav jih ne jemljem?

hvala za odgovor in lp
punkie
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

ne znam ti razložit zakaj, ampak če ti tko reče ginekolog, piše na vseh navodilih in je zadeva preizkušena...bo najbrž držal.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

zanosiš lahko samo med ovulacijo. ko imaš pa menstruacijo, pa ne moreš imeti ovulacije, nemogoče je imeti oboje naenkrat. zato takrat ne moreš zanosit.
Zaklenjeno