Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
black_mamba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a black_mamba »

gemini napisal/-a:Jst bi priporočala vsem, ki jemlejo tabletke, da prej vsaj preberejo navodila o uporabi :roll:

S tem se pa strinjam, js jih jemlem šele 2 meseca. In nimam nobenih takšnih vprašanj več, ker v navodilih vse piše. :)
Sometimes I wanna cry, sometimes I wanna die, but sometimes I wanna live my fu**ing cruel life!
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

MIGRENA napisal/-a:
Mimi_M napisal/-a:Tako je, kot je rekla *Ela*,
menstruacijo si prestavljaš tako, da podaljšaš ali skrajšaš jemanje tabletk na koncu škatlice, ne ne začetku.
In premor mora biti obvezno 7-dnevni.

Pa sej nesmeš pojest manj tabletk kot jih je v škatlici... kvečjemu več, da poj pride do zamika menstruacije...

lahko poješ manj tabletk in si tako prestaviš ciklus :)
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Ja, jst sm si ponavadi na tak način prestavila ciklus, da sm pol prej dobila menstruacijo, ne kasneje.
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

mily napisal/-a:
MIGRENA napisal/-a:
Mimi_M napisal/-a:Tako je, kot je rekla *Ela*,
menstruacijo si prestavljaš tako, da podaljšaš ali skrajšaš jemanje tabletk na koncu škatlice, ne ne začetku.
In premor mora biti obvezno 7-dnevni.

Pa sej nesmeš pojest manj tabletk kot jih je v škatlici... kvečjemu več, da poj pride do zamika menstruacije...

lahko poješ manj tabletk in si tako prestaviš ciklus :)

Ne, absolutno NE! :eek: Pojest moraš najmanj 21 tabletk (se pravi celo tablico), menstro pa si prestaviš tako, da poješ kakšno tabletko več (podaljšaš ciklus) OZ. skrajšaš odmor med zavitki (npr. narediš 4-dnevni odmor namesto 7-dnevnega).

Če jemanje prekineš preden vzameš vseh 21 tabletk oz. če podaljšaš odmor med tabletkami (nikol več kot 7 dni) pa zaščita NI več učinkovita. :!:
now I have you sleeping next to me ... and this is home
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

ok, sicer nimam vprašanja, sam bi neki napisala kot zanimivost oz. en zlo čuden in pomojem nevaren dogodek. dans me kliče sošolka če mam logest kašno škatlico odveč da ji posodim, ker ji je pes pojedel tablete. fak ane. in to še tak mini kuža, maltežan in clo mladič. je bla ful jezna in sploh nč zaskrblena za psa (ker je bla od vsega začetka proti tem da ga nabavjo), js sm mela k sreči še eno škatlco da ji lahko posodm... zdej pa jo morm jutr vprašat kaj je blo s psom, valda so moral uboščku želodec gotov pumpat it, upam da nau mel kšnih težav. mislm šok. drugač je mela pa tabletke na nočni omarci, kjer jih tak mali kuža ne more doseč, je bil očitno na pojstli -> pač človeška krivda.
čudna nezgoda pač
Uporabniški avatar
pikica69
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: girl next door

Neprebrana objava Napisal/-a pikica69 »

ja men jih je pa zajc pojedu (sam ne celo tablico), k so padle na tla po neprevidnosti mojega brata....
pa mu je se par mesecev dogajal... ampak jih ni tolk pojedu, da bi blo kej usodno. lahko pa so drasticne posledice ja.... upam, da je kuza se ziv.... k pomoje ima glih ene tolk gramov/kg, kot jih je mel moj zeko....
"well, that answers one question but arouses several others!"
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

menda da je kuža pojedu 11 tablet. in da so klicali na dežurno veterinarsko in so jim rekl da če bi pumpal bi blo itak prepozn, ker bi moral v pol ure, ker ma tak kuža zlo kratek prebavni trakt. da pa menda naj ne bi blo nobenih hujših posledic, razen če bi bla pa samička bi pa lahko menda izkrvavela (ker majo samičke tud mal menstruacije - kokr js vem)
pač treba je bit previden
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

kukr jest vem lahk prej nehas jest (tega sicer se nism probala)... jest rajs podaljsam... odmor pa more bit kao 7 dnevni in ne manj, zarat tega k ti s temi tableti dobivas pac hormone, pa mors pocakat da se stanje normalizira v 7 dneh... zarat tega tud nikol ne smes pojest vec ko 2 skatli (42 tabletk) skupaj brez premora...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Drugače bi se strinjala, samo lih tole o prestavljanju menstruacije pa mislim, da ni v navodilih.
Uporabniški avatar
BuCHa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a BuCHa »

ja kje pa bos zvedla to drgac kot v navodilih?
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Ja vse je v navodilih. Glede prestavljanja: piše da če "pozabiš tabletko" v 3. tednu lahko jemanje skrajšaš in tako dobiš menstruacijo prej, da pa če hočeš dobit manstruacijo kasneje, lahko skupaj brez premora poješ največ 2 tablici tabletk.

jas bom prau skenirala ta navodila in dala sm gor kr ene ste nemogoče...PREBRAT je treba :)
as if.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ne o tem a lahk prej nehas jemat ni nc napisanaga... to vem, k jest sm mal frik, pa VEDNO preberem navodila pr zdravilih (tud pr vseh 5 KT sm jih)... mal se razlikujejo navodila... sam kakih vecjih razlik pa ni...
tk da... ne vem... jest zmeri podaljsam in nardim 7 dnevni premor ce ze prestavljam, nikol ne krajsam odmora...
vsaj tko sm jest uspela razbrat iz navodil... sam ucas kaksno stvar lahk kdo mal drugac interpretira :)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

No js mam Logest in zihr lohk za prestavitev: 1.skrajsas odmor,ampak ne na mn kt 3 dni (namest 7) al pa 2. pojes eno tablico+tok tabletk, za kolikor dni hoces prestavt. Ne smes jih pa pojest mn kot 21.
Drgac pa itak ni fajn prestavlat in nej tega ne bi delal prepogost :wink:
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a Ewchk »

Nism vedla da loh skrajšaš premor. Tega ne delam. Jem pa skor vedno več kot eno tablco naenkrat kr se mi ne da met menstruacije. In to da ni dobr več k 2 naenkrat pojest, ni čist res, ker ginekologi pravjo da lahko ješ skp... Js nism mela še nikol problemov. No ampak sej ne jem tabletk po pol leta skp brez menstraucije :)
Če nisi del rešitve, si del problema.
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a Ewchk »

Če že ne druzga zahtevi da pridš do ginekologa da se pogovorita o zamenjavi tabletk če maš probleme z njimi. Pravš da si že 2 mesca napihnjena... pol si eno menstruacijo že mogla met, tko da nisi noseča...
Če nisi del rešitve, si del problema.
Zaklenjeno