Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Ewchk napisal/-a:Ne... Piše da vzameš v 12 urah ko bi mogla vzet, če je prepozn ne vzameš in nadaljuješ normalno!

no, očitno je odvisno od tabletk. sem šla gledat v navodila. piše: vzemite izpuščeno tabletko, čim se spomnite, tudi če to pomeni, da morate vzeti dve hkrati. naslednjo tableto vzemite ob običajnem času.
odvisno je samo v katrem tednu pozabiš vzeti to tabletko! piše da:
v prvem tednu: uporabljaj tudi dodatno kontracepcijsko zaščito
v drugem tednu: zanesljivost se ohrani
v tretjem tednu: 2 možnosti: 1. preskočite premor in začnite jemati drugo tablico, 2. lahko nehate jemati tablete it trenutne tablice in imate takoj 7 dnevno pavzo
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a Ewchk »

Pr Diane je pa da ne uzameš... Sm šla tut za vsak slučaj prevert. :)
Če nisi del rešitve, si del problema.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

:lol: ja, sej, verjetno je res od tabletk odvisno, tako da lizzie - navodila!!!
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Angel girl napisal/-a:Men je pr tej temi res smešno to, da vedno punce sprašujejo od dolčenih tabletkah kaj pa nej zdj nardim, pa kdaj naj vzamem pa kdaj ne pa ne vem kaj še vse, če ima pa pr seb vedno tisto škatlco in v njej navodila?!!!! Pa ja niste nepismene? To mi je kr mal smešn že...
ja sem lih hotla napisat. Mater ženske, NAVODILA so zato da prebereš kaj morš nardit če sfališ tabletko al kaj podobnega :roll: navodila je treba PREBRAT in NE stran metat :)
as if.
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

Okej ne da se mi zaj ful iskat ce je ze kera slucajno mela tako vprasanje kot ga bom jaz zdaj postavla, tak da me ne tepst zaradi tega prosim :)

No zanima me pa sledece:
Vceraj sem bla 1. pri ginekologinji (huh, dan D :) ) in sem opravla pregled in vse ostalo, napisala mi je recept za tabletke... In sicer LOGEST.. Zaj me pa nekaj zanima.. Jemat jih moram zacet 1. dan menstruacije ne, zdaj me pa zanima, kdaj jo naj vzamem, ce sem dobila M pred 1 uro... Naj kr zdaj vzamem al lahko jutri zjutraj? Nebo nic narobe? Kr bi jih jaz dosti rajsi jemala zjutraj, kr zvecer ni ravno ziher da bom budna in to :) No to je prvo vprasanje.. Zanima me pa se to, ce tiste ki jemljete logest kt tut kadite? Kr jaz namrec kadim (redno) in me zanima ce je to lahko kaj narobe... Nekaj sem slisala glede tega, pa mi prosim vseeno povejte ce veste slucajno kak je s tem.

No upam da se vam je dalo ta moj esej zdaj sploh prebrat & vas lepo lepo prosim za odgovore!
Hvala!! :wink:
Hello, 911. I''m on fire!
kayela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kayela »

Pa pomoje je popolnoma vseeno :razz: tud če jo npr. dans vzameš zvečer, jo lahko pol jutr pač npr. popoldne, pa pol nasledn dan zjutrej pa je.

Jz k sm začela jemat tabletke, in še pet let po tem, sem kadila k turk....ni sicer priporočljivo btw v vsakem primeru kadit. Zdej sm končno nehala :razz: in sm prov ponosna nase.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

jst bom čez par dni začela jemat Logest. pa tut kadim..se trudim sicer nehat pa ne gre :(
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

aja pa zanima me če so Logest tut dobre glede akn/mozoljev..nimam sicer nekih blaznih problemov ampak vseeno. vaše izkušnje?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
[MaLa]
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a [MaLa] »

br0ken heart napisal/-a:Okej ne da se mi zaj ful iskat ce je ze kera slucajno mela tako vprasanje kot ga bom jaz zdaj postavla, tak da me ne tepst zaradi tega prosim :)

No zanima me pa sledece:
Vceraj sem bla 1. pri ginekologinji (huh, dan D :) ) in sem opravla pregled in vse ostalo, napisala mi je recept za tabletke... In sicer LOGEST.. Zaj me pa nekaj zanima.. Jemat jih moram zacet 1. dan menstruacije ne, zdaj me pa zanima, kdaj jo naj vzamem, ce sem dobila M pred 1 uro... Naj kr zdaj vzamem al lahko jutri zjutraj? Nebo nic narobe? Kr bi jih jaz dosti rajsi jemala zjutraj, kr zvecer ni ravno ziher da bom budna in to :) No to je prvo vprasanje.. Zanima me pa se to, ce tiste ki jemljete logest kt tut kadite? Kr jaz namrec kadim (redno) in me zanima ce je to lahko kaj narobe... Nekaj sem slisala glede tega, pa mi prosim vseeno povejte ce veste slucajno kak je s tem.

No upam da se vam je dalo ta moj esej zdaj sploh prebrat & vas lepo lepo prosim za odgovore!
Hvala!! :wink:

Če vzameš tabletko prvi dan menstruacije,si zaščitena že prvi dan,če jo pa vzameš drugi dan, pa moreš en teden počakat da primejo... Tako da če jo vzameš zjutraj bo še vedno ok :)
mbabygirl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mbabygirl »

Čau! sm uporabnica diane 35 že 2/3 leta pa mi zelo ustrezajo; izboljšala se mi je koža, mam krajšo menstruacijo in redno....
Želela bi prestavit menstuacijo naslednji mesec (aprila) za dva dni. Torej zanima me ali lahko po tistih 7 dneh, ko jih ne jemlješ (po pavzi), namesto 8.dne zaužijem šele 10.dan????? :?
Drgače sem do sedaj redno jemala in ni bilo nobenih problemov v zvezi z menstruacijo...??????

Hvala.
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

mbabygirl napisal/-a:Želela bi prestavit menstuacijo naslednji mesec (aprila) za dva dni. Torej zanima me ali lahko po tistih 7 dneh, ko jih ne jemlješ (po pavzi), namesto 8.dne zaužijem šele 10.dan????? :?
Drgače sem do sedaj redno jemala in ni bilo nobenih problemov v zvezi z menstruacijo...??????

Hvala.
Si pogledala v navodila? Če bi rada menstruacijo za 2 dni prestavla, pol pojej dodatni 2 tabletki (torej skupaj 23) in potem naredi 7 dnevni premor (nič več kot 7 dni). potem pa dalje normalno nadaljuj.

Čeprau si napisala da bi si M rada prestavila za 2 dni, ampak če boš naredila 10 dnevni premor (ki ga nesmeš) boš mela menstruacijo še vedno isto, samo ne boš zaščitena.Tak da nisi ravno jasno povedala kaj bi rada :gruebel:
as if.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Tako je, kot je rekla *Ela*,
menstruacijo si prestavljaš tako, da podaljšaš ali skrajšaš jemanje tabletk na koncu škatlice, ne ne začetku.
In premor mora biti obvezno 7-dnevni.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Mimi_M napisal/-a:Tako je, kot je rekla *Ela*,
menstruacijo si prestavljaš tako, da podaljšaš ali skrajšaš jemanje tabletk na koncu škatlice, ne ne začetku.
In premor mora biti obvezno 7-dnevni.

Pa sej nesmeš pojest manj tabletk kot jih je v škatlici... kvečjemu več, da poj pride do zamika menstruacije...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Jst sicer nisem na tabletkah (zaenkrat še ne.. :wink: ) sam opažam pa ob prebiranju te teme, da ene punce niti ne berejo navodil, niti ne vejo čist zakaj se gre pri jemanju tabletk očitno.
Stalno se pojavljajo ena in ista vprašanja, o prestavljanju menstruacije, vmesnih krvavitvah, pozabljeni tabletki, ...
Jst bi priporočala vsem, ki jemlejo tabletke, da prej vsaj preberejo navodila o uporabi :roll:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

gemini napisal/-a:Jst bi priporočala vsem, ki jemlejo tabletke, da prej vsaj preberejo navodila o uporabi :roll:

:respekt:
Tut men ni jasno kok "težko" je lah v navodila pogledat... jest osebno prej navodilom verjamem kot pa tukej, ko vsaka nekaj drugega reče :!:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Zaklenjeno