avtomobili

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Applebitecc napisal/-a:Ma ja... :?
No ja, pol vidiš, kako krhek si.
Ker se sploh ne zavedajo, kako mejhna hitrost je potrebna, pa te ni več. Sej ni nujno, da ti zafrkneš kaj, se lahko zgodi še marsikaj drugega. :wink:

Ja, v moj avto se je en zaletu v stranski voznikov del pri zadnjih sedežih in nad kolesom, jst pa normalno na voznikovem sedela.
Če bi prletu pol metra bolj levo v mojo stran, nevem, kaj bi blo dans z mano, a bi sploh še bla..
Tk sm bila pa "sam" v nezavesti in 3 dni v kliničnem, podplutbe in praske, pretres možganov. :?
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala` »

KOZOROG

Je zmeraj hiter, ker mrzi zamujanje. Zato raje izbere hitro in daljšo pot po avtocesti, kot bližnjico čez zavite počasne bližnjice. Zmeraj želijo biti v najhitrejšem pasu, ne marajo slabih opisov poti in zamudnih iskanj. Med vožnjo so sposobni opravljati poslovne zadeve in številne telefonske razgovore. Osebno se počutijo sposobni in zanesljivi, kot Michael Schumacher, ki je prav tako kozorog. Običajno so nekoliko hitrejši, a praviloma ne zbirajo kazenskih točk. Kozorogi so zanesljivi, zelo koncentrirani, a egositični vozniki, ki poznajo svoje meje.

Njihov avto mora biti preprosto popoln. Glede na to, da hočejo zmeraj priti hitro in zanesljivo na cilj, jim veliko pomeni ADAC-ova statistika napak. Kozorogom še najbolj pristajajo znamke kot so Toyota, Volvo in Lexus. Blizu sta jim tudi Audi in Mercedes, vendar tukaj nekoliko dvomijo v zanesljivost. Glede tipa vozila izbirajo predvsem tisto, kar potrebujejo, pa naj bo to terenec, limuzina ali enoprostorec. Avto mora biti močan, a moči ne sme pokazati. Bolje, da jih ostali udeleženci podcenjujejo, kot precenjujejo.

Kok sem se pa jst zdj nasmejala... Ja seveda ne maramo zamujanja (vsaj jst ne) ker že tako sama zamujam.. :rofl:
Hitra vožnja.. ne ne to prepuščam Bejbiki..
Avtomobili... moj Matiček je čist kul :D

bemu bejbi NE vozi hitro ... sam pač v krožnem toku se ne jajca :P ... bemu :evil: ...bejbi
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

Mimi_M napisal/-a:[Ja, v moj avto se je en zaletu v stranski voznikov del pri zadnjih sedežih in nad kolesom, jst pa normalno na voznikovem sedela.
Če bi prletu pol metra bolj levo v mojo stran, nevem, kaj bi blo dans z mano, a bi sploh še bla..
Tk sm bila pa "sam" v nezavesti in 3 dni v kliničnem, podplutbe in praske, pretres možganov. :?

Jaz sem jo tut sam s hudim pretresom in grdo buško odnesla, dobro, da mam tok trdo bučo. :D
Mela sem še kolk počen in klučnico zlomljeno, pa ful grdo sem se porezala po bradi s šipo... V bsitvu čist malo falila glavno žilo ( :roll: ), sam je zdravnik vse ful lepo zašil, pa še na takem mestu je, da me niti pri manekenskem delu ne ovira. :)

Nezavest pa najbrž, se ne spomnim nič do prihoda v bolnico in tistega groznega šivanja... Baje so me v rešilcu sprašval, kok sem stara, pa sem rekla 5... :lol:

Tok da... Evo vam, to ti je 60km/h. Sicer sem mela ful nesrečo, da sem ravno s svojim koncem tako prletela, med drugim pa tut ful srečo, da sem sploh še živa. :wink:
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Zanimivo je, da evropski NCAP dela čelne crash teste pri hitrosti 64km/h. V steno, mislimda se 2/3 avta zaboije, plus da ma ene minimalne ublažitve in ni železo. Pa gledam razne hyundaje kaki zmazki že pr tej hitrosti razajo, ne glede kok je velik.

Zdj pa si predstavljite, kolkokrat se peljemo po gorenjki in mi vozimo 100, pa nasproti vozijo 100. To je skupaj 200. In zaradi norcov k ti grejo na ravni cesti nasprot s 120 prehitevat, si jz ne bom kupu novga avta, dokler ne prišparam za enga solidnega nemca (šveda, i wish..) z vsaj tono in pol. Sj vidte kva pravi ejpl za 60 na uro ... To rukne da si tisti, ki na srečo tega še nismo doživeli, niti ne znamo predstavljat.
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ciber_girl »

STRELEC

Temperamentni vozniki, ki se jezijo nad počasneži. Kadar jih nekdo zmoti, pa lahko tudi sami postanejo neskoncentrirani in temu primerno ovirajo promet. Ljubijo vožnjo po brezpotjih in so rojeni vozniki bivalnikov. Mrzijo zastoje. Kadar se znajdejo v njih, stojijo pred avtom in opazujejo, kdaj se bo zadeva začela premikati. Načrtovanje potovanja in predhodne rezervacije hotelov niso njihova vrlina. Hop v bivalnik in novim dogodivščinam naproti. Težko jih šokiramo. Malo je nesreč ali okvar, ki jih strelci še niso doživeli. Zato tudi radi pomagajo drugim. Njihova slabost je površnost. Vzdrževanje avtomobila namreč ni dejavnost, ki se nahaja na njihovem spisku.

V njihovem avtu se znajde vse, kar bi lahko prišlo prav. Običajno predmeti ležijo neurejeno po celotnem avtomobilu. Strelci s tanjšimi denarnicami kupujejo rabljene kombije tipa (VW bus, transporter) ali pa stare ameriške cestne križarke. Tisti z debelejšimi denarnicami prisegajo na terence ali SUV-je (volvo XC90). Tudi pick-upi in kabrioleti se znajdejo na njihovem spisku želja. Družinsko orientirano bodo izbrali enoprostorca (alhambra, phedra). :lol:

:D Zanimivo :D

No to je pa moj sanjski avto--> KLIK! :love:
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

BIK

Hitri vozniki, ki s hupanjem in jasnimi kretnjami branijo svoje pravice. Če jih kdo sprovocira, vzkipijo. Zmeraj želijo vedeti, kje vozijo, zato se običajno držijo preizkušenih in poznanih poti. Obvozi jih ne motijo, če le vedo, kje se vozijo. V avtu se zmeraj najde hrana in pijača. Nenazadnje ne želijo ostati žejni in lačni v kakšnem zastoju. Drugače pa, če odmislimo njihovo trmoglavost, so biki precej nezahtevni, radi pomagajo ostalim, za štoparja pa so pripravljeni narediti tudi kakšen ovinek s poti.

Veliko dajo na najboljšo opremo s področja varnosti, prav tako pomembna pa je še klimatska naprava in električna pomagala ter vse, kar ugodno vpliva na njihovo počutje. Da bi bilo zadoščeno bikovim željam po uglajenem teku motorja, mora ta imeti vsaj šest ali, še bolje, osem valjev. Ob tem pa mora biti izpolnjena še želja po obilici moči. Temu primerno je njihovim zahtevam zadoščeno šele z modeli zgornjega srednjega razreda ali višje. Zato biki raje kupijo rabljenega mercedesa, audija ali, še bolje, lexusa kot pa novega opla ali škodo. Majhni avtomobili? Že misel na sedeže jih ubija. Udobje, zanesljivost in luksuz

ta prvi del ne drži ravno vse....jem in pijem nikoli ne v avtu...ker mrzim drobtine...pa tud vzkipim ne hitro..ena moja dobra lastnost! :D drugi del pa je, kot da bi pisali o meni... :P čeprav jaz vozim opla...pa sem full zadovoljna z njim...in jo imam zelo zelo rada...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

metron napisal/-a:Zanimivo je, da evropski NCAP dela čelne crash teste pri hitrosti 64km/h. V steno, mislimda se 2/3 avta zaboije, plus da ma ene minimalne ublažitve in ni železo. Pa gledam razne hyundaje kaki zmazki že pr tej hitrosti razajo, ne glede kok je velik.

Zdj pa si predstavljite, kolkokrat se peljemo po gorenjki in mi vozimo 100, pa nasproti vozijo 100. To je skupaj 200. In zaradi norcov k ti grejo na ravni cesti nasprot s 120 prehitevat, si jz ne bom kupu novga avta, dokler ne prišparam za enga solidnega nemca (šveda, i wish..) z vsaj tono in pol. Sj vidte kva pravi ejpl za 60 na uro ... To rukne da si tisti, ki na srečo tega še nismo doživeli, niti ne znamo predstavljat.

Ja, je bil pa Punto, zato mam pa zdej vsaj Yarisko (najvarnejši malo avto :D --> no ja, glede na NCAP test je bla takrat :wink: ).
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

ja, jst sem predlani ko smo šli na morje tut vidla res grozno nesrečo :eek: . smo bli že na hrvaškem, pa ni blo glih velik prometa ker je blo še ful zgodi, pa se pelemo za čehi v opel astri. pač dolgočasna vožnja skos ene 100 na uro in ko se bliža rahel ovinek je ta z astro kr v levo počas pele (mislim da je zaspal), in k sreči sma ful hit opazla da je moj počas spušču gas. pa se zaleti v zaščitno ograjo na levi in istem trenutku z isto hitrostjo pripelje iz kontra strani berlingo :eek:.
skor čelno trčenje, avta je čist sprešal in res sam sreča za naš abs :? , ker so luči in deli avta letel vseokrog. moški v berlingu je sam vrate odpru in kr ven padu. pa mu je moj pomagu, sam ga ni upu velik premikat. v astri je bla pa družina z dvema otrokoma, in imeli so res srečo, ker se je poškodoval samo voznik (vsaj tako je bilo naslednji dan v časopisu)
katja22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katja22 »

Men so pa športni avtomobili všeč,npr. golf V gti...
trenutni avto pa je polo 1.4 16 V
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Applebitecc napisal/-a:Ja, je bil pa Punto, zato mam pa zdej vsaj Yarisko (najvarnejši malo avto :D --> no ja, glede na NCAP test je bla takrat :wink: ).

:eek: jest tud takrat ostala brez svojga puntiča!!
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Applebitecc napisal/-a:
metron napisal/-a:Zanimivo je, da evropski NCAP dela čelne crash teste pri hitrosti 64km/h. V steno, mislimda se 2/3 avta zaboije, plus da ma ene minimalne ublažitve in ni železo. Pa gledam razne hyundaje kaki zmazki že pr tej hitrosti razajo, ne glede kok je velik.

Ja, je bil pa Punto, zato mam pa zdej vsaj Yarisko (najvarnejši malo avto :D --> no ja, glede na NCAP test je bla takrat :wink: ).

No, še sreča da si bla v vredu avtu, pa da zdj tut pri majhnih avtomobilih gledajo na varnost. Mislm pa da je bil punto eden izmed prvih italijanskih avtov, ki je bil res varno narejen :)

Sicer pa mily zgoraj še jača moje mnenje o nemcih.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Gledajo pri enih ful, ja... Moj ma umikanje stopalk in volana v primeru trčenja, pa ojačan je ful iz strani... Pa ABS itak itd. Toyote so kar nekje pri Nemcih glede varnosti, ne vem za ostale Japonce. :)

Je pa reku mehanik tut men, da še sreča, da sem mela vsaj Puntota, ker se niti ne zložijo tok.
rdecman
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a rdecman »

:lol:
Zadnjič spremenil rdecman, dne 29. Dec. 2014 16:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Doma smo se neki kregal dejte mi povedat, da bom vedla kdo ima prav.

Kdaj postane avto oldtimer koliko mora biti star???
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mslim, da sm enkrat slišala za 25 let...lahko pa da se motim.
Odgovori