Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a someone »

Ma saj vem :wink: , samo v prejšnjih straneh o teh tabletah še ni bilo debate, po navodilih pa se ne morem več ravnati, saj je že prepozno. Mah sploh ne bom komplicirala, na 8 dan jih bom začela jemat. Zdej pa zaključujem s teženjem :P
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Prosim povejte mi neki.

Kolegica je vzela jutranja tabletko. In po 12urah bi mogle spet 2 vzeti a je zaspala (ob treh bi jo mogla vzet)--> ona jo je pa ob 6 zjutrj. A je kej narobe???
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Geena
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Geena »

mene zanima kere tabletke so dobre za prestavitev menstruacije :) Pa a je treba vse tabletke vzet prek recepta? :P
And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now
Latte
Debatorica
Debatorica
Kraj: New York

Neprebrana objava Napisal/-a Latte »

Ja za vse tabletke rabiš recept od ginekologa, za prestavitev menstruacije pa ne vpliva vrsta tabletke, pač tiste ki jemlješ so najboljše.
How blind can you get and still have eyes?
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Če hočeš prestavit menstruacijo pač ješ tabletke naprej po tem, ko končaš z eno škatlico... sam to se priporoča sam za max. 1 teden več tabletk pojest --> da neboš kr dveh škatlic na enkrat pojedla :D ... pa ne rabiš nobenih dodatnih receptov.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Samo ene ženske pa dejansko jemljejo dve ali tri škatlice tabletk naenkrat in imajo potem menstruacijo le na vsaka dva ali tri mesece.

Baje tudi ginekologi to dovolijo, ampak le pri nizkoodmernih (nizkohormonskih) tabletkah.
Jst si tega kljub odobritvi gin. ne bi upala in niti ne čutim potrebe, ker menstruacija pri meni gre mimo skoraj kot da ni nič.. :)
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

MIGRENA napisal/-a:Če hočeš prestavit menstruacijo pač ješ tabletke naprej po tem, ko končaš z eno škatlico... sam to se priporoča sam za max. 1 teden več tabletk pojest --> da neboš kr dveh škatlic na enkrat pojedla :D ... pa ne rabiš nobenih dodatnih receptov.

Jaz vcasih pojem kr dve skatli skupaj pa do zdaj ni bilo se nobenih negativnih posledic, tako da ne vem zakaj naj tega ne bi pocel. Tudi v navodilih pise, da lahko drugo skatlo pojes do konca.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Lastovica napisal/-a:
MIGRENA napisal/-a:Če hočeš prestavit menstruacijo pač ješ tabletke naprej po tem, ko končaš z eno škatlico... sam to se priporoča sam za max. 1 teden več tabletk pojest --> da neboš kr dveh škatlic na enkrat pojedla :D ... pa ne rabiš nobenih dodatnih receptov.

Jaz vcasih pojem kr dve skatli skupaj pa do zdaj ni bilo se nobenih negativnih posledic, tako da ne vem zakaj naj tega ne bi pocel. Tudi v navodilih pise, da lahko drugo skatlo pojes do konca.

Ja nevem, če je to pametno delat (sploh večkrat). sploh si pa s tem cel ciklus pomešaš --> enkrat jo imaš po 21 dneh spet drugič po 42 itd. Nevem no...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

someone napisal/-a:
astra_mb napisal/-a:če so bolj močne...potem niso enake po sestavi...ker imajo očitno nečesa več...sicer pa kot sem že nekje zgoraj napisala...najbolje, da upoštevaš ginekologa..ker me to nismo...in so to logična vprašanja..ki mislim, da jih lahko sama rešiš...če ti tako piše...pol tako naredi...ker zastonj že tako ne piše.... :!:
sicer pa tud jaz prvič slišim za te tabletke...od čigave firme pa so?

Ja hotla sem sam povedat da vsebujejo iste snovi kot logest ( etinilestradiol in gestoden. le da je etinilestradiola za 0.01 mg več) in ne druge snovi (kot na primer Yarina ki vsebuje drospirenon). Drugače sem pa samo vprašala za mnenje, sej ne bom več :(
3

generična zdravila... to sm mela jets isti primer: Micrgynon (al neki tazga)=Stederil M = Rigevidon.... ker majo isto količino hormnoske sestave in so ubistvu iste... ne vem misnla,da je razlika bla tm nekje pr 5 decimalki pr sharozi al neki tazga... ubistvu so pa iste :) sm celo paniko zagnala, ko mi jih je spet manjala pa mi je pol vse pojasnila
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
k@ty
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Loveland

Neprebrana objava Napisal/-a k@ty »

Emmm.. mene zanima kdaj začnejo kontracepciske tabletke delovat..če jih prvič jemleš pa tko.... :nixweiss:
Naredi nekaj, o čemer si sanjal vse svoje življenje, in doživel boš reči, o katerih si nisi upal sanjati:)
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a __CrNa__ »

Nekej glede KT me zanima pa k je tukaj ravno tema o njih sm rekla da bom kar vprašala. In sicer zanima me nekaj glede jemanja. Tko je jst sm začela z jemanjem u soboto in jih jedla 21 dni,končala z jemanjem u petek potem naredila 7 dnevni premor in začela z jemanjem na petek namesto u soboto. Ali je kej narobe če sm začela 1 dan prej z jemanjem?
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

__CrNa__ napisal/-a:Nekej glede KT me zanima pa k je tukaj ravno tema o njih sm rekla da bom kar vprašala. In sicer zanima me nekaj glede jemanja. Tko je jst sm začela z jemanjem u soboto in jih jedla 21 dni,končala z jemanjem u petek potem naredila 7 dnevni premor in začela z jemanjem na petek namesto u soboto. Ali je kej narobe če sm začela 1 dan prej z jemanjem?
pomojem ni katastrofalne škode :) mislim da nebo nič narobe :wink:
as if.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jah, baje da premor mora bit 7-dnevni..samo pomoje če si jo vzela prej, si vseeno zaščitena.
Drugače bi bilo, če bi premor trajal 8 dni, potem moraš baje uporabljat še drugo zaščito, kondom npr.
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a __CrNa__ »

No sej sm se pol spomnla d bi lohk mal po navodilih pobrskala in sm vidla d ni nč narobe če sm uzela en dan prej sam d ni kasneje k 8 dni. Tko da hvala za odgovore.

Lep dan želim
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

Evo jest sm dubla umesne krvavitve... spet in me je mal zaskrbel, k se to ponavla zdej... in sm dubla od svoje ginekologinje tak odgovor: (ce bo keri kej v pomoc)

Možno, da je stres vzrok tem težavam - povečana presnova ob stresu povzroči prenizko koncentracijo hormonov v krvi, to pa vmesne krvavitve. Svetujem jemanje po dve tabletki dnevno (eno zjutraj in eno zvečer) dokler traja stres. Druga možnost je zamenjava tabletk za močnejše.
Odločite se lahko sami,
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Zaklenjeno