Kontracepcijske tabletke
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
Ja ok. Sej vmesnih kravitev nimam. Ampak tko sem se glih spomnla ja kaj pa ko postanejo prešvoh tabletke, da bi pool zanosila.
Sej jo bom vprašala.
Sej jo bom vprašala.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Novo vprašanje:
N-BABY napisal/-a:Živjo punce!
Že kakšno leto jemljem Yarina kontracepcijske tabletke(prej sem imela Logest, ki mi ni odgovarjal) z Yarino pa sem zelo zadovoljna.
Zanime me le nekaj v zvezi z recepti...in sicer je meni ginekologinja rekla, da so Yarinine tabletke, oziroma recept za njih velja 1 leto(torej 12 škatlic), ko pa sem prišla v lekarno in to povedala me je ženska še nadrla, češ, da recepta za KT ne moreš dobiti za eno leto, ker moraš itak iti vsake pol leta na pregled???
Zdej mi ni čisto nič več jasno in ničesar več ne razumem.
Za koliko škatlic pa ve dobite recept? Ali katera kaj ve, da bi se Yarina naj dobila za 1 leto?
Zelo bi vam bila hvaležna za kakršnekoli vaše izkušnje
HVALA
Ko sem še jaz jemala KT (slabo leto nazaj) je bilo takole:
obiskala sem ginekologa (mimogrede, vsaka ženska v Sloveniji ima pravico obiskati ginekologa enkrat na 3 leta zastonj. Pogostejši pregledi so samoplačniški. To velja predvem za normalno, se pravi zdravo stanje). Ginekolog mi je dal recept za KT, katerega sem odnesla k osebni zdravnici in mi je kasneje ona vsake 3 mesece napisala recept s katerim sem v lekarni dvignila tabletke.
obiskala sem ginekologa (mimogrede, vsaka ženska v Sloveniji ima pravico obiskati ginekologa enkrat na 3 leta zastonj. Pogostejši pregledi so samoplačniški. To velja predvem za normalno, se pravi zdravo stanje). Ginekolog mi je dal recept za KT, katerega sem odnesla k osebni zdravnici in mi je kasneje ona vsake 3 mesece napisala recept s katerim sem v lekarni dvignila tabletke.
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
Novo vprašanje:
ingicaa napisal/-a:jaz sem že nehala jesti tabletke pred 3 leti pa imam še zdaj težave z menstruacijo prej ko nisem jedla tabletk nisem imela nikoli takih težav kot jih imam zdaj![]()
zdaj se mi dogaja da včasih bruham imam zelo močno in včasih nemorem nič delati ker imam hude bolečine in po tabletkih sem padala tudi v nezavest tako da vam ne svetujem da jih jeste ker niso zdrave
![]()
Tamala` napisal/-a:Novo vprašanje:N-BABY napisal/-a:Živjo punce!
Že kakšno leto jemljem Yarina kontracepcijske tabletke(prej sem imela Logest, ki mi ni odgovarjal) z Yarino pa sem zelo zadovoljna.
Zanime me le nekaj v zvezi z recepti...in sicer je meni ginekologinja rekla, da so Yarinine tabletke, oziroma recept za njih velja 1 leto(torej 12 škatlic), ko pa sem prišla v lekarno in to povedala me je ženska še nadrla, češ, da recepta za KT ne moreš dobiti za eno leto, ker moraš itak iti vsake pol leta na pregled???
Zdej mi ni čisto nič več jasno in ničesar več ne razumem.
Za koliko škatlic pa ve dobite recept? Ali katera kaj ve, da bi se Yarina naj dobila za 1 leto?
Zelo bi vam bila hvaležna za kakršnekoli vaše izkušnje
HVALA
Men medicinska sestra napiše dva recepta za tabletke logest, in sicer mi vedno reče naj grem v dve različni lekarni, ker pomoje ne moreš dobit v eni lekarni več kot za tri mesece oz. je to pomoje prepovedan, saj jst tko mislm, če mi pač reče da moram v posebni lekarni.
Punce, dajte mi povedat - a so vaše menstruacije na tabletkah vedno redne, a jih zmeri dobite na isti dan?
Jst bi jo tako kot ponavadi mogla dobit dons, ampak ni ne duha ne sluha.
Nobene tabletke nisem pozabla niti zamudila več kot 1 uro. Saj še ne zganjam panike, ampak mal čudno se mi zdi...
Jst bi jo tako kot ponavadi mogla dobit dons, ampak ni ne duha ne sluha.

Zadnjič spremenil Velouria, dne 04. Feb. 2006 19:22, skupaj popravljeno 1 krat.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
bucka81 napisal/-a:ingicaa napisal/-a:jaz sem že nehala jesti tabletke pred 3 leti pa imam še zdaj težave z menstruacijo prej ko nisem jedla tabletk nisem imela nikoli takih težav kot jih imam zdaj![]()
zdaj se mi dogaja da včasih bruham imam zelo močno in včasih nemorem nič delati ker imam hude bolečine in po tabletkih sem padala tudi v nezavest tako da vam ne svetujem da jih jeste ker niso zdrave
![]()
Kakor za koga, pa ne straši punc, ki bi se rad zaščitile! Ker nismo vse enake kot ti![]()
jaz sem jih jemala 3 leta in sem dobila čist normalno močno menstruacijo brez slabosti s 5imi dnevi zamude.
Ja, sam res

Jest sem vse te težave k si jih ti opisala mela preden sem začela tabletke jest --> res prov grozno je blo. Men so tabletke FUL pomagale glede menstruacije

Kar se pa tiče receptov - men zdravnica kr kuj napiše 2 recepta (za pol leta) in mi ni treba nič hodit v dve lekarne ali kej podobnega - zrihtam kuj vse na licu mesta. Velikrat jih ma pa tudi pri sebi in mi jih kr kuj v ordinaciji da

Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Velouria napisal/-a:Punce, dajte mi povedat - a so vaše menstruacije na tabletkah vedno redne, a jih zmeri dobite na isti dan?
ja, jaz sem do zdej v pol leta kolikor jih jemljem vedno dobila v sredo. tudi nazadnje, ko sm eno tabletko celo pozabla. če pa praviš da nisi nobene pozabila, pa mislim da ni treba panike delat.. če ne danes, bo pa jutri

-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
No jaz naprimer vedno dobim na nedeljo zvečer. Včasih se pa lahko tud zgodi, da jo dobim naprimer v ponedeljek dopoldna oz. enkrat čez dan.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Novo vprašanje:
sQo`` napisal/-a:ok.. uporablam kt logest, danes zjutraj (sobota) bi mogla uzet 1. tabetko po 7 dnevni pavzi aka menstri in sem jo pozabila... in sva danes zvečer (še vedno sobota) 2x seksala. a bi me mogl skrbet? u navodilih piše da kao če pozabš, uzames in potem 7 dni sexaš s kondomom. men to ni logično.iz lastnih izkušenj prosim? should i worry?