Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

jz sm prejšn tedn nazaj na Diane prešaltala. k sm po logest dobla ful mastno kožo pa bl boleče menstruacije. tak da sm raj une nazaj vzela. pa bi mela dva vprašanja:

1.) a je zaščita čez ta mesec še vedno ista ne glede na to da mam druge tabletke?
2.) ko pravjo da driska ni fajn za tabletke in da lahk pomen ko da je ena tabletka ne vzeta. no jz sm včerio zvečer vzela tabletko, zjutraj sm pa mela drisko. kaj bi pol to pomenlo? se je razgradila? po mojm bi se mogla no, glede na to da je tko majhna.

hvala za odgovore!
maria18
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a maria18 »

uf...to bi mogla svojo genikologinjo vprasat sam pomojem nebi smelo vplivati na zascito tudi ce mas drugo vrsto tabletk...ce pa vpliva bi ti pa to mogla povedat genikologinja...glede driske pa....odvisno kolko casa je preteklo od tega ko si pojedla tabletko in do driske!!sej pomojem ti pise v navodilih v kolkem casu se tabletka razgradi
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

amyZ napisal/-a:2.) ko pravjo da driska ni fajn za tabletke in da lahk pomen ko da je ena tabletka ne vzeta. no jz sm včerio zvečer vzela tabletko, zjutraj sm pa mela drisko. kaj bi pol to pomenlo? se je razgradila? po mojm bi se mogla no, glede na to da je tko majhna.

hvala za odgovore!

V navodilih piše o tem.
Če pride do bruhanja v 3 do 4 urah po zaužitju je možno, da se akitvne unčinkovine se niso povsem absorbirale. Gre za podoben primer, kot če ste tabletko pozabili vzeti.
Tko da je z drisko gotov isto ...
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

saska1 napisal/-a:če se pojavljajo vmesne krvavitve je dodatna zaščita vsekakor priporočena. to lahko tudi pomeni da so tabletke preveč nizko dozne za tvoje telo. take so moje informacije. sicer pa pokliči ginekologa pa ti bo razložil.

Ginekologinja mi je rekla, da se zaščita ne zmanjša, ker se matrnična sluznica navaja na tabletke. Med premorom sem imela menstruacijo.

Koliko časa pa pri vas traja menstruacija ob uporabi tabletk?
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

am, ja sej men se tud zdi da se po več kot ene 4 urah more tabletka razgradit. jah jz sm jo vzela zvečer okol 11h pa sm zjutri mela drisko, tm okol 8h. ne vem no, mislm da ni nč narobe. upam.

jah jz mam menzo tm ene tri dni, pol pa še en dan al pa dva rjav izcedek.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Kar se driske tiče ni hudga. Ker driske ne morš primerjat z bruhanjem. Pri bruhanju (v roku 4ih ur) tabletko izločiš in se pač ne absorbira kar bi se moglo. Pri driski pa mendeja ne zdriskaš vsega ane ;) tako, da če driska ni taka, da gre v WC vse kar si tist trenutek pojedel/spil potem ni hudega in ni potrebno vzeti nove tabletke, pri bruhanju pa.
Varja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Varja »

Pozdravljene!

Malo sem prebirala tole temo, ker imam tudi sama eno vprašanje glede tabletk. Veliko ste se pogovarjale o stranskih učinkih in počutju po prenehanju jemanja tabletk... Sama sem jemala Diane 3 leta - brez težav, razen tega, da sem v tem času pridobila slab kilogram in pol, za namenček pa še abnormalno veliko celulita. Ker so se ostale težave uredile, sem prenehala z jemanjem, nakar so se težave vrnile, le da v veliko hujši obliki. 8 mesecev sem imela akne po obrazu in hrbtu (prej sem imela pa le manjše težave s kožo) - menda zato, ker se mi je hormonsko ravnovesje popolnoma sesulo. Potem se je vse skupaj umirilo, vendar sem zaradi zdravstvenih težav morala prešaltati na nove tabletke za uravnavanje menstruacije. Po njih sem se v štirih mesecih zredila za 6 kilogramov (tabletke krivimo zato, ker je način gibanja in prehrane ves ta čas ostal isti, na koncu pa celo prilagojen hujšanju), zamenjala še dve vrsti tabletk, vendar oboje opustila zaradi stranskih učinkov. Zdaj imam (po petih letih) predpisano Yarino, s katero zaenkrat nimam težav, pa tudi teža mi končno pridno pada (pred vsemi temi tabletkami sem imela 53kg, pred mesecem dni pa sem dosegla dokaj kritično mejo 65kg :cry: ).

Eden stranskih učinkov Yarine je tromboza (krvni strdki, recimo možnost možganske kapi). Je katera izmed vas imela kakšne negativne izkušnje z Yarino? Sama sem ob prejšnjih tabletkah večkrat izgubila zavest, vendar niso našli posebnega razloga, rekli pa so, da je težava verjetno v tabletkah.

Lep pozdravček vsem!
I'll just be hanging round the mistletoe, hoping to be kissed.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Varja napisal/-a:

Je katera izmed vas imela kakšne negativne izkušnje z Yarino?
Lep pozdravček vsem!

Preberi si vse strani o tabletkah, pa boš dobila informacije o Yarini. Mnenja so pa različna, kšni punci ustrezajo, kakšni pa ne.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
miška17
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miška17 »

Varja napisal/-a:Pozdravljene!

Malo sem prebirala tole temo, ker imam tudi sama eno vprašanje glede tabletk. Veliko ste se pogovarjale o stranskih učinkih in počutju po prenehanju jemanja tabletk... Sama sem jemala Diane 3 leta - brez težav, razen tega, da sem v tem času pridobila slab kilogram in pol, za namenček pa še abnormalno veliko celulita. Ker so se ostale težave uredile, sem prenehala z jemanjem, nakar so se težave vrnile, le da v veliko hujši obliki. 8 mesecev sem imela akne po obrazu in hrbtu (prej sem imela pa le manjše težave s kožo) - menda zato, ker se mi je hormonsko ravnovesje popolnoma sesulo. Potem se je vse skupaj umirilo, vendar sem zaradi zdravstvenih težav morala prešaltati na nove tabletke za uravnavanje menstruacije. Po njih sem se v štirih mesecih zredila za 6 kilogramov (tabletke krivimo zato, ker je način gibanja in prehrane ves ta čas ostal isti, na koncu pa celo prilagojen hujšanju), zamenjala še dve vrsti tabletk, vendar oboje opustila zaradi stranskih učinkov. Zdaj imam (po petih letih) predpisano Yarino, s katero zaenkrat nimam težav, pa tudi teža mi končno pridno pada (pred vsemi temi tabletkami sem imela 53kg, pred mesecem dni pa sem dosegla dokaj kritično mejo 65kg :cry: ).

Eden stranskih učinkov Yarine je tromboza (krvni strdki, recimo možnost možganske kapi). Je katera izmed vas imela kakšne negativne izkušnje z Yarino? Sama sem ob prejšnjih tabletkah večkrat izgubila zavest, vendar niso našli posebnega razloga, rekli pa so, da je težava verjetno v tabletkah.

Lep pozdravček vsem!

Js sem probala že 5 vrst tablet, zdaj 1,5 leta jemljem Yarino in se počutim odlično:)
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

miška17 napisal/-a:
Varja napisal/-a:Pozdravljene!

Lep pozdravček vsem!

Js sem probala že 5 vrst tablet, zdaj 1,5 leta jemljem Yarino in se počutim odlično:)

jaz tud!!!pa saj tromboza je "stranski učinek vseh tablet."ampak do tega pride v zelo redkih primerih...ker drugače tega nobena ne bi jemala, a ne?...sem malo primerjala navodila...pa so glih pri vseh ista....no..vsaj pri teh bolj novih....

mene pa zanima če ima katera harmonet? kakšne s izkušnje?
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

ja jest tud mislim da katera punca ki je odgovorila na eni izmed 45 strani je harmonet
Berite tudi malo za nazaj, da se ne ponavlja
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala

Neprebrana objava Napisal/-a daylight »

danes sem bila pri mojem ginekologu, pa sm vidla reklamce za neke tabletke.. imenujejo se Lindynette in Rigevidon.
kaj jih ima katera pa ve kaksne so?
Lumpyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: LJ city

Neprebrana objava Napisal/-a Lumpyka »

daylight napisal/-a:danes sem bila pri mojem ginekologu, pa sm vidla reklamce za neke tabletke.. imenujejo se Lindynette in Rigevidon.
kaj jih ima katera pa ve kaksne so?

nope. še nikol slišala.
če si bla pr ginekologu bi blo najbolš da bi tm prašala.
Svet se ne vrti zaradi ljubezni, se je pa zaradi nje vredno vrteti z njim...
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

evo, situacija je sledeča: tabletke sm jemala skoz ob 13h, zdej sm jih pa hotla ob 18, ker bi blo pač tko lažje vsaj za tale mesec. problem je pa v tem, ker sm čist ta 1. tabletko 1. tedna pozanla vzet in sm jo vzela šele ob 2h zjutri (kar je več kot 12 ur če gledaš na staro jemanje in manj kot 12 če gledaš na tisto jemanje, ki bi ga pač zdej rada mela). zdej a lahko mirne duše jemljem nadaljnje tabletke ob 18h al morm pač uporabljat ta teden kondome al celo jemat ob 13h?

zmedeno, vem :)
...just breathe...
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

bubbles napisal/-a:evo, situacija je sledeča: tabletke sm jemala skoz ob 13h, zdej sm jih pa hotla ob 18, ker bi blo pač tko lažje vsaj za tale mesec. problem je pa v tem, ker sm čist ta 1. tabletko 1. tedna pozanla vzet in sm jo vzela šele ob 2h zjutri (kar je več kot 12 ur če gledaš na staro jemanje in manj kot 12 če gledaš na tisto jemanje, ki bi ga pač zdej rada mela). zdej a lahko mirne duše jemljem nadaljnje tabletke ob 18h al morm pač uporabljat ta teden kondome al celo jemat ob 13h?

zmedeno, vem :)
u ti pa si zakomplicirala tole :) jas mislim da lahko jemleš dalje ob 18h...al pa par dni ob 13h pol pa ob 18h naprej..?
kaj pravite ostale?
as if.
Zaklenjeno