Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nana* »

¤MiSsY¤ napisal/-a:aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ženske mene psihira, ker bi dons mogla dobit menstro...... pa je sam ena rdeckast asluz, cist maaal :? :? prou bed mi je :cry: :cry: nc nism zajebala s tabletkam, pa tut prsu ni vame, ker gre zmeri vn........... Zakaj je niiiiiii :cry: :cry: ???

ej men se že par mescov to pojavla...sploh nič menstre, pak kaplic pa še to sploh do rdeče ne pride. in sem dons ful ginekologinji jamrala in je rekla, da je to čist normaln...in da itak, če ješ tabletke nimaš menstre ampak eno fake menstro in tud če je skor nimaš je to čist normaln. to je samo zarad tabletk.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Po 21-ih tabletkah sem naredila 7-dnevni premor. Menstruacijo sem že dobila, a se mi je končala, preden bom začela z jemanjem naslednjega zavoja tabletk (začnem pojutrišnjem).
Zanima me, če sem kljub temu, da menstruacije ni več, dovolj zaščitena!
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

ženska napisal/-a:Po 21-ih tabletkah sem naredila 7-dnevni premor. Menstruacijo sem že dobila, a se mi je končala, preden bom začela z jemanjem naslednjega zavoja tabletk (začnem pojutrišnjem).
Zanima me, če sem kljub temu, da menstruacije ni več, dovolj zaščitena!
ja valda da si,zakaj nebi bla?
ti kr dalje jemlji tak kot do zdaj :wink:
as if.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Mislila sem, da bi lahko, ker se mi je menstruacija končala preden začnem jesti naslednje tabletke.
Torej zaščita še vedno velja?
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

ženska napisal/-a:Mislila sem, da bi lahko, ker se mi je menstruacija končala preden začnem jesti naslednje tabletke.
Torej zaščita še vedno velja?

Nima veze kdaj se ti menstruacija konča, vedno si zaščitena, če ješ tabletke tako kot je treba. Nove tabletke začneš vedno jemati na isti dan in nič prej in nič kasnej in ne glede na trajanje mesntre.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

nana* napisal/-a:
¤MiSsY¤ napisal/-a:aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ženske mene psihira, ker bi dons mogla dobit menstro...... pa je sam ena rdeckast asluz, cist maaal :? :? prou bed mi je :cry: :cry: nc nism zajebala s tabletkam, pa tut prsu ni vame, ker gre zmeri vn........... Zakaj je niiiiiii :cry: :cry: ???

ej men se že par mescov to pojavla...sploh nič menstre, pak kaplic pa še to sploh do rdeče ne pride. in sem dons ful ginekologinji jamrala in je rekla, da je to čist normaln...in da itak, če ješ tabletke nimaš menstre ampak eno fake menstro in tud če je skor nimaš je to čist normaln. to je samo zarad tabletk.

ja to je tud men rekla moja splošna zdravnica, da v bistvu sploh ni važno kok je, ampak samo da je malo. Jaz sem vedno imela močne menstruacije, cel teden dolge, močne, ne ravno boleče, sedaj pa napolnim mogoče vsega skupaj 4 vložke... res zelooo malo v primerjavi s tistim prej.
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

¤MiSsY¤ napisal/-a:
nana* napisal/-a:

ja to je tud men rekla moja splošna zdravnica, da v bistvu sploh ni važno kok je, ampak samo da je malo. Jaz sem vedno imela močne menstruacije, cel teden dolge, močne, ne ravno boleče, sedaj pa napolnim mogoče vsega skupaj 4 vložke... res zelooo malo v primerjavi s tistim prej.

kaj veš, mogoče je blo pa kej prej narobe, da si mela tko močne...jst sm mela prej tko normalne, zdej pa isto nič...lahko bi mela une dnevne k so čist tanki...če pa tampon not dam, ga sploh ven ne dobim, ker je tko suh :D . ah kva mormo...pomoje, da ni to nič narobe, mogoče so kakšne hormonske spremembe. sej zdej sem se itak odločila, da neham s temi tabletkami...bomo vidl kakšna zmešnjava bo šele zdej pa spet bo bolel..auaaa :cry:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Prejšnji mesec (1.mesec jemanja) sem imela po 15. tabletki nekaj dni šibko krvavitev, ki je ponehala, preden sem končala s prvim zavojem tabletk. 3 dni po koncu jemanja pa se mi je pojavila menstruacija.

Zanima me, če je treba v prvih mesecih jemanja KT uporabljati dodatno zaščito, če se pojavljajo vmesne krvavitve, ki so posledica privajanja na tabletke. Nekje sem prebrala, da je zaščita kljub temu zanesljiva, spet drugje pa piše, da ne. Prosim za odgovor. LP
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ženska napisal/-a:Prejšnji mesec (1.mesec jemanja) sem imela po 15. tabletki nekaj dni šibko krvavitev, ki je ponehala, preden sem končala s prvim zavojem tabletk. 3 dni po koncu jemanja pa se mi je pojavila menstruacija.

Zanima me, če je treba v prvih mesecih jemanja KT uporabljati dodatno zaščito, če se pojavljajo vmesne krvavitve, ki so posledica privajanja na tabletke. Nekje sem prebrala, da je zaščita kljub temu zanesljiva, spet drugje pa piše, da ne. Prosim za odgovor. LP

aja... men je blo receno, da je zascita... k men se se pojavle krvevitve sele po kaksem letu... ce se ti je to kao pojavl na zacetku se pac telo se navaja, ce se je pa pojavl po treh mescih... ali ves... je pa kao hormonski sistem kriv al pa stres... uglavnem kr neki
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Jst sm pa slišala, da če maš vmesne krvavitve, da tabletke niso dovolj močne in jih je treba zamenat.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Pomagajte! ;)

Jaz jemljem tabletke že kar dve leti. Včasih sem si jo prestavla pa tko. No saj veste kako to gre ane;)

No sedaj sem pa pojedla že celo tablco le ena mi je ostala, ker sem pozabila prejšnji četrtek vzet zadnjo tabletko. Sedja me pa zanima, ker po pravilih bi jo mogla danes vzeti. Zmeraj mam pa tako, da jo vzamem prvo tabletko v petek in zadnjo v četrtek.
No ali bo kaj narobe če jutri vzamem šele prvo tabletko na novi tablici in da je danes "slep" dan. ????
Kaj mislite???
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

Ne, vzeti jo moraš 8 dan. In ne dan kasneje.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

.:sonchika:. napisal/-a:Ne, vzeti jo moraš 8 dan. In ne dan kasneje.

Ja vem ja. Ampak ali bo kaj narobe, če jo šele jutri vzamem???
Ker pol sem si en dan prestavla. Jah nč če ne jo bom pa dons vzela.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

saj ko si prestaviš...vzameš tud naslednjo prvo tabletko 8 dni po tistem....tako je vsaj pravilo...v najslabšem primeru zdaj ne boš zaščitena....ker en dan je le en dan...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
saska1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a saska1 »

..
Zadnjič spremenil saska1, dne 22. Jan. 2008 14:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't Let My Cute Face Fool Ya!
Zaklenjeno