Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Velouria napisal/-a:Da vprašam še tukaj...

A se je mogoče keri že kdaj sredi meseca pojavil RJAV izcedek?

Diane-35 jemljem že skoraj 1 leto in to redno (vsak dan ob istem času), ta mesec pa se mi je 14 dni pred M pojavil rjav izcedek, ki je trajal 5 dni.

Kaj se dogaja?

kaj si mogoče prestavljala menstruacijo? to bi lahko bil vzrok...
as if.
Uporabniški avatar
Mety1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Mety1 »

*Ela* napisal/-a:

Diane-35 jemljem že skoraj 1 leto in to redno (vsak dan ob istem času), ta mesec pa se mi je 14 dni pred M pojavil rjav izcedek, ki je trajal 5 dni.

Kaj se dogaja?

čao...tud men se je to zgodilo ko sem jemala Diane 35...zdej pa sem šla na malo manj hormonske Logest,pa rjavka izcedka ni več...ne vem,mogoč je kej s tem povezan...lahko pa res zaradi prestavljanja menstruacije...kdo ve :nixweiss:
miss missy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a miss missy »

Mety1 napisal/-a:
*Ela* napisal/-a:

Kaj se dogaja?

čao...tud men se je to zgodilo ko sem jemala Diane 35...zdej pa sem šla na malo manj hormonske Logest,pa rjavka izcedka ni več...ne vem,mogoč je kej s tem povezan...lahko pa res zaradi prestavljanja menstruacije...kdo ve :nixweiss:

Meni se je isto zgodilo, ko sem prenehala z jemanjem KT (Logest). To je bilo kakšnih 14 dni po zadnji tabletki, menstruacijo sem pa nato dobila po kakšnih 3 tednih in od takrat je vse kul.
The key is, never stop doing what you love!
Irika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Irika »

Jaz sem tudi 7 let jemala Cilest, ko sem prenehala z jemanjem sem dobila napad mozoljev po obrazu, sama sebe nisem več prepoznala pa še prsi so se mi ful zmanjšale :(
Res mi je žal, da sem jih sploh kdaj začela jemat, že eno leto se obremenjujem z obrazom - kako ga spraviti v normalno stanje. Sodelavka mi je svetovala naj začnem pit Aloe Vero vsako jutro na tešče. Res me je očistilo od znotraj in so nehali nastajati novi. Ampak v telesu sem imela pravo hormonsko neravnovesje. Sestrična je brala o enih tabletkih iz Tajske - Pueraria Mirifica ful pomagajo pri hormonskem neravnovesju, ženskim v menopavzi,................. glavna stvar pa je da poveča prsi, jaz nisem verjela in sem jih začela jemati zaradi mojega hormonskega neravnovesja, ampak zdej jih jem že približno 1 mesec in prsi so res ful lepše in polne, ful dober se počutim, polna sem energije, res mega. Obraz se mi je uredil - res sem happy, da sem spet "normalna"

nočko
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ||MuCkAa »

Irika napisal/-a:Res mi je žal, da sem jih sploh kdaj začela jemat

Aha, jaz isto.. :x
Bolece menstruacije, boleci jajcniki ko ni menstruacije, napadi strasnih mozoljev.. brezveze.. nikoli vec.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ljubljančanka »

In kje se kupi te Tajske tabletke?In iz česa so?Da niso to tud kakšni hormoni?
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Irika napisal/-a:Jaz sem tudi 7 let jemala Cilest, ko sem prenehala z jemanjem sem dobila napad mozoljev po obrazu, sama sebe nisem več prepoznala pa še prsi so se mi ful zmanjšale :(
Res mi je žal, da sem jih sploh kdaj začela jemat, že eno leto se obremenjujem z obrazom - kako ga spraviti v normalno stanje. Sodelavka mi je svetovala naj začnem pit Aloe Vero vsako jutro na tešče. Res me je očistilo od znotraj in so nehali nastajati novi. Ampak v telesu sem imela pravo hormonsko neravnovesje. Sestrična je brala o enih tabletkih iz Tajske - Pueraria Mirifica ful pomagajo pri hormonskem neravnovesju, ženskim v menopavzi,................. glavna stvar pa je da poveča prsi, jaz nisem verjela in sem jih začela jemati zaradi mojega hormonskega neravnovesja, ampak zdej jih jem že približno 1 mesec in prsi so res ful lepše in polne, ful dober se počutim, polna sem energije, res mega. Obraz se mi je uredil - res sem happy, da sem spet "normalna"

nočko

predvidevam da so to samoplačniške tabletke :) ja? in niso kontracepcijske tablete? pa naročila si jih po pošti al kaj? malo več nam povej :D
as if.
Irika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Irika »

Oj,

kupit se jih da v specializiranih zeliščnih trgovinah, je čisto naravno, sem bila pri zdravnici in mi je rekla, da je zelo dobra zadeva. O tem pišejo tudi na BBC-jevi strani in v Mladini. Naročit se da tud preko njihove strani www.stherb.si al pa na najdi.si napis pueraria mirifica. Dobis jih po pošti in se plača po prevzemu.
Ljubljančanka, niso hormoni ampak nadomestilo iz naravnih izvlečkov, ki na organizem delujejo tako, da se v telesu vzpostavi ravnovesje.

lep pozdravček :)
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Irika napisal/-a:Oj,
kupit se jih da v specializiranih zeliščnih trgovinah, je čisto naravno, sem bila pri zdravnici in mi je rekla, da je zelo dobra zadeva. O tem pišejo tudi na BBC-jevi strani in v Mladini. Naročit se da tud preko njihove strani www.stherb.si al pa na najdi.si napis pueraria mirifica. Dobis jih po pošti in se plača po prevzemu.
Ljubljančanka, niso hormoni ampak nadomestilo iz naravnih izvlečkov, ki na organizem delujejo tako, da se v telesu vzpostavi ravnovesje.
lep pozdravček :)

Novo vprašanje:

ok jas mam še par vprašanj :wink: torej niso kontracepcijske tablete...pa lahko jemleš kontracepcijske in še te zraven?nadomestilo za kaj bi naj ble? aja kolk pa je cena?
as if.
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katrin21 »

Novo vprašanje:

O.k. imam dve vprašanji glede tabletk...upam,da ne bosta preveč čudni. :wink: Zanima me ali je kontracepcijska tabletka, ki ti jo ginekologinja predpiše in jih jemlješ redno enaka tisti, ki jo dobiš po spolnem odnosu...v primeru recimo, da ti poči kondom?

Aha zanima me samo, če je katera vzela tabletko po spolnem odnosu načrtno...recimo, da sta bla pač s fantom neučakana :twisted: in slučajno brez zaščite pa je šla potem naslednji ponjo?
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

No, da ti odgovorim:

Prvič: ne, tabletke, ki jih jemlješ redno (kot npr. Logest, Diane,...) NISO enake tistim, ki jih vzameš po spolnem odnosu brez zaščite ali pa pri npr. počenem kondomu. Tabletke, ki se vzamejo po takih nesrečnih dogodkih, so zelo MOČNE tablete (po katerih ponavadi pošteno bruhaš in nisi ravno v formi), in niso stvar s katero bi se človek igral.

Drugič: a se ti malo zezaš??? S fantom sta bila neučakana? Punca, zresni se, tvoj fant pa se mora prav tako! Kako se lahko tako lahkomiselno igraš s svojim telesom? Res ne razumem.
Pa okej, da vama poči kondom ali pa nekaj, samo ne pa da sta neučakana...hjao... :roll: :roll:

Zapomni si pa tole: PO TABLETKE PO NEZAŠČITENEM ODNOSU SE NE NE NE NE NE HODI NAČRTNO. Če že seksata, se obnašajta temu primerno.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Anchi napisal/-a:No, da ti odgovorim:

Prvič: ne, tabletke, ki jih jemlješ redno (kot npr. Logest, Diane,...) NISO enake tistim, ki jih vzameš po spolnem odnosu brez zaščite ali pa pri npr. počenem kondomu. Tabletke, ki se vzamejo po takih nesrečnih dogodkih, so zelo MOČNE tablete (po katerih ponavadi pošteno bruhaš in nisi ravno v formi), in niso stvar s katero bi se človek igral.

Drugič: a se ti malo zezaš??? S fantom sta bila neučakana? Punca, zresni se, tvoj fant pa se mora prav tako! Kako se lahko tako lahkomiselno igraš s svojim telesom? Res ne razumem.
Pa okej, da vama poči kondom ali pa nekaj, samo ne pa da sta neučakana...hjao... :roll: :roll:

Zapomni si pa tole: PO TABLETKE PO NEZAŠČITENEM ODNOSU SE NE NE NE NE NE HODI NAČRTNO. Če že seksata, se obnašajta temu primerno.

lepo si povedala

dodajam pa še, da je to tudi nezdravo za organizem..... in pogosto jemanje le-teh ni priporočjivo..... že 1x je veliko.... povzročajo pa bruhanje, zmatranost, zmanjšano koncentracijo, zaspanost.......

Tko da res, s tem se ni za igrat, če je blo enkrat recimo ok, sam le glej da ne bo še kdaj, ker to ni zdrav !!!!!

preden pa skocta s fantom (oba neucakana) v posteljo pa se pozanimajta o posledicah, te tabletke jih imajo namreč kar nekaj.......
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katrin21 »

O.k. sej ni treba tako resno no. Pač je blo čisto eno navadno vprašanje. Zdel se mi je da mora bit tabletka po odnosu sicer veliko bolj močna ampak nisem pa bla prepričana. Sej zato pa smo tuki, da se vpraša in tistim ko smo tuki in še v nekaterih stvareh nevedni odgovori. Vseen hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

Ni treba tako resno?? Navadno vprašanje?? Nej mi nekdo reče, da berem komični scenarij.
Oprosti katrin21 res, ker tako reagiram. Zelo pohvalno od tebe, da najprej vprašaš stvari, in razumem, da ne veš, kakšna je razlika med tabletkami.

Ampak da nameravaš imet spolni odnos (ups) brez zaščite oz. sprašuješ o temu, to se mi zdi pa da si popolnoma nezrela za stvar. No, razen če hočeš imet otroke?
Lej, vse kar ti predlagam je, da se ne spuščaš v seks, če si neučakana in nimaš razjasnjenih vseh pojmov glede zaščite. Seks je hec oz. zabava, užitek, zaščita pa ni.

Prvi korak k (varnim seveda) spolnim odnosom je zaščita, potem si pa lahko neučakana kakor hočeš.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Lumpyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: LJ city

Neprebrana objava Napisal/-a Lumpyka »

Novo vprašanje:

Zdj mam pa še jst par vprašanj...
Najprej sm jedla tablete Logest 2 leti, sm nardila 6-mesečno pavzo, zdj sm pa spet šla k ginekologinji in mi je predpisala Cilest... te jem 2 meseca, pa trenutno nimam spolnih odnosov in jih v bistvu ne rabm, pa še zvedla sm, da potem po prenehanju ful mozoljev dobiš ipd...
Torej kaj mi priporočate... jih nej še naprej jemlem? Ali jih raje neham? A je to vredu, k jih jem sam 2 mesca pa d bi jih zdj spet prenehala, pa mogoče pol čez pol leta spet začela?
Hvala že vnaprej za odgovore.
Svet se ne vrti zaradi ljubezni, se je pa zaradi nje vredno vrteti z njim...
Zaklenjeno