Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BuCHa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a BuCHa »

joj sj ni nujn da bos mela umesne krvavitve?! ne panicarte pa bos vidla kako bo. js mam tut Logest pa nimam nobenih problemov z menstro, mam jo 3 dni pa se to tok svoh kt da je nebi blo. cist odvisn je od tvojga telesa kako bo sprejel tabletke, ene majo probleme, ene pac ne. ni treba pa ze vnaprej jokat neki za brezveze...
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a orion lady »

Jest nisem imela nobenih vmesnih krvavitev razen enkrat ko sem popzabila vzet tablete 2 dni.
Uporabniški avatar
pikica69
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: girl next door

Neprebrana objava Napisal/-a pikica69 »

pri yarini... a je skatlica samo za en mesec? ker diane 35 ma 3 tablice tabletk notr-torej za 3 mesece...
"well, that answers one question but arouses several others!"
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

urszika napisal/-a:js bom zdele kmal čez moj prvi zavojček Logest tabletk pršla in me pri opisih težav nekaterih kar mal skrbi če sm se prav odločila :? čeprav zdaj bom počakala na menstruacijo če bo manj oz. brez krčev, ker mene je vedno ful mučlo to. upam da ne bo trajala tako dolgo kot ponavadi (8dni) :roll:
še eno vprašanje: kolk mescev ko ste začele jemat so se pojavljale vmesne krvavitve? tisto malo krvi ko pride...sj veste
hvala

Da te mal potolažm - jest mam Logest tabletke zdej že 2 leti in nimam popolnoma nobenih težav. Ravno nasprotno: menstruacija se mi je valda ful uredila (včasih sm mela ful neredno), tut krvavitev je bolj šibka in predvsem krajša, jest jo mam zdej sam 2 dni (včasih sm mela po 5 dni), pa tut jest sm mela ful probleme z krči - me je tko zvijal da sm komi hodila, zdj ni več ne duha ne sluha o tem (mogoče včasih ampak čist v easy) tko da sm več kot zadovoljna :wink:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Natassaa napisal/-a:..pri meni je prejšna menstruacija trajala skoraj cel mesec :? zdaj ko sem jo pa ponovno dobila pa je že tud kak teden mimo in še jo zmeri imam :? upam da se bo nekak uredilo

Hm, hm... Če si imela menstruacijo kar cel mesec nekaj že ne bo v redu. Če se je pojavljala samo kaka manjša krvavitev (madež na hlačkah), potem je to zato, ker se telo navaja. Ampak da bi pa kar cel mesec imela normalno močno menstruacijo pa nekaj ni v redu.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

pikica69 napisal/-a:pri yarini... a je skatlica samo za en mesec? ker diane 35 ma 3 tablice tabletk notr-torej za 3 mesece...

jst sem jemala minulet in je tudi bila posebi škatlica za vsak mesec, torej trije meseci tri škatlice. vrjetno je od proizvajalca odvisno kako pakira.
Uporabniški avatar
pikica69
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: girl next door

Neprebrana objava Napisal/-a pikica69 »

no torej... a mi lahko ena pove, kolk casa drzi skatlica od yarine?? plizzzz :supercool:
"well, that answers one question but arouses several others!"
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

hvala za odgovore, glede vmesnih krvavitev me je pač zanimal, ker zdej jih je že več rekl da jih nima, očitno sm jaz ena izmed redkih.
ja, ok, vsako telo odreagira drugače. bom prej misnla na to predn vprašam spet kj "butastega" :roll:
Heart
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fantasyland

Neprebrana objava Napisal/-a Heart »

Jaz sem zdaj, ko smo ugotovili, da sem na lateks alergična, spet dobila logest, ki sem ga že prej jemala 1 leto in nisem imela nobenih problemov. menstruacijo imam že po naravi redno in nobenih glavobolov ni bilo, čas menstruacije se je pa vrtel okoli 4 dni. Tko da... vse o.k.
Use your imagination...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Novo vprašanje:

kaj pa tabletke in antibiotiki? to kj vpliva na zaščito celga mesca? namreč en tedn sm jemala antibiotike, dans vzela zadnjega, ampak sm pozabla ob uri vzet in antibiotik in tabletko tko da sm vzela eno za drugim. zdravnik je sicer rekel, da antibiotiki ne vplivajo, tud mislm da naj ne bi blo zdej kj preveč težav z razstapljanjem tablet (eno je hormoni,eno pač em..nehormoni?heh), sam me je sošolka neki strašila da antibiotiki zmanjšajo učinkovitost tabletk.
zamudila pa rajš ne bom več s tabletko, dobr, 15min mogoče že, 3 ure pa pol pa rajš ne.. :?
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Tabletk ne rabiš jemat do minute natančno!! Lahko jih zamudiš v skrajnem primeru tudi do 12 ur.

Kar se pa antibiotikov tiče je pa res, da nekateri vplivajo na zaščito, ampak če ti je zdravnik rekel, da tvoji ne vplivajo, potem najbrž ne.

urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

ja vem da lahko 12 ur zamudiš, tud piše v navodilih od Logesta tko, sam sm brala mal kaj ste prej pisale v tem topicu in je ena rekla da lahko samo enkrat zamudiš s tabletko? mogoče sm samo js narobe razumela pa je blo mišljeno da lah sam enkrat zamudiš več kot 12 ur? nvem. :oops: :D
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

urszika napisal/-a:ja vem da lahko 12 ur zamudiš, tud piše v navodilih od Logesta tko, sam sm brala mal kaj ste prej pisale v tem topicu in je ena rekla da lahko samo enkrat zamudiš s tabletko? mogoče sm samo js narobe razumela pa je blo mišljeno da lah sam enkrat zamudiš več kot 12 ur? nvem. :oops: :D

pa neee...ni lih priporočljivo da vsak dan zamujaš po več ur...na začetku pač jemli čimbol točno pol pa ni več panike...sej ti je rekla da v najslabšem primeru 12 ur lahk zamudiš :wink:
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

Novo vprašanje:

Da vprašam še tukaj...

A se je mogoče keri že kdaj sredi meseca pojavil RJAV izcedek?

Diane-35 jemljem že skoraj 1 leto in to redno (vsak dan ob istem času), ta mesec pa se mi je 14 dni pred M pojavil rjav izcedek, ki je trajal 5 dni.

Kaj se dogaja?
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Velouria napisal/-a:Da vprašam še tukaj...

A se je mogoče keri že kdaj sredi meseca pojavil RJAV izcedek?

Diane-35 jemljem že skoraj 1 leto in to redno (vsak dan ob istem času), ta mesec pa se mi je 14 dni pred M pojavil rjav izcedek, ki je trajal 5 dni.

Kaj se dogaja?

:? Če bo z menstruacijo vse v redu in se ne bo ponavljalo je možno, da je prišlo do kake zmešnjave. Mogoče zaradi stresa, ali pa si se poškodovala pri spolnem odnosu pa niti opazila nisi. Če pa se ponavlja, ti bo izostala menstruacija ali se ti spremenil ciklus pa pojdi k ginekologinji.

Zaklenjeno