kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: kdo/kaj vam gre na živce #3

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Da je pralni stroj nekaj zaštrajkal :mad:
Čudni zvoki, centrifuga tako močna, da se stroj kar premakne… Še dobro da imam (večino) oprano, ampak si vseeno ne predstavljam, bit brez stroja :rolleyes:
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

Jaz mam tud čedalje bolj glasno centrifugo, čeprav stroj še dobr dela... se pa bojim da bom kmalu moral drugega kupit... saj fotr zna popravt, ampak v LJ ga ni bilo že pol leta, pa po mojem ne more v LJ popravt, jaz pa vmes stroj rabim :twisted: :roll:

U bistvu mi (zares) gre na živce moja familija... vsi v penziji sedaj že nekaj časa, sedaj pa sploh nobenga ni več sem na obisk, so bolj zasedeni kakor kadarkoli prej :(

Mi kar gre na čustva samo ko pomislim kako so ravnali z mano. Vem, da nisem star 5-10 let, pa vendar je bolelo. Ostal sem sam(ski), pač z bivšo sva hladno končala oz. pač tko je, ko ostaneš sam prekineš stike. Edino kjer je ljubezen brezpogojna so starši oz. familija. Pri meni žal ne :(

Niso mi dali ne časa, ne varnosti, ne ljubezni... ne nič :(

In še vedno je enako... potem bodo pa pričakovali, da na stara leta skrbim za njih in da jaz njim kaj dam :roll: Enako sestra :nein:
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Da te aplikacije za vreme vsake 30min pokažejo drugačno vreme. Ne veš, ali bo dež ali suho… kako bom potem šele vedela, kaj nas čaka čez 1 teden :rolleyes:
Očitno bo res “tik pred zdajci” odločitev :/
mayaeb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Odgovor Napisal/-a mayaeb »

mmm napisal/-a: 19. Apr. 2026 16:03 In še vedno je enako... potem bodo pa pričakovali, da na stara leta skrbim za njih in da jaz njim kaj dam :roll: Enako sestra :nein:
Ko se starši enkrat upokojijo...ni to že čas, ko se vloge nekoliko obrnejo in se pričakuje, da jim mi počasi kaj pomagamo? :nixweiss:

Zadnje čase me ponovno mami spravlja ob živce, poskušava nekako zakrpati najin odnos ampak...lahko se še tako trudiš ampak ne bo več enako. Danes se ponovno sprašujem, čemu se sploh trudim. Toliko neke energije in na koncu vedno enak rezultat.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mayaeb napisal/-a: 21. Apr. 2026 14:14
mmm napisal/-a: 19. Apr. 2026 16:03 In še vedno je enako... potem bodo pa pričakovali, da na stara leta skrbim za njih in da jaz njim kaj dam :roll: Enako sestra :nein:
Ko se starši enkrat upokojijo...ni to že čas, ko se vloge nekoliko obrnejo in se pričakuje, da jim mi počasi kaj pomagamo? :nixweiss:
Moja dva sta v penziji in še vedno full vitalna. Veliko hodita okoli, potujeta… Sta redko doma. Potem pa, takrat ko sta, kar pričakujeta da bomo prišli na obisk. 150km stran. Ne vem no… Ne morem kar spustit vsega iz rok in it k njima, ker je njima dolgčas.
Trenutno je situacija taka, da se ne bomo videli do sredine julija. 2 potovanji in 1 mesec morja. Tako imata splanirano. :nixweiss:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

Moja frendica je pa npr prav racunala, kdaj gre njena mama oz oba njena v penzijo, da bodo takrat lahko ji pazili in pomagali pri otroku, ko ga bi imela…

Tudi zena od oceta od mojega partnerja veliko potuje( letnik cca 1954, zdaj med majsimi gre v Uzbekistan, pa je sigurno v roku zadnjega leta bila ze na vsaj 2h potovanjih..
Mama od mojega skos hodi po teh nekih izletih po slo, ker so zastonj javni prevozi, otroka vidi bolj 3-4x na leto in zivi v bloku, nima nobenega vrta ali zemlje za obdelovat, da bi bila drugace zaposlena…
————————————
Mmm, daj jih kaj poklicat ali obiskat ti, vsaj tako, da se bos bolje pocutil sam pri sebi, da si nekaj naredil..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mislim, pa to je N O R O!
Pravo aprilsko vreme. Muhasto do konca. :evil: :mad:
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

Ne govori, danes ponoči sem dala sadike paradajza na toplo 😂. Napovedana je bla prava ledenica!
V soboto pa sem bila zunaj cel dan v kratkih rokavih. wtf.
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

- da ki on pove sele 5 ‘min preden gre od doma da ga cez dan ne bo in ne gre po otroka, jaz pa velcdan v mislih, da bom fraj po sluzbi… ze tsko imam cel njegov urnio napisan v sluzbenem koledarju, kdaj kateri dan pridem glede na njegov urnik, na telelfonu sliko in imam vse splanirano v naprej, ne predvidevam da ima se druge stvari poleg sluzbe ali kdaj kaksno dezursnje zadnji moment…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

hayley napisal/-a: 21. Apr. 2026 15:33 Mmm, daj jih kaj poklicat ali obiskat ti, vsaj tako, da se bos bolje pocutil sam pri sebi, da si nekaj naredil..
Vidim, da sta se razpisale... ja, saj to je ena stvar, ki jo bom sedaj reševal s psihoterapevtko :oops: :)

Čeprav nimam še rdeče niti. 1x lahko govorim celo uro o svoji "bivši" (lanski/letošnji), potem bi lahk to razvijal na svojo prvo (nesrečno; zelo), ker je korelacijo videl tudi zelo znani psihoterapevt, potem imam sestro in to de-generativno familijo...

Je pa mama očitno prebrala forum oz. so začutili... ker naenkrat pa zgleda, da bo fotr prišel. Kmalu :)

mayaeb, fejk profil, me pa spominja na svojo bivšo bivšo - tisto s katero sem zares živel skupaj (ona mi isto "hladne" opazke meče glede moje familije... no pred leti mi je). To sem zdaj namerno "uščipnil" s fejk profilom, mayaeb bo že preživela, skratka sem imel tud že eno seanso vseh svojih paranoj oz. oris tega, pa je blo terapevtki že skor preveč :twisted: Sem ful slabe volje prišel domov in bil cel teden, ona sploh ni zaznala, sem potem jaz obudil kar me je motilo/skrbelo, pa sva se nekak sporazumela, da dokler imam verbalno distanco do tega, ne rabim psihiatra/zdravil... ker sem mislil, da je neuka in me je čist drgač ocenila. Me je čist že znerviralo in zbediralo. Pišem pa to zato sem, bi moral kam drugam, ker dejansko sem res zdaj v življenjsko dobri koži in imam pač neke čudne, zgrešene predstave (že dolgo vrsto let) in mislim, da mi ona lahk ful pomaga, da lahko zelo hitro predelam vse te svoje paranoje :oops: :)

hayley, za na obiske hodit mi pa prav tako ni zarad sestre.

Ker vsi hodijo/-mo po prstih zarad nje, ker pač ona me noče tam videt... in imam poln k***c njih, ker ji meje ne postavijo, tud sebe, ker se raje izognem konfliktu kakor grem v konflikt z njo, ker pač njen konflikt pomeni ornk izpad, potem pa strah/negotovost vsem... katastrofa je to, kako živijo/-mo... :(

Mogoč bo tuki lahk pomagala kaj psihoterapevtka glede na to, da je iz teh uradnih, čeprav seveda taka "usluga" spet ni predmet analitske psihoterapije... :roll: :)
Zadnjič spremenil mmm, dne 24. Apr. 2026 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

Da nimam zdele doma nič za jest, tokrat pa res nič, čist nič :!: ... in moram tokrat pa res v trgovino... saj bom verjetno proteinski šejk, sam prej bi še 1-2 konzervi tune :)

Potem pa grem plesat :D

Dobr bi blo, da stelovadim pred plesom
"Tema je tvoja svetloba.
Odgovori