Mmm ti povem, da ta nasvet ni dober in je v nasprotju z vsemi naceli psihoterapije. Sem sama tudi veliko prebrala clankov samih psihoterapevtk in studentov psihoterapije v casu, ko sem zacela obiskovat.
Nikoli sama ne bi necesa napisala, kar tako drugemu cloveku, posebej ne cloveku v stiski, ker se meni tako zdi prav in bom zdaj malo po svoje pametovala - v nasprotju z nekaterimi.
Pametovanja nekoga o resnih stvareh, o clovekovem zdravju in ustvarjanje pritiska in krivde je res, najmanj milo receno, skodozeljno.
To so nasveti na nivoju pogovorov ob pijaci v gostilni, cloveka, ki ni usposobljen in nima pojma o cem pise.
Ne morem res gledat takih postov in odgovorv, ki mi grejo na bruhanje in bit tiho, ce ze sodelujem tle gor.
To ni past, ampak je menda zelo pogost pojav, da je klientu psihoterapevt vsec in o tem pisejo sami psihoterapevti, ampak seveda, bolje je verjet enim random neznancem na forumu, ki te napadajo in pametujejo o tem..
Priznam, da... #21
Re: Priznam, da... #21
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Tole razberem kot projeciranje svojih obcutkov na terapevta-kar pa ne pomeni, da je kaj od teh zapisov realnih, zacensi s tem zgoraj citiranim. Tako, da-je predmet obravnave za naprej, vec materijala za terapevtko, I guess.mmm napisal/-a: 01. Feb. 2026 8:41 * Ker itak ko posluša o drugih lepih puncah ji je po mojem kar bad, da nič ne dobi tud ona oz. da sem z njo profesionalno zadržan...
The world is as you are.
- _patchouli_
- Cosmopsiho

- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Hayley ima tu prav. Transfer je popolnoma normalen in pricakovan pojav v psihotetapiji. Terapevtka je usposobljena za prepoznavanje le-tega in ji je lahko v pomoc pri razumevanju klientovih preteklih (in posledicno sedanjih) odnosov.
Tako da se pridruzujem hayley, mmm, s tem ni nic narobe, ne se slucajno teh obcutkov sramovat, verjamem, da ti gre terapija super in ti zelim veliko uspeha z njo!
- ima moj neke probleme z zdravjem, ampak se zdi, da je zaenkrat stvari vzel resno, ceprav verjamem, da mu je tezko. Pred slabimi 5 leti je njegov zelo dober prijatelj umrl za posledicami srcnega napada (ki ga je imel, ko sta bila z mojim skupaj na partiji tenisa) in ve, da se s tem ni za hecat.
- Hahaha ravnokar, ko to pisem, me je dodal v WhatsApp skupino "Diet Plan" s 4 clani skupine. Grem pogledat, kdo the fuck je se v tej skupini
Tako da se pridruzujem hayley, mmm, s tem ni nic narobe, ne se slucajno teh obcutkov sramovat, verjamem, da ti gre terapija super in ti zelim veliko uspeha z njo!
- ima moj neke probleme z zdravjem, ampak se zdi, da je zaenkrat stvari vzel resno, ceprav verjamem, da mu je tezko. Pred slabimi 5 leti je njegov zelo dober prijatelj umrl za posledicami srcnega napada (ki ga je imel, ko sta bila z mojim skupaj na partiji tenisa) in ve, da se s tem ni za hecat.
- Hahaha ravnokar, ko to pisem, me je dodal v WhatsApp skupino "Diet Plan" s 4 clani skupine. Grem pogledat, kdo the fuck je se v tej skupini
Priznam da:
- hvala bogu, vročine ni več
- bom z njo še vseeno par dni doma
- upam, da se kaj ne zakomplicira in bo lahko v petek del prireditve. Ima pomembno vlogo napovedovalke in komaj čaka na to
- še sedaj niso čisto jasni plani za zimske počitnice
Oni bi eno, midva bi drugo…
- je zadeva vsako nedeljo na “meniju”. Je že malo smešno, čeprav zanimivo, da se nekateri tega ne zavedajo. Kot da obleka res naredi človeka
- ^^^ nič ne rečem, je lepo se lepše oblečt, se urediti bolj kot ponavadi ipd. ampak da se je pa o tem potrebno vsako nedeljo pogovarjat, to pa… ne vem no
- hvala bogu, vročine ni več
- bom z njo še vseeno par dni doma
- upam, da se kaj ne zakomplicira in bo lahko v petek del prireditve. Ima pomembno vlogo napovedovalke in komaj čaka na to
- še sedaj niso čisto jasni plani za zimske počitnice
- je zadeva vsako nedeljo na “meniju”. Je že malo smešno, čeprav zanimivo, da se nekateri tega ne zavedajo. Kot da obleka res naredi človeka
- ^^^ nič ne rečem, je lepo se lepše oblečt, se urediti bolj kot ponavadi ipd. ampak da se je pa o tem potrebno vsako nedeljo pogovarjat, to pa… ne vem no
Glede na podčrtano je to moja projekcija, ja.emanuela napisal/-a: 01. Feb. 2026 10:35Tole razberem kot projeciranje svojih obcutkov na terapevta-kar pa ne pomeni, da je kaj od teh zapisov realnih, zacensi s tem zgoraj citiranim. Tako, da-je predmet obravnave za naprej, vec materijala za terapevtko, I guess.mmm napisal/-a: 01. Feb. 2026 8:41 * Ker itak ko posluša o drugih lepih puncah ji je po mojem kar bad, da nič ne dobi tud ona oz. da sem z njo profesionalno zadržan...
Edino kar bom še rekel je sam tale malenkost.
Je profesionalna, ampak probal sem od nje dobiti občutek, da sem ji zanimiv, da ji je mar zame oz. da čuti neke vrste empatijo oz. naklonjenost do mene.
Ne bi mogel delati s terapevtko, ki bi mi vzbujala občutke kakor npr. saarijarvi tukaj. Pač saarijarvi sem se skušal približati, ampak pristanem na zid/led, dobim negativen feedback. Bolj se ji trudim približati, bolj me zavrača.
Pač pri svoji terapevtki pa čutim neko naklonjenost. Lahko je sicer fejk, ampak po drugi strani pa vem, da ne čutim (ljudi) tolk slabo, pravim da sem tudi počel stvari zaradi katerih imam verjetno zelo dobro senzibilnost.
* Recimo, ko sem čutil ljubosumje do svoje trenutne avanture... no, vse se je potrdilo. To mi je olajšanje. Sem tudi terapevtki zelo samozavestno povedal: "Kakorkoli. Nisem bil po nepotrebnem ljubosumen. Ali pa bolestno. Ker očitno sem stvari zaznal čisto prav. Točno tako kakor so (bile)."
* Če potem projiciram nazaj do bivše, ko mi je ven metala, da sem bolestno ljubosumen, psihopat, nor... fak, kaka prasica je to (bila)
* Če se vrnem k svoji trenutni avanturi. Ne vem, če je to kompliment, ampak ni mi hotela/mogla rečt, da sem psihopat, nekoga drugega ima za psihopata. Pri meni jo moti "sam" to, da sem bipolaren
* Recimo, da je to napredek.
* Sicer pa, mislim, da sem se odločil. Čustev ne vrača oz. samo manipulira z njimi
* Fak, to je najslabše. Ko nekdo s tabo manipulira čez zaljubljenost. Prazen seks je 100x boljša stvar...
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka

No hej, priznam, da za 'transfer pri psihoterapiji' res še nisem slišala
tako da hvala, sem si o tem par stvari prebrala in se nekaj novega naučila. Vidim, kje sem naredila napako.
mmm, če se tega zavedaš, a ti tvoj razumski del potem vseeno ne prepreči kakršnih koli poskusov flirta? Če razumeš da iz te moke ne bo kruha, in da vajin odnos za uspešno sodelovanje mora ostati profesionalen?
Mene pri moji terapevtki tudi marsikaj zanima (na primer to, če je mama) ampak se z osebnimi vprašanji vedno držim nazaj. Tako mi je bilo rečeno s strani ljudi, ki na terapijo hodijo že dolgo in tako sem si tudi sama predstavljala odnos med terapevtom in klientom - da terapevt svojega privatnega življenja na seansah ne deli.
Ravno nekaj dni nazaj mi je nekdo rekel, da je bil na skupinski terapiji in da je njihova terapevtka prvič po letih (!) po nesreči povedala nekaj osebnega - in sicer to, da ne zna plavati. Baje so bili vsi (vključno z njo) na moment presenečeni, da se je to zgodilo
pa ne zaradi dejstva o plavanju, ampak o tem, da se ji je izmuznil 'osebni podatek.'
- Da ima hiša veliko potenciala, ampak dela je res ogromno.. in z našo družinsko situacijo to ne gre kar tako. Komplicirano in izjemno težko na 15 tisoč načinov. Ampak sem nekako bolj optimistična, kot sem bila.
- ''Sprejmi stvari, ki jih ne moreš spremeniti, imej pogum spremeniti tiste, ki jih lahko, in modrost, da ločiš med obema..'', pa to.
- Da mi lepo laufa z novo redno stranko, sem zadovoljna
- Da grem jutri za teden ali dva k babici na otok, se veselim narave in morja (tudi pozimi)
- Da mi zadnje mesece virtualno družbo pogosto dela Caroline Winkler (na YT). Nikoli nisem spremljala influencerjev ampak njeni videi so mi res fajn.
- Da mi paše pavza od socialnih medijev - že vidim, da bo to daljša pavza. Mir.
mmm, če se tega zavedaš, a ti tvoj razumski del potem vseeno ne prepreči kakršnih koli poskusov flirta? Če razumeš da iz te moke ne bo kruha, in da vajin odnos za uspešno sodelovanje mora ostati profesionalen?
Mene pri moji terapevtki tudi marsikaj zanima (na primer to, če je mama) ampak se z osebnimi vprašanji vedno držim nazaj. Tako mi je bilo rečeno s strani ljudi, ki na terapijo hodijo že dolgo in tako sem si tudi sama predstavljala odnos med terapevtom in klientom - da terapevt svojega privatnega življenja na seansah ne deli.
Ravno nekaj dni nazaj mi je nekdo rekel, da je bil na skupinski terapiji in da je njihova terapevtka prvič po letih (!) po nesreči povedala nekaj osebnega - in sicer to, da ne zna plavati. Baje so bili vsi (vključno z njo) na moment presenečeni, da se je to zgodilo
- Da ima hiša veliko potenciala, ampak dela je res ogromno.. in z našo družinsko situacijo to ne gre kar tako. Komplicirano in izjemno težko na 15 tisoč načinov. Ampak sem nekako bolj optimistična, kot sem bila.
- ''Sprejmi stvari, ki jih ne moreš spremeniti, imej pogum spremeniti tiste, ki jih lahko, in modrost, da ločiš med obema..'', pa to.
- Da mi lepo laufa z novo redno stranko, sem zadovoljna
- Da grem jutri za teden ali dva k babici na otok, se veselim narave in morja (tudi pozimi)
- Da mi zadnje mesece virtualno družbo pogosto dela Caroline Winkler (na YT). Nikoli nisem spremljala influencerjev ampak njeni videi so mi res fajn.
- Da mi paše pavza od socialnih medijev - že vidim, da bo to daljša pavza. Mir.