Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Priznam, da... #21

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Mmm ti povem, da ta nasvet ni dober in je v nasprotju z vsemi naceli psihoterapije. Sem sama tudi veliko prebrala clankov samih psihoterapevtk in studentov psihoterapije v casu, ko sem zacela obiskovat.
Nikoli sama ne bi necesa napisala, kar tako drugemu cloveku, posebej ne cloveku v stiski, ker se meni tako zdi prav in bom zdaj malo po svoje pametovala - v nasprotju z nekaterimi.

Pametovanja nekoga o resnih stvareh, o clovekovem zdravju in ustvarjanje pritiska in krivde je res, najmanj milo receno, skodozeljno.

To so nasveti na nivoju pogovorov ob pijaci v gostilni, cloveka, ki ni usposobljen in nima pojma o cem pise.

Ne morem res gledat takih postov in odgovorv, ki mi grejo na bruhanje in bit tiho, ce ze sodelujem tle gor.

To ni past, ampak je menda zelo pogost pojav, da je klientu psihoterapevt vsec in o tem pisejo sami psihoterapevti, ampak seveda, bolje je verjet enim random neznancem na forumu, ki te napadajo in pametujejo o tem..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Priznam, da... #21

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

mmm napisal/-a: 01. Feb. 2026 8:41 * Ker itak ko posluša o drugih lepih puncah ji je po mojem kar bad, da nič ne dobi tud ona oz. da sem z njo profesionalno zadržan...
Tole razberem kot projeciranje svojih obcutkov na terapevta-kar pa ne pomeni, da je kaj od teh zapisov realnih, zacensi s tem zgoraj citiranim. Tako, da-je predmet obravnave za naprej, vec materijala za terapevtko, I guess.
The world is as you are.
Odgovori