Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #48

Odgovor Napisal/-a emanuela »

Plani za potovanja-naslednje leto ena ali dve evr prestolnici, morski dopust, to je to. Nic posebnega se, dokler se ne uredijo se ene zadeve na hisi.
Popoldan ze malo zakurimo ja, ce ne drugega da se v toplem stusiramo itd. Stopinj? Ne vem, cca 20,21 bi rekla, moram pogledat.

Kaj si želela v otroštvu trenirati, pa nisi mogla, smela?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Iskreno, me ni veselil noben šport, da bi si ga želela trenirati. Sem bila bolj v glasbeni šoli “doma”.
Rekreativno, mi je žal edino, da ne znam drsati.

- - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

Balet in tudi klavir sem zelela igrat.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a Sarissima »

Eh, sem bla bolj lene/nezainteresirane sorte otrok/najstnica. Obšolskih dejavnosti sem mela minimalno, pa še kar sem hodila sem se hitro naveličala.
svaka čast vsem ki ste zdržali po več let glasbene šole, treningov.
tako da - na praktično nič nisem hodila in še to mi je bilo preveč :D .

Na kake krožke/hobije/treninge itd pa si hodila kot otrok? samoiniciativno ali na "pobudo" staršev?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Kot majhna punčka 1 leto na balet, potem pa v glasbeno šolo (klavir mislim da 3 leta) in šolski pevski zbor. Slednje mi je bilo, zaradi različnih gostovanj in večdnevnih priprav, najljubše.

V gimnaziji nisem več imela nobene take dejavnosti

- - - - -

Ponavljam + Tvoje prvo dijaško delo?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Vse samooniciativno, moji starsi me najraje ne bi nikamor vpisali, da ne rabijo vozit in bi jim sploh bilo ljubse, da bi se samo ucila in ne imela krozkov.
Pa mnenju od moje mame sem si unicila zivljenje takrat, ker sem prevec ples trenirala v srednji soli.

Hodila sem na plesne vaje mislim da 2 leti v vrtcu ( spomnim se dvorane in da sem videla nekatere ostale moje sosolce iz vrtca in hotela tudi sama potem tja hodit, imeli smo tudi vec nastopov skozi cel vrtec)in potem zacetek osnovne opustila, potem sem kotalkanje 1. Razred 1 leto, judo nekje 2 leti 2-3. Razred, odbojka 4. Razred 2 leti. In to je bilo to, potem sem doma sama zacela vsakodnevno teci ( uciteljica sportne mi je en konec leta rekla, da me bo trenirala potem ni pa nic naprej omenjala naslednje leto..)z izjemo zime nekje v 5 ali 7. Razredu(6. Smo mi preskocili) in potem 9. Razred pevski cezmejni zbor. Konec osnovne sem hodila na dodatne ure fizike. Srednja sola 1 letnik: 2 pevska zbora, tenis 1. Letnik, dodatne ure fizike( se mi zdi, ali sem kaj zamesala z osnovno), retorika, debatni krozek. Potem sem zacela nazaj plesat v 2 letniku gimnazije in sem 2-3 zvrsti trenirala celo gimnazijo in se kasneje na faksu, vkljucno z baletom zraven, oba pevska zbora solski in in cezmejni in mislim, da je bilo to to.. Debatnega krozka in retorike od 2 . Letnika gimnazije ni bilo vec, ne da jaz sama ne bi zelela vec hodit…

Mislim, da je bilo obiranje grozdja, sem se pa se v 2 letniku med pocitnicami zanimala za delat v eno pekarni pa sem bila samo na uvajanju in pol nisem nadaljevala…

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

V gimnaziji, sem med poletnimi počitnicami pomagala pri urejanju vrtov in mestnega parka.
Mislim da 3 tedne.

- - - - - - -

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

uf, lepi spomini :D . svoj prvi uradni delovni dan sem mela na svoj 15. rojstni dan :D . delala sem v avtohisi - tajniška dela, priprava ppt za sestanke, vpisovala sem servisne knjige, naročala stranke na testne vožnje, urejala in naročala nulte servise in čiščenje novih avtomobilov, pomagala v računovodstvu, praktično vse kar dijak lahko dela. ful dobra izkušnja, čeprav se šefa še kar.bojim če ga kje srečam. je bil ekstra strog in picajzlast, zvečer je preverjal moje delo itd :)

ponavljam katero je bilo prvo dijaško delo in dodajam - katero pa je bilo tvoje najljubše študentsko delo :) ?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tisto v mestnem parku je bilo moje prvo in edino dijaško delo. Sem ga opravljala 2 leti vsakič po 3 tedne.

Študentsko? Je bilo več del, vsa bolj administrativne narave. Najboljše mi je bilo na ZZZS zaradi kolektiva.

- - - - - -

Najslabše študentsko delo? Zakaj?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Odgovor Napisal/-a saarijarvi »

- Ploskanje pri "kdo si želi biti miljonar?" 😄 Ker je Jonas antiptičen in malo žleht.
- Promocija kozmetike po trgovinah, ker stojis za tisto svojo mizico in se dan vleče kot slabo leto. Grozno.

ponavljam + kako si dobila ta dela? E-servis, veze ali trkanje od vrat do vrat?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Haha vse troje.
Dejansko najbolj dolgočasno delo je bilo verjetno tudi meni promocija kozmetike, ampak sem vseeno ful nekih novih spoznanj odnesla (+na razgovoru za redno službo jih je ravno ta moja delovna izkušnja najbolj zanimala :D ) - našla po oglasu. Drugače sem bila pa najbolj fizično utrujena (in daleč najslabše plačana) ko sem delala kot sobarica - ampak je bila pa klapa super, tako da sem vseeno 2 poletji delala - sem vprašala direktno na podjetje ker vem da stalno iščejo študente.

ponavljam!
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Najslabše? Na pošti, ker je bilo troizmensko delo in dejansko, kot za tekočim trakom. Grozno! Si ne predstavljam, da to delaš za redno plačo…

Vsa dela v študentskih časih sem dobila na ŠS.

- - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Odgovor Napisal/-a _patchouli_ »

Ma ne vem, kako deljenje letakov mi je bilo bedno, ker nic ne zasluzis v tistih 3 urah na dan pa se vsem gres na kur*c, ker nihce ne mara teh faking letakov. Sem pa vecino nasla preko oglasov, v dve sluzbi me je frendica zvlekla, da ni sama trpela, pol par takih random sem pa se dobila, ker so me iz prejsnje sluzbe poznali.

Se eno nostalgicno vprasanje :D Si v studentskih casih zivela doma, studentu, privat? Ce si imela cimre, kako ste se razumeli? Ste bili ze od prej prijatelji?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Prvo leto pri dedku, potem v študentskem domu in zadnji 2 leti privat v centru Lj.
Fajn mi je bil tako študentski dom (smo se v tistem mini apartmaju fajn razumeli, pa enega sošolca sem imela blizu, tako da smo skupaj veliko okoli hodili), privat potem pa tudi… sem se lahko v miru osredotočila na zaključevanje študija, pisala diplomo in delala.

Good times :)

- - - - -

Ponavljam ;)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

V dijaskem domu skoraj celo leto, ker nisem dobila studenta takoj, prva dva meseca pa v hostlu, potem pa v par studentih vse skupaj, nisem nikoli nobenega poznala. Nobena mi ni bila blizu, ena ki je bila na koncu iz Bovca, je bila prijazna ampak je bila tam samo 1 dan v tednu, potem je sla takoj domov in sem bila sama tam.
Mislim, da v resnici mi je vedno sel na zivce tisti drugi, s katerim sem si mogla sobo delit.
2/2 oz 2/3 svojega studija sem bila veliko vecina casa, ko se nisem ucila ali bila na treningu, skupaj s fantom, v njegovem stanovanju in kdaj tudi spala tam ali pa bila cel dan tam/ na faksu/ v knjiznici in sla samo spat domov v studenta povecini, tako da se nisem tako veliko druzila z random ljudmi.
Prvic sem imela cisto svojo sobo, ko sem bila redno zaposlena. 🙂

Ponavljam
Odgovori