Hujšanje

Gurmanski užitki.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Hujšanje

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

U bistvu nisem nič shujšal, kmalu bom verjel reku, "da ima vsakdo točno toliko kil, kolikor jih hoče imet" in da "so vse odvečne maščobne celice neizjokane solze" in da tisti, ki to pravi, to pravi zato, ker ima on toliko znanja o nevropsihologiji, nenazadnje jo predava :ja: :lach: (malo za šalo, malo zares :twisted: :razz: )

Mogoče sem vseeno 0,5 do 1 kg shujšal, kar edino dobro delam je, da sem sistematičen, da se tehtam in popisujem in spoznavam kaj me redi in kdaj/kako hujšam...

Glavno hočem samo povedati, ker sem gurman (pridejo npr. (poslovne) priložnosti nočnih večerij) oz. so to stare navade... to je zdaj precej težje meni shujšat, kakor se mi je bilo znebit kofeina...

Je pa to tek na dolge proge, po mojem mi bo uspelo, ker bom vztrajal. Na eni točki bom povečal fizične aktivnosti (so po mojem zelo pomembne pri tem) in takrat bom pač pazil, da manj jem.

Pa hvala, _patchouli_, za nasvet. :)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Meni je pomagalo, da sem hodila lacna spat in tudi cigareti, ker sem kadit zacela. Pa razlicne stvari sem poskusala, kaj mi pomaga. Na koncu med faksom nisem nikakor mogla shujsat, vsak dan je bila neka obveznost, nekaj za oddajat, izpit kolokvij, vstopni kolokvij, porocilo… niti spat nisem mogla dovolj. Ko sem koncala faks, sem zacela hujsat.

Sem pa nekje prebrala, da menda 80% ljudi neuspesno hujsa oz nikoli ne shujsa. Me je veselilo, da sem med tistimi, 20%, da sem lahko. :D

Mores met pa tudi dovolj misicne mase, cene ti res eksttremno pocasi ali bolj ne gre hujsanje. Vec je nekih dejavnikov, ki jih mores uskladit. Je pa res to lahko prav neka duhovna pot, ker je kot nek maraton, jaz sem takrat rabila ene 8-10kg shujsat in sem tudi imela hrano kot za neko tolazbo. Sicer pol sm od sluzbe shujsala se vec kot sem imela plan, ma to je druga stvar…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Evo hayley, 1 leto sem se tehtal in sem bil na teži kateri sem pač bil. Sem mislil, da če se bom več/lahkotneje gibal, da bo šlo kaj dol, pa niti ni šlo: "Vsak ima toliko kilogramov kolikor hoče imeti."

No, potem pa. Ker rešujem eno drugo stvar, mi je ChatGPT svetoval probiotike. Vse lepo in prav, ampak čist neumen tudi nisem s temi prehranskimi dodatki. Saj lepo, da si popravljam črevo/prebavo/absorbcijo s probiotiki, hkrati pa še vedno jem stvar, ki se jih hočem s pribotiki znebit oz. popravljat njihove posledice :?:

Torej, sugar/cuker in (bela) moka.

Sem se pač pred 14 dnevi odločil, da probiotiki lepo, bomo videli, če bo učinek, ampak dajmo še kaj na prebavi naredit. Lahko rečem, da zaenkrat sem shujšal za 4 kilograme, in da izgubljam predvsem trebuh.

Pomeni pa to, da 1x na dan pač zunaj jem, samo pazim, da ne zaužijem preveč ogljikovih hidratov. Čeprav sem pol že ves happy, da vzamem neko fit malico z rižem, pol mi pa moj šugar reče, da riž v bistvu ima ful cukra, prijatelj, ki mi je podaril knjigo o sladkorju kot drogi sodobnega časa, pa to potrdi.

Tko, da pač... nič več sladkih zajtrkov, rogljičev zjutraj zuni :<
spat hodim lačen, vedno mi ne uspe čist, a večinoma...

gibam sem več.

Sem optimističen. Mislim, da bom maščobo v trebuhu hitro zgubil. Da bom imel v nekaj mesecih, če ne že prej, popolnoma raven trebuh :lach: Pa še kakih 10 kil bom šel dol, pol ko bom lažji, bi pa lahk na mišicah začel delati tudi več :roll: :)

Zakaj se po mojem ne bom vrnil k hamburgerjem in cukru zvečer/zjutraj/čez dan. Ker sem prebral tisto knjigo, ker nekaj vseeno vem o prehrani in ker vem, da je ta shit, šugar, škodljiv.
"Tema je tvoja svetloba.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Drugače kar težka stvar tole sedaj postaja.

V zadnjem tednu samo malo manj kot kila manj :?
OK, 2-krat sem se sicer pregrešil...

So pa rezultati. Npr. zelo lahkotno sem se povzpel na Šmarno goro... imam pa npr. 7 kil manj kakor pred 5 tedni, ko sem začel hujšati...
"Tema je tvoja svetloba.
Odgovori