Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

v-e-s-n-a napisal/-a: 11. Jul. 2025 10:28 Za glavobol kar precej hitro. Če se mi razboli, potem mi nobena tableta več ne pomaga.
Ampak jemljem dejansko samo Lekadol.
Pri meni podobno.
Sicer bi rekel, da se mi zadnje leto frekvenca pogostosti teh glavobolov zmanjšuje :D

Sicer sem za glavobol nekoč rad jemal 2xNalgesin, al pa kar štartal z Brufenom, ampak me je homeopat probal spraviti dol iz tega, nazaj na *nedolžni Lekadol. Pač, klasična psihološka vprašanja:
"Kaj vam pa pomaga (razen tablet), ko imate glavobol?"
"Kje točno boli glava?"
"Oz. ali pred glavobolom kakorkoli zaznavate, da ga boste imeli? Kaj je sprožilec?"

Žal na prvo žogico odgovora res nisem našel, ampak sedaj ko glavobole morda malo bolj obvladujem, imam novo maserko... sem med masažo pr eni jamral, da me pravkar tudi boli glava... potem sva na to pozabila tekom masaže in po masaži glavobola ni bilo, jejjjjj! :cool:
Mogoče bom pa kdaj našel povode, vzroke za glavobol in se bom vedel glavobolu izogniti brez tablet...

*Lekadol sicer ni tolk nedolžen za jetra. ChatGPT mi je zadnjič rekel, da če pijem, naj raje mešam alhohol in Nalgesin (Nalgesin je slab za želodec, ampak če prej ješ, ne bi smel biti problem)... pač včasih je glavobol povezan z alkoholom oz. me že glava boli, preden začnem piti, in potem nekak že vem, da bo tekom pitja se ta situacija samo še slabšala...
Ampak, ChatGPT (verjetno) pretirava pri tej svoji previdnosti...

Za drugo kot glavobol tud jaz ne jemljem tablet... OK, če me grlo boli, se zavedam, da bi bilo dobro čimprej začeti nekaj vzeti, da se mi ne poslabša, včasih vzamem Rupurut za zgago, če je to sploh tableta... :)

P.S. Pa nisem zdaj tak alkoholik kakor bi se to lahk bralo :?: :oops:

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Jaz sem včasih tudi Nalgesin jemala. Dokler se mi niso začele pojavljati epizode težkega dihanja :eek:
Sem takoj na Lekadol prešla.

- - - - - -

Mladina danes vs. včasih, ko smo mi bili mladi… mnenje?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Mladina so koliko stari? Ker jaz sem stara :D
Ma ne morem tako objektivno ocenit nase generacije, ampak bi rekla, da smo se znali bolje zabavat ;D Ni bilo socialnih omrezji, tako da so bile drame, ki so odvijale, malo drugacne kot zdaj.
Sem pa dosti delala z Gen Z-jevci in nimam pripomb. Toliko, kot je kritike na racun mularije, meni so posploseno super. Ustvarjalni, s svezimi idejami, ki se jih ne bojijo predstavit. Mogoce deluje, da nimajo toliko delovne etike kot starejse generacije, ampak to zato, ker znajo bolj jasno postavit svoje meje (upraviceno ali ne). Poleg tega, da VEDNO odstopijo sedez na busu, ce je potrebno in so na splosno po mojih izkusnjah vljudni, dokler si zasluzis.
Edino prekratke hlace in bele dolge nogavice so no-no, what's up with that? :lach:

Zanimivo, ponavljam
Odgovori