btw pol ga nisem uspela posušit. moj ga je pozabil dat v hladilnik (izdolbenega) in je v eni sami noči na pultu zaplesnil

Hvala, sem se nekako odlocila za dolgocasne zrezke in krompir v pecici in zraven dusen ohrovt za prilogo. Ampak sem potem zbolela in smo narocili dostavohayley napisal/-a: 25. Jun. 2025 4:50 Js sicer v glavnem po receptih dobivam ideje oz kuham, ne tako po lastnih idejah, ampak po spominu, kar sem do zdaj kuhala, lahko iz ohrovta ohrovtovo juho, z malo krompirja, korenje in zraven pecen piscanec z rizom.
Ali piscanec, krompir, lahko tudi korenje v pecici in cca 5 ali 10 min pred koncem se nareze ohrovt v trakovih/ kosckih( nekaj listov, cel bo bil prevec, ce je ful velik), oz se spremlja toliko, da se ohrovt ne zazge in se da cez krompir v pecici in pride okusen, ko se malo popece.
In jaz sem tamalemu tudi delala smuti iz ohrovta, ce se prav spomnim in jaz sem jedla zraven, samo se rabi zraven se avokado, da je okusno, blansiran ohrovt, avokado, jabolko, banana, chia semena, malo vode v kateri se je blansiral ohrovt. In zmiksano.