Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Priznam, da... #21

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

_patchouli_ napisal/-a: 19. Maj. 2025 10:06 Mi smo lani imeli rojstni dan se samo v druzinskem krogu (tudi zato, ler smo bili se bolj novi v Sloveniji), letos (5 let) pa organizirano, povabljena vrtcevska skupina. Se mi zdi, da pri teh letih imajo ze bolj izoblikovane zelje, tudi ze bolj razdelane medsebojne odnose in si je pac zelel praznovati s prijatelji iz vrtca. Ne zdi se mi pa fer, da se povabi pol skupine, itak moras potem vse.
Pa pelješ nekam na organizirano zabavo ali imate doma? ali starši ostanejo ali grejo domov?
čisto iz firbca sprašujem, mamo stanovanje, tako da pri nas žal cela skupina itak ne more prit na zabavo :) . pa tako bi me bilo strah imet sama čez ruljo 17 otrok katerim polovico ne poznam imena :) .
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- Vesna, držte se! :|

- tamali koncno zaspal v svoj popoldanski spanec

- so se mi vceraj zgodile 2 take cudne stvari, ena me sekira glede denarja, gremo cez mejo in cez nekaj casa, ko smo se ustavili, mi moj rece, kako je dobil sms, kako drag internet je tle in jaz pogledam in imam odprt internet, sploh nisem vedela, da ga imam, takoj, ko smo sli cez mejo mislim, da mi je kazalo, da ni interneta oz nic ne lovi. Sem takoj ugasnila, ko je bral svoj sms, ne vem pa koliko mi je skurilo do takrat, nekaj minut, mogoce 20 min sem imela vkljucenega… in cena nekaj cez 4 eure na 1MB. Upam, da ne dobim racuna jurja ali vec ali pa ze vec sto eur.. Smsa z info o cenah klicov, sms, interneta tudi nisem slisala, ko je prisel oz ne vem kdaj je prisel… in sporocila da sem presegla neko limito 20 eur in mi se naprej kuri…
- 2. Stvar, sem dobila menstruacijo ravno vecer, preden smo sli, ker nimam redne, dobila 1. po 2 mesecih in mi je vceraj prvic v lajfu slo toliko cez hlace, medtem ko smo tekali po mestu in iskali, kje bi kupili sim kartico nevemkoliko casa, da sem imela velik rdec flek cez pol riti v premeru, na svetlih bež kavbojkah… nikoli v zivljenju mi sploh ni slo se skoraj nic skozi hlace, kaj sele toliko veliko, ampak Ok to ni nic napram skrbi glede denarja…
- sem do danes ze spravila rdec krvavi madez stran in posusila kavbojke..
- smo se vrnili v stanovanje popoldan in sem kar zelo utrujena
- ogromno mozoljev imam in dobila novih, ne vem kaj je to, nikoli na nobeni sliki noseca, na porodniski, pred nosecnostjo jih sploh nisem imela nic ali pa res skoraj nic, ne vem, kaj je to zdaj… hkrati mi una kozmeticarka z necim pomerila, da imam v bistvu suho/ dehidrirano kozo..
- mozolji so mi ratali odkar sem zacela vsak dan rabit puder za v sluzbo
- jem tudi vec sladkega res, ko sem kadila pred nosecnostjo, nisem imela potrebe po sladkem, ko sem bila noseca mi je slo pa ful slano za jest, ne sladko, nekaj mesecev takoj po porodu sem bila zelo brez apetita in sem tudi po vec tednov bila brez cesarkoli sladkega + kupovali sploh nismo nic za domov…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

A nimajo telefoni dandanes omejitev glede teh roaming cen? Meni vedno napiše, da lahko porabim max. 49 Evrov (ali 59?). Ko sem prvič letela v ZDA sem tudi jaz pozabila dat na airplane mode in mi je potem šlo teh 49 Evrov v sekundi, ampak potem je zablokiralo dodatno porabo.

- Da mi je lejm to vreme letos, lani smo bili maja stalno v kratkih se mi zdi. Zimske cunje sem že mesec nazaj nesla v klet, optimistka :D
- Da mi je generalno lepo :hearts:
- Da poskušam popraviti navade, eno za drugo - počasi. Zadnji cigaret sem prižgala za novo leto ob vinu, to sem torej končno opustila. Potem sem dodala gibanje, skoraj dnevno - če ne drugega, vsaj nekaj razteznih vaj in malo sprehoda, tudi na 'lene' dni. Tudi fitnes je počasi spet zalaufal. Prehrana je zadnje leto precej ok (razen za vikende, ko z mojim napadeva snacke ob serijah.. :lach: ).. zadnje tedne popravljam še spanec, s tem imam težave že od nekdaj - ampak je zalaufalo. :) telefon sem si dala na črno-belo in res pomaga proti scrollanju - priporočam.
- Mi je res pomagalo, da sem si na vrata spalnice dala urnik, kot v osnovni šoli. :lach: potem si tiste stvari, ki jih želiš redno opravljati (npr. fitnes) napišeš v urnik na določene dni in enostavno greš. Simpl ampak očitno efektivno. :)
- Da moram letos skozi eno sitno in eno bolečo stvar, ampak si bom oddahnila, ko bosta mimo.
- Da imava s fantom še vedno totalen Honeymoon phase, še nikoli mi ni bilo z nekom tako lepo in tako.. lahko. Zveze so lahko tak užitek, ko imaš ob sebi partnerja z empatijo, s predelanimi čustvi (yay, moški, ki redno hodijo na terapijo :ja: ), brez kančka vzkipljivosti.. in ob katerem si lahko točno tak, kot si. Se lahko izražaš točno tako, kot se hočeš. Otročje, veselo, včasih tudi žalostno, včasih hiperaktivno, ni važno. :) Nobenih 'jajčnih lupin'. Nobenega pretvarjanja in prilagajanja čustev. Nobenih izpadov jeze ali kontrole z njegove strani. Me kar strese, ko pomislim, kaj vse sem tolerirala prej.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- joj, hvalabogu, glede interneta, sem pri telemachu, sem sla zdaj guglat in menda je limita 61 eur pise in mores sms poslat, da ti odklenejo in lahko porabis vec. Moj ima pa predplacnisko kartico in ima nekaj malega gor in na drug sistem kot jaz.
- mi skor to ni logicno, po moje so v osnovi ti operaterji bolj taki, da bi ti radi cimvec pobrali denarja, kot je mozno…
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Sarissima napisal/-a: 19. Maj. 2025 10:37 Pa pelješ nekam na organizirano zabavo ali imate doma? ali starši ostanejo ali grejo domov?
čisto iz firbca sprašujem, mamo stanovanje, tako da pri nas žal cela skupina itak ne more prit na zabavo :) . pa tako bi me bilo strah imet sama čez ruljo 17 otrok katerim polovico ne poznam imena :) .
Iz nase skupine, tisti ki praznujejo, imajo skoraj vsi na isti lokaciji, ful so navduseni tamali :D Tam je vse organizirano, otroke se pripelje, animatorji jih prevzamejo za dve uri, starsi lahko gremo ali posedimo in pocvekamo na kavici v kaficu, ki je del lokacije. Poskrbljeno je tudi za prigrizke po koncu aktivnosti (pizza, slani prigrizki, sokec) in za dodatno placilo se cake popsi. Mi smo prinesli svojo torto, ker ni bilo cake popsov tack na patrulji :lach:
Tudi drugje, kjer se organizira rojstne dneve, je ponavadi tako.
Ena mamica iz vrtca je pa tudi doma organizirala, ker imajo vrt. Najeli so tisto napihljivo zadevo za skakat, ampak je bilo baje predivje ;D Nekateri starsi pa tudi piknik prostore najemajo. Ampak meni osebno so te varijante, da otroka oddas, najbolj vsec.

- Ok ikea wtf na kvadrat????? Dobila koncno vse vijake, grem sestavljat vceraj in DVE FUCKING DESKI MANJKATA!!! Like, od desetih desk, ki bi jih morali vrzt v paket, so jih 20% pozabili. Kako je to sploh mozno? N I K O L I V E C.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

_patchouli_ napisal/-a: 19. Maj. 2025 10:06 - wtf ikea???? Najprej mi ne posljejo vijakov za deske skupaj sestavit, sedaj pa mi jih posiljajo skoraj da enega po enega po posti. Nikoli vec ne narocam pohistva preko spleta...
_patchouli_ napisal/-a: 20. Maj. 2025 8:57 - Ok ikea wtf na kvadrat????? Dobila koncno vse vijake, grem sestavljat vceraj in DVE FUCKING DESKI MANJKATA!!! Like, od desetih desk, ki bi jih morali vrzt v paket, so jih 20% pozabili. Kako je to sploh mozno? N I K O L I V E C.
Jaz ne morem vec! MAKE IT STOOOOP! Sedaj so mi poslalali, sami od sebe, ne vem zakaj, se en rezervni del, ki ga sploh nisem narocila. Enega rezervnega dela sploh ni, ampak OK, se da brez, dveh desk pa verjetno ne bom nikoli dobila, ker si jih ne upam vec kontaktirati. Boh ve, kaj mi bodo poslali :cry:
Med tem pa se igrace nabirajo po tleh, ker se vedno nimajo zgrajenega novega doma...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Priznam da:

- sem full ponosna nase :lach:
Bolečina je bila veliko manjša kot sem pričakovala. Sploh glede na moj nizek prag… In mi je top! ;D

- sva se kar precej naklepetali… Sem skozi pogovor prišla do določenih odgovorov in ugotovitev. Najpomembnejša je itak ta, da sva midva prav razmišljala in je nisva v nič silila. Če bi šli z glavo skozi zid, bi se ji vse skupaj lahko totalno zamerilo.

- upam, da dobro opravita danes pri zdravniku in dobita, če že ne dobrih, vsaj koristne informacije glede zdravljenja naprej. Navsezadnje gre za majhnega otroka.

- že odštevam dneve do najinega, več kot zasluženega, oddiha :hearts:

- tamali se bosta pa tudi imeli krasno. Še nikoli se nista pritoževali. Dedi je pa itak zakon :grinsevil:
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

saarijarvi napisal/-a: 19. Maj. 2025 15:22 - Da mi je lejm to vreme letos, lani smo bili maja stalno v kratkih se mi zdi. Zimske cunje sem že mesec nazaj nesla v klet, optimistka
- so.vra.žim slabo vreme in mraz v obdobju ko "naj bi bilo" že lepo in toplo. še najbolj pa sovražim dogodke v tem brezveznem vremenu. za vikend poroka - več ali manj bo vse zunaj. napovedana temperatura tam do 15C, pa malo bo dežka čez dan - v takem vremenu hodimo pozimi v bundah in plaščih. seveda sem za otroke že pripravila poletno garderobo za dogodek, glede na to da je bilo že pred enim mesecem skoraj 30C. Sploh ne vem kaj jih bom oblekla. Dobro da je ta teden prišlo nekaj vmes in nisva hodila v trgovino, ker je bil plan da vsem kupiva nekaj lepega poletnega za obleč.
- se imam trenutno super, počasi se učim vsega in na polno izkoriščam vse vse bonuse tega prehodnega obdobja.
- pogrešam "staro" klapo. zadnje leto nas je kar raztreskalo, odkar sta narazen ni več isto, a hkrati je vseeno preveč vse kot je bilo da bi se čutilo naravno. otroci, nove službe, bolezni, divje je.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Odgovori