Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Priznam da...20#

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

- danes gremo na morjeeee :hearts: končno! čakala sem ta dan.
- mi je malo bedno ker čez vrata pisarne slišim kako mojadva pakirata, jaz mam pa še službo danes in jutri :cry:
- še ta dopust damo čez "brezskrbno" in se lotiva dela. moj že gleda avto (se mi samo zdi ali so šle cene rabljenih kar občutno dol?), milijon neke nove bele tehnike spet rabimo (pomivalni, sušilni stroj), sto kosov neke opreme in neumnosti, prav ne ljubi se mi ej.
aaaaampak - kot sem si že večkrat rekla - za ene stvari si bom zrihtala pomoč in združimo s kolegicami prijetno s koristnim :)
- ima katera ki ni ravno iz večjega mesta (lj, mb) kako pomoč na domu? recimo generalno čiščenje 1x na mesec ali morda celo bolj pogosto? kako to izgleda, a te dejansko kaj razbremeni al maš še več dela s tem da celo stanovanje pospravis da ga ona spuca?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Izbira terapije je pravica in dolžnost posameznika, ne družbe/sistema/farmacevtskih korporacij ter kvazi strokovnjakov na cosmo forumu
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:49, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Nisem bila tako preplašeno vzgojena da bi me to skrbelo :) . Se držim pravila da bolj kot je avto/stanovanje/itd zaklenjeno in varovano, bolj je očitno da mora bit "dragoceno" kar je v njem skrito :D . Najbolj sigurno je, če pustiš odklenjeno po mojih izkušnjah :D . Smo v lj meli pomotoma odklenjen avto na parkingu cel teden, ravno takrat so v našem koncu vdirali po avtih in kradli ven vse živo, našega niso niti odprli :D :D
podobno štorjo imata moja dva, ki so jima še v 80ih vdrli v avto, mami ukradli vse študentske prihranke (praktično nič torej) ki jih je mela skrite v podlogi od kufra, fotr je mel pa celo plačo v kuverti zataknjeno za senčnik, in niso vzeli :D

tako da mislim da si z dodatnimi varnostnimi ukrepi delaš več škode kot koristi :D

pač ne puščaš naokoli velikih denarjev in podobnega kar je lahko ukrast, ampak živet v strahu da si dostavljalec pice med kasiranjem ogleduje tvoje stanovanje je pa pomoje pretirano.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Izbira terapije je pravica in dolžnost posameznika, ne družbe/sistema/farmacevtskih korporacij ter kvazi strokovnjakov na cosmo forumu
Zadnjič spremenil mmm, dne 05. Sep. 2023 23:50, skupaj popravljeno 1 krat.
"Tema je tvoja svetloba.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

- sem bila cel dan v pogonu do zdaj, ko sem se pri starsih najedla,sla na voznjo v sluzbo ze zjutraj 5 do 6e
-avtu kĺima ne dela odkar je bil na popravilu, ceprav sem placala polnenje hladilnega plina aprila ali maja,ne vem koliko je stalo, ker sem mela ene 5 al 6 postavk vse skupaj,skupaj stalo malenkost pod 400 eur. Sem danes vec kot dve ure voznje do zdravnika iz sluzbe
naredila brez klime.
- me prav boli, koliko stroskov je s tem avtom,se mi zdi da tudi zdàj ko sem ga parkirala neki sumljivo sumi

-imam jutri fraj dan, ker so mi dali bolnisko,da grem na infuzijo zeleza,v domacem kraju, ki je minimalno 1 uro in pol voznje dalec od sluzbe, ce ni zastojev. Upam, da ne povzroca zaprtja ali drugih stranskih.

- uff mi je malo odleglo, da imam se en iźgovor vec, zakaj mi ni ratalo nrdit unga videa, ker sem tolk slaba od tolk nizkega hemoglobina, plus ene 3x al 4x sm bla na servisu avta in ostala na cesti v unem tednu, ko bi mogl ta video oddat

- sem se malo dosti zredila zdaj v zadnjih dveh tednih in res sem ful manj pazila na hrano kot prejsnje tedne dobila 1,2 kg v dveh tednih in sem skupno na 16 kg plusa od zacetka n.
-je pa tud ta razdalja sramna kost,vrh maternice zrasla za 1 cm v teh dveh tednih,ocitno tud otrok ali vsaj maternica rase,drugih podatkov razen tega nimam ker, ga ne merijo
- mi je pa rekla gin, da imam naslednjic v 35. Tednu uz, da preveri rast, jeiii

- oh se 1 pregled, ko morm it na voznjo po sluzbi, potem bo pa lazje, ko bodo pregledi med porodnisko, pa magar bom mojmu rekla, naj me na primorsko pelje...,ce bo lahko kako manjkal v sluzbi

‐------‐----------------------
-fajn dopust zelim sarissimi
-se mi zdi, da je anahas pisala, da placuje ciscenje
- po moje se splaca,da se prihrani na casu in ni tako drago (v primerjavi s stroski z avti definitvno ni drago :lach: )
-se tudi jaz zdaj menim z lastnico stanovsnja,da bom podaljsala se za en mesec najem,dokler se ne zacne porodniska in me tudi nekaj sprasuje ce bon lahko takrat pocistila ali narocimo ciscenje.( Karkoli placam,sam da mi dajo mir in da mi ne kdo tezi,da cesa nisem dovolj dobro pustila ali pocistila za sabo.. sem se pa imela plan ta vikend lotiti pocasi pospravljat/pakirat,samo kaj, ko spet imam en rojstni v Italiji, moj pa prespi pri mojih starsih do nedelje, edino ce laufam potem se polovico nedelje nazaj v lj,da bom pospravljala...)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- je taki luksuz biti cel dan na bolniski na primorskem na komot,da ne znam povedat
-ze zjutraj sem se cisto lagano odpravla v bolnico okol 7 in pol in ne pred 6o

- me je malo groza,ker te tam sprasujejo ce so imeli tvoji sorodniki raka crevesja,ker je kao to lahko eden od razlogov, da ti crevesje ne privzame zeleza iz hrane in tablet :?
- js upam, da je lahko krivec tudi naporen vsakdan za vecjo porabo zeleza,ne da ti kaj v telesu ne dela. Saj sem imela v ob zacetku nisecnosti, v 10. Tednu se 119 vrednost,pol je pa zacelo padat, pod 100 sem bila pred infuzijo

- so mi kao izmerili tudi vit b12 in folno ma nisem dobila se rezultatov za to, sem sla prej domov, imam pa tako nizko zelezo, da je verjetno ravno zelezo krivo in ne premalo b12. Samo zelezo imam polovico od spodnje mejo za zelezo, vrednost nasicenega prenasalca z zelezom pa 4,5, % kjer so sicer normalne vrednosti 16- 45%.

- da komaj cakam ta 35. Teden,ko imam uz pa se tik pred porodnisko sem oz mogoce ce prej ne porabim tiste polovice dodeljenega dopusta za letosnje leto,kolikor sem napovedala bom ze takrat vzela mogoce dopust...
,mi je narasel apetit zadnja 2 tedna, bo se treba spet poskusit malo znizat to..
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

- sem se veselila tega dežja, da malo shladi pa ni neke razlike :/

- me moj občasno znervira, ker nič ne gleda nase. Pred časom mu je nekaj padlo na nart in pač on ne rabi iti k zdravniku,bo že bolje enkrat. Prav bulo ima na kosti,čevljev ne more normalno obuti ampak ne, ni treba k zdravniku, ker tudi, če je počeno ali zlomljeno kaj pa bo zdravnik pomagal...brezveze. Da bi dal vsaj mir, ne, nonstop nekaj dela.

- je malega na morju veternica opekla po prsnem košu. Ima prav take mehurčke v obliki tistih lovk ali karkoli se že reče ;( na srečo ga menda ni preveč bolelo

Sarissima, mi imamo starejšo gospo, ki pride 1x tedensko. Najprej sem govorila, da lahko povsod edino v spalnico ne sme, no zdaj mi je prav vseeno, naj vse pospravi pa smo vsi srečni :)
Pobriše prah, posesa, pomije. (imamo tudi robota, ki vsak dan sesa in pomiva ampak ni enako..) Če imam kaj za zlikati ji pripravim na kup, preobleče postelje. Imamo fiksno določeno kateri dan v tednu hodi. Dan prej pokliče in povpraša kaj je za narediti in to je to, ima svoj ključ od stanovanja. Ko pride, se umaknem, ker tudi meni ni ok, če mi kdo pod prste gleda.
S tal je treba umakniti stvari, recimo stole dvignit, kjer pobriše prah morajo biti police čimbolj prazne, ne da je kup šare gor. Če ni veliko ni panike pač umakne. Vse je stvar dogovora, meni ni žal, da jo imamo pa čeprav sem se upirala. Me bolj skrbi, kaj bomo, ko se preselimo v rovte.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- Sem živčna, ker nimam nič še kupljeno

- imam slabo vest, ker sem bila nesramna, do mame zjutraj, ma sem že tako prepozno vstala in če se morem z nekom zjutraj pogovarjat, se še počasneje odpravim iz hiše

- preveč sem jedla nekje zadnje 2 dni in se slabo počutim in tudi vizualno mislim ,da sem grozna
- da, ja nisem prav nič kaj dost razmišljala, v kaj se spuščam in zdaj se mi zdi grozno, da sem nekako sam v tem, mislim on je še zraven, ampak mislim ,da kje drugje je bolj tako da so cele familje vpletene in v podporo, ta vikend oz ne vikend, ta dan ko sem bila na bolniški doma, so me pa vseeno celo nekaj vprašali povezano z nosečnostjo in če sem kakšno slikico dobila, do zdaj...
- so najlepše slike in posnetki še iz nuhalne in potrditvenega, 2x mi je pa moj naredil slike, ko mi je on delal, ma še posebi to soboto, je bilo zelo slabo kaj videt... obraza pa sploh nisem videla od nuhalne, ker ni bilo videt do zdaj...

- imam prav tesnobo od vseh stvari, ki bi jih mogla naredit in jih še nisem, najbrž tud zato preveč jem, ker nisem sproščena...
- sem po eni strani, še kar vesela, da mi ena, ki določene stvari prodaja, še ni napisala kje živi, da mi ni treba še tja takoj letet..., edino če je tam na netu zraven napisala, ampak najbrž da ne bi pisala svojega naslova gor..
- to s klimo je katastrofa, ma tudi energije nimam se vozit do avtoservisa in tam čakat
- grem googlat, zdaj, kolk časa po infuziji železa se občuti kakšna razlika
- čeprav imam razloge, da sem utrujena dns, sem imela nekaj malega nespečnosti sredi noči in vozila 2 ure do službe od lokacije staršev zjutraj pa zdaj brez klime pol ure do doma

- me firbec, kako zgleda it rodit, sem med drugim bila malo časa v nadstropju, kjer je porodnišnica v bolnici v domačem mestu, ful je bil domač, sproščen filing, dokler me niso preusmerili na ginekološki oddelek... in ali bo ratalo iti v Lj, ali bo slučajni kakšna čudna situacija, da greva v bolnico ,kjer imava stanovanja ali v domačem kraju na primorskem, če bomo slučajno ravno tam na kakšnih obiskih...
- se morem potrudit, da si apetit zbijem spet bolj na normalno raven in da neki odvečne tže, ki sem jo zdaj dobila nazaj zgubim
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

- da me je zjutraj v vrtcu ena od vzgojiteljic ustavila in prosila, ce lahko mojo telefonsko stevilko posreduje mamici od enega drugega fantka, ker je nas tamali njegov edini prijatelj in bi se ocitno rada povezala. Sedaj mi ni hudo le za nasega, ker ne bo vec hodil v svoj vrtec, ampak se za tega fantka, ki bo ocitno izgubil svojega edinega prijatelja :cry:
- da nas mulc sicer pravi, da mu I. nagaja, ker mu vzame igrace so there's that :D
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

- Sarissima, jaz imam 3x na mesec aka na 10 dni naročeno (Domžale). Vedno mi v nulo spuca kuhinjo, kopalnico, posesa, pomije, kaj zlika, po potrebi okna itd. Itak sproti tudi jaz sama (logično), ni pa pač tipi topi, se nabere. Sploh še ob zahtevni službi. Drugače pa odvisno kako se zmeniš - ali ti samo pomije itd. ali pa tudi pospravi nered na splošno (odvisno od ponudbe, moja je fleksibilna). Jaz nikoli ne pospravljam preden pride, edino kaj umaknem. Dostop ima, jo poznam tudi v privat. Pa nasploh nisem paranoik in bi ji tudi sicer pustila.
Meni ni žal, niti se ne počutim slabo zaradi tega. Čas in energijo, ki bi jo, sploh čez vikend, dala v čiščenje in pospravljanje, dam v otroke in mojega, kak izlet, počitek. Sedaj sem na porodniški, mi pa vseeno pride zelo prav ob 3 malih :flower: Me res razbremeni.

Da bi se potencialno obremenjevala s tem kaj si drugi mislijo o tem, sem pa že prestara. :mrgreen: Pač storitev kot storitev, ki jo kot stranka koristim in plačam, win-win.
- Nisem super mama. :lach:

- Letos še posebej težko prenašam poletje... :/
- Gremo avgusta samo v Kobarid.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

:gruebel: a je hayley že rodila, nekam sumljivo mirno je na forumu?

- yassss poletje, dopust, morje!
- po eni strani uživam kot še nikoli, počivam, berem, kuham, hengam s tamalo, poskušam izkoristit vsak moment da delam nekaj, kar mi je fajn. ampak ta vročina. moj bog, ta OBUPNA vročina! nikoli prej v življenju mi ni blo tako faking pasje vroče!
- mi je hudo ko na ta naš mirni otoček priplavajo "zunanje" skrbi in problemi. mojega vidim da je vsakič ko zazvoni telefon kr živčen zaradi situacije pri njegovih starših. ga razumem in na žalost nimam niti najmanjšega pojma kako mu pomagat.
- drugače imam en pravi mini (neplaniran) digitalni odklop. telefon mam večinoma nekje pod klimo, in glavnino dneva niti ne vem kje točno je.
- kako je možno da imam pri 35+ zamašen nos?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

"Tema je tvoja svetloba.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

* Pr SPB je tko da so ze izvidi anonimni (ceprav sm se na svoje ime testiral, ne anonimno torej, jih na eZDRAV ne morem pogledat, vidim izvid, vendar ga ne morem odpret), cist prevec svobode se pusca, vsak lahk sexa s komer hoce in nobenga to ne briga - kar po drugi strani pomeni, da te/me noben ne bo sekiral al bom v odvisnost zapadel :rolleyes: :)

Ja seveda, ker se od odraslih, zrelih ljudi pricakuje, da sprejmejo odgovornost za svoje (spolno) zdravje. Ce rabis nekoga, ki te se na tem podrocju za metaforicno rokico drzi, potem tako nisi dovolj zrel za spolnost :wink:

- da se mi ne da jutri na neko celodnevno zadevo nekam :tot:
- da sem bila vceraj z mackom spet pri veterinarju in me vedno znova preseneti, v kako slabem stanju so psi, ki jih pripeljejo. Macke ponavadi zgledajo vredu, psi imajo pa vsi umazano, zvozlano dlako, cisto brez sijaja. Ne vem, zakaj.
- malo sem navelicana vsega. Mislim vsega.
Odgovori