Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

Jaz bi zih prvo aceton sprobala :D Boljše ideje od te nimam.
Drugače pa, če gre verjeti raznim mitom, naj bi coca-cola ful stvari spucala? Ampak ne vem, nisem še testirala.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Oh god, aceton bo pomojem stopil še lak. Poskusi z alkoholom (vodka?). Če ne bo pa probaj nežno "zbrusit" z zobno pasto. Poročaj!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

aceton brez acetona (aceton frei čistilo za lah za nohte). probaj na mičkinem koščku. če ne, čistilo na osnovi bencina.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Hvala, javim kaj bo pomagalo :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ananhas napisal/-a:Nisem prakticirala ons-jev, če pa bi jih, bi definitivno uporabila zaščito, kdo ve kaj vse nabašeš lahko pri takih...

Pri takih? :D a zdej je ze vsak tip, ki sem pa tja prakticira ONS 'tak' (gobav in umazan) ?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

To si ti ven iz mojih besed potegnila, ne jaz (gobav in umazan?). Ni treba pretiravat. :)

Ja, pri "takih" je verjetnost, da pobereš kaj neželenega večja. In, če na "takega" naletiš je verjetnost, da to zlahka in pogosto prakticira dokaj velika. Večja od verjetnosti, da je to njegova izjema. Če tipa poznaš 5 min in te že (pijan po možnosti) vleče v sobo ter brez kondoma obdela, vsakič druga ženska, isti scenarij.
Verjetnost pri ljudeh, ki so selektivni in seksajo z ljudmi, ki jih poznajo malo več kot "5 min in/ali pijani" je pač manjša. To je preprosto dejstvo, ne slut shejmanje al karkoli.
Da meni taki tipi nikoli niso bili lih apetitlih (iz večih razlogov) pa je moje osebno mnenje.

Danes človek itak ne more več povedat nekega mnenja (ki je velikokrat le preprosto dejstvo ali logika) brez, da bi bil nekdo butthurt oz. da te ne bi takoj označili za judgy in nestrpnega. Pa nima veze o kateri temi se govori... o veri (kot že debatirano par postov nazaj), o ons-jih itd..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Ja dejansko je skoraj ista 'nevarnost' tudi pri partnerjih ali tistih, ki jih malo več časa poznaš. Vsak je najbrž že imel poprej nekaj spolnih partnerjev in ni rečeno, da je vsak čisto vedno uporabljal kondom. Js mislim, da folk večinoma s partnerji kondoma ne uporablja, pa isto ne moreš za stoprocentno vedet, razen, če se gresta testirat prej.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Pravim, da je verjetnost večja, ne da verjetnosti ni v drugem primeru.
Za primer, večja verjetnost je, da dobiš std od tipa, ki ima vsak teden na žurkah po 2 ons-ja z neznankami, kot od tipa za katerega veš, da ima 2 resni zvezi za sabo in je selektiven pri izbiri spolnih partnerk in glede tega v kakšnih okoliščinah se spušča v odnose.

Pri nekom, ki si ga spoznala pred 1 uro ne moreš vedet in precenit a uporablja zaščito in ali je odgovoren do svojega zdravja in zdravja spolnih partnerk.

Včasih je pa res, da je dovolj le en kontakt.
Lahko tudi v resni zvezi dobiš kot moja kolegica, v zvezo ji je pa prinesel njen dragi, ki je seveda vmes za njenim hrbtom podrl vse kar je lahko. :tot:

Pač take stvari ne padejo ravno iz neba, lahko le povečaš ali zmanjšaš verjetnost.
Če se imaš rad/a. :)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Vem kaj si mislila, Ananhas, tudi statistika drzi, slo je samo za ubeseditev vsega skupaj. Lahko bi ze na zacetku napisala "taki, ki po 5min iscejo f** s katerkoli, ki ima luknjo", pisalo pa je "Nisem prakticirala ons-jev, če pa bi jih, bi definitivno uporabila zaščito, kdo ve kaj vse nabašeš lahko pri takih" (po mojem leksikonu torej takih, ki prakticirajo ONS-je).

Ons-je se ima lahko tudi z ljudmi, ki jih poznas od otrostva, lahko imas samo 2-3 onsja v zivljenju, si pri njih pazljiv in selektiven, bla bla bla. Pri izboru besed je pac treba bit malo pazljiv, ker se drugace lahko hitro celo skupino ljudi nehote vrze v en kos. :) ce sem pa zdaj zaradi tega butthurt, tudi prav.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Me ne moti butthurtnost, se vsaj kaj debatira. :D
Ni pa treba sicirat nekih besed oz. stavka, ker včasih ljudje pišemo iz svojega zornega kota in izkušenj.
In vprašanje je bilo glede zaščite in logično, da bi jo uporabila, še toliko bolj pri ons, ker ne veš na kaj naletiš. Ja, dejansko bi se vprašala v mislih, da ne vem na kaj bom naletela pri takem, če bi se znašla v situaciji. In najbrž bi tudi on tako mislil zame, ker ons je konec koncev dvosmerna cesta. "Pri takih" pa preprosto zato, ker v veliki večini to pogosto prakticirajo in ne veš v kakšnih okoliščinah in s kakšno zaščito; vsaj tiste, ki poznam in imajo ta "sloves" so več al manj zelo lahkomiselni, žal. In kakor opažam in iz izkušenj oseb, ki jih poznam, so ons ponavadi z ljudmi, ki jih ne poznaš dobro (velikokrat spoznaš še isti dan) in imaš bolj bežen odnos. Namreč nisem slišala za veliko primerov kjer bi si bila dva blizu, se poznala in se družila, ter za eno noč seksala. Zato sem pisala bolj v situacijah, ko se komaj spoznaš.
Če bomo pa sicirali, lahko ons-jevce pomečemo v najmanj 3 koše. :wink:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

^
No glavno, da ti nisi nikoli imela nobenega onsja in si zato 'čista' . :lach:
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Vse kar sem napisala je to, da bi pri ons uporabila zaščito, ker osebe ne poznam (in njegovega početja, ker je verjetnost da to pogosto počne velika - pazi, verjetnost in ne dejstvo. Osebe ne poznam). Meni se zdi to čisto logična in odgovorna poteza. Vidve sta tiste, ki sta se posmehljivo odzvali v smislu, če so zdaj vsi taki umazani in garjavi in ti s to svojo izjavo o moji "čistosti".

Če se že oglasiš vsaj argumentiraj oz. bolj preberi kaj sem napisala in boš mogoče ugotovila, da nobenemu, ki prakticira ons-je nič hudega nočem. Prakticirajte, če vam paše. Govora je o zaščiti z ljudmi, ki jih ne poznaš (dobro). Tudi o goli statistiki kot sva zaključili s saarijarvi. Večina stvari, ki sem jih napisala je logičnih, ne posmehovanje ali žaljenje ljudi. Če že, bolj graja neodgovornosti pri ljudeh, ki so lahkomiselni pri tem in se ne zaščitijo in tako prenašajo lahko dalje na nekoga, ki ravno tako ne bo pozoren ali bi se zaščitil/a ali ne. In takih je veliko, pa če ti je to dejstvo všeč ali ne. Če nekdo seksa brez zaščite (karikiram in ne govorim o vas) in vsak teden igra rusko ruleto s tem, v končni fazi pljuva v lastno skledo in na račun svojega zdravja. In je na koncu lahko butthurt le nase.

Če meni ni bilo do prakticiranja seksa z nekom, ki sem ga ravno spoznala pa je moja osebna odločitev in preferenca in zaradi nje se nimam za nič boljšo ali slabšo. Kaj drugega je potem tvoja izjava kot posmehovanje moji odločitvi?
Imam pa oči in sluh in znam opazovat, zato sem samo par stvari omenila, glede na moje izkušnje in stvari, ki sem jih od drugih slišala (takih, ki so to prakticirali).

Če se ob kakšnih izjavah počutite ogrožene in defenzivne pa mogoče prvo pri sebi razčistite zakaj. Nisem jaz uporabila besed kot so gobavost, umazanost in "čistost".
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

^
No glavno, da ti nisi nikoli imela nobenega onsja in si zato 'čista' .

to res ni bilo potrebno..

Kot omenjeno, sama sem hotela nagovorit samo formulacijo stavka. Ocitno so nasi krogi zelo razlicni in sama poznam samo 2-3 ''taksne'', ki bi res podrli vse kar leze in gre. Vsi ostali so sicer v 80% primerih ze imeli kak ONS ali 2, ampak kar smo se pogovarjali, so jih skoraj vedno imeli z ljudmi, ki jih poznajo. Torej sosolci, cimri, sostanovalci, prijatelji od prijatelja, sestre/bratje od ___ (itd.).

Summa summarum: kdor sem pa tja prakticira kak ons se ni po defaultu 'tak'. :) tudi ons-ji so lahko selektivni, previdni in premisljeni.

Ne gre ravno za defenzivo (no, mogoce malo :D ), ampak bolj za to, da z izbiro besed ne mecemo ogromne skupine ljudi v en predal. To z gobavostjo sem zgolj karikirala, bilo je misljeno bolj v smislu 'taksni' -'kaksni pa? gobavi in umazani'? :D

Tudi tebi ne bi bilo vsec, ce bi nekdo rekel, da so zenske iz 'tistih' drzav vzhodne evrope itak 'taksne'. Ker pac niso vse 'taksne'. Politicna korektnost nam je pac vsem annoying, dokler nas samih nekaj ne zbode.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Seveda se ne da vržt vse v isti koš. Zato sem rekla, da v najmanj 3, če že... v enega take, ki to zaščiteni prakticirajo vsak teden z drugimi, v drugega take, ki so to naredili 1x pijani in obžalovali, v tretjega take, ki so to naredili 1x in jim je bilo ful dobro, v četrtega take, ki so imeli 3 premišljeno, v petega take, ki vejo da imajo std in še vedno redno seksajo nezaščiteni z ljudmi, ki jih komaj spoznajo, itd.
Ravno tako kot se ljudi, ki niso za ons ali imajo radi resne odnose ne more vržt v en koš.
Noben ni vrgel v en koš, je pa res, da kadar nekoga ne poznaš, ne moreš vedet kakšna je situacija pri njem. In da je večja verjetnost, da je to že delal kot verjetnost, da je s tabo izjema. Če smo realni, sploh po žurkah. Npr. če na žuru spoznaš nekoga in te čez 10 min že vleče v spalnico. Zato pravim, da je potrebna dodatna previdnost pri takih situacijah in neznancih in pa da nikoli nisi pijan/a do te mere, da bi ti bilo vseeno ali se bo uporabila zaščita ali ne. Zaradi sebe, odgovornost zase, ne zaradi tega kaj si bo kdo mislil o tvojem početju.
Bolj kot je cesta prometna, večja je nevarnost naleta.

Eh, presenečena bi bila kolikokrat so me tu že označili za prostitutko in koristolovko. :) Niso vse iste, jih je pa veliko takih (zaradi razmer tam) in lahko vidim zakaj imajo nekateri predsodek. In dobro za njih, če so previdni malček bolj na začetku ravno tako kot bi bila jaz malček bolj previdna pri nekom za katerega vem, da rad seksa okoli.
Zadnjič spremenil Ananhas, dne 03. Apr. 2018 13:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

No, sej v vsem tem se strinjamo. :) (oz. se nimamo kaj strinjati, to s prometno cesto je pac dejstvo). Pozivam samo k temu, da se drugic napise 'pri moskih, za katere ne ves, kje je bil' namesto 'pri taksnih' (ki prakticirajo ons), ker potem pride do triggerjev, ki bi se jih lahko izognili :D

Slika
Odgovori