Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

emanuela napisal/-a:-se že kak mesec igram z novim objektivom. Starega zaenkrat do pokrajin puščam v torbi, vlečem jih pa vedno vsepovsod, za vsak slučaj.
-malo še do koncerta, ki sem ga dolgo čakala, se načakala in je tukaj.

Maš 35mm, al 50mm?

Ugibam, ker sta to dve prime leči ki jih imajo vsi pri Nikonu.

Plus, te za pokrajine jeb* 18mm (oz, 29mm na cropu)?, ker mene ful :lach: , rad imam širino tako da je moj naslednji nakup širokokotna leča.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

50mm 1.8 G,, ker mi pride prav pri portretni, ki jo imam najraje. 35mm mi ne potegne pri obrazih, jih po mojem mnenju razširi.
In ja, malo mi gre na živce kar si opisal. Pri DX body-ju je sicer razmerje x1.5, tako da je ekvivalenten 27mm. Enkrat me bo zamikal objektiv 10-24, zaenkrat pa ga še ne potrebujem in se ne obremenjujem. No. Malo se, ko vidim kakšno dobro fotko. Ampak me trenutno bolj vleče v macro smer.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Točno, vi imate 1.5x crop, na Canonu je 1.6x

Fovš sem Nikonašom da imate mnogo močnejšo linijo dostopnih ostrih prime leč, naša 50 1.8 je cenejša, ampak slabša, meni osebno je 35mm na Fx bolj všeč, je pa res da nikoli ne slikam candid/headshotov. In naša 35mm je najcenejša okoli 500 evrov :D.

Jaz trenutno izbiram svojo prvo prime lečo, med 24mm (38) in 50mm (80), ampak glede na to da rad vedno vključujem okolico s subjektom, mi DOF ni pomemben. Plus 24mm je pancake in jo vtakneš v žep.

Ko sem delal analizo v Lr sem imel 90% slik med 18-24mm :D.

Glede wide angla, itak ga moram kupiti, zadnjič sem šel slikati neke stavbe za stanovanjski sklad, in me je nekje striglo za nekaj mm, in sem se precej nespametno odločil in naredil nekaj slik ki sem jih potem zlimal v panoramo :lach: . Robovi so bili tok krivi, da sem porabil celo popoldne da sem prišel do nekega rezultata, tako da ja...wide angle je precej uporabna stvar...sploh za video, enkrat snemam nekaj, in pizdim zakaj ima video manj placa, nakar poruntam da če držiš kamero 30cm od obraza, da imaš manj placa :P

Macro me ne vleče, mi je ful kul in všeč, sam je ful dela z njim, ker moraš štimati tripod za res dobre slike, plus po besedah filozofinje Lendero: ne grem na kolena. Ampak, vsak naj slika kar mu je, z macrotom dobiš vstop v svet katerega nikoli ne vidiš, kar je nadvse kul.

Tole je vse med 18-24mm na cropu.
Slika
Slika
Slika
[url=https://ibb.co/jLaCAQ]
Slika

Za Lr uporabljaš kakšne presete?

Ker jaz sem res grozen v obdelavi slike, včasih objavim kaj, in potem gledam na IG, Jezus, why did I do this.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Večina lr presetov je mojih, nekaj jih je z neta. Tako da ja, sploh pri čb fotografijah mi prav pridejo, ko je ena kolekcija fotk in jih želim imeti v istem stilu.
Ta iz jezera mi je všeč, ko žarki sevajo izza bregov. Pa tista iz koče, tak ujet trenutek kapljic? Pri zadnji bi wb popravila, ker mi je preveč modrine.
Bom še jaz dala potem kakšno gor. Na splošno me kar frka objava fotk ljudi, ker moram spoštovati zasebnost. Tako da so samo za lastno dušo.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Fora, ta z žarki iz hribov....štimam Lr, ker sem vedel da so ti žarki nekje skriti, in jih nisem mogel potegniti od nekje...nakar uploadam v Ig in mi jih en filter potegne ven :D.

Ej tega konja sem reševal 1 uro,nakar sem se sprijaznil da je slika v osnovi premodra,ta slika ima sam mal kontrasta in ostrine, nebo je blo pred nevihto, ISO 6400 in bel konj :D,karkoli sem spremenil je sam poslabšal zadevo.

Ta z kapljami je izpod marele v poletni nevihti.

Ta dilema z ljudmi na slikah, je pri meni takole:

- nikoli ne slikam iz boka ali skrito
- izogibam se zooma, tako da če nimam poguma priti na 3m, potem raje ne slikam,če že silim nekomu kilsko mašino v obraz, lahko sprejmem odziv
- če človek nekaj počne, in ga slikam, pokažem na kamero, počasi dvignem k očesu in še nikoli nisem dobil negativnega odziva
- nikoli ne slikam otrok, razen če mi sami padejo v kader, pogosto slikam in mi od nekje prileti froc na kolesu
- velikokrat sem slikal in je folk prišel do mene, in vedno je kvečjemu, slikaj in mi pošlji
- če je nekaj specifinega, kot ne vem, punca hodi po vrvi, pridem zraven in rečem, jaz sem ta in ta, to je moj Ig profil, je ok če te slikam, vse bo izpadlo kul
- sem pa mnenja da se splača met DSLR,ker je vbita podoba v glavah ljudi, in imajo vseeno mnenje da nisi šalabajzer...zato je to pomanjkljivost teh super kompaktov, moj frend ma RX100V, pa je zraven mene zgledal k pedo medo creeper :D.

Še nikoli nisem doživel negativnega odziva, in če bi ga, bi zadevo razrešil mirno, pravno si pa itak pokrit če je javno mesto.

Sem pa fovš ženskam, ker ko sem slikal na enmu dogodku, sem imel minsko polje otrok, one mirno slikale, jaz pa zbrisal 3/4 slik.

Glede teh presetov mene jeb*, ker nimam nikoli nobenih serij, ker če imaš podobne nastavitve je takoj lažje.

Povej mi tole, a maš ti kalibriran zaslon, ker mene ubija to da predelam sliko, potem mi pa IG in FB ali karkoli na internetu zdrka vse barve?
A maš ta problem,ker jaz sem alergičen na to.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Sama neznancev res ne fotografiram. Ko bom pa na naslednjem potovanju bom uporabila kar tvoj način, da pokažeš na fotoaparat in ga potem dvigneš, mi je všeč.
Kalibriranega nimam, uporabljam kar eno stran na netu in tam preverim barve. Fb sicer itak malo spremeni fotko, kvaliteta pač ni povsod ista. Jaz jih nalagam na smugmug tistim, ki jih pofotkam. Kateri body pa sploh imaš ti?
Konja bi jaz dala čb, ampak glede na pogoje in iso pač res ne moreš čarati.
To je nekaj mojih. Portretnih raje ne bom objavila, moram spet malo sestro pofotkat, da bom imela proste roke. Trenutno imam veliko nosečnic, tem sem všeč predvsem ker je zaenkrat vse zastonj :lach:

Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Prva ker je ostra, pa pes ker je lepo osenčen. Se vidi da je prime ker je ostrina, sploh tam pri uni potki ko ti zablura leča že po 2m.

Moja trenutna oprema je:

Canon 80D
Canon 18-135 USM
Rode video micro
Manfrotto Be free live

Izbral sem Canona ker se ravno toliko zanimam za video kot za foto, 4Kja ne rabim ker bi komp naredil samomor...je weather sealed, ima zgornji zaslon (super fri fotkanju), direkt wifi povezavo z fonom, lahko uporabljam kot daljinec z vsemi nastavitvami, fotke mi uvaža v raw na fon, timelapse zlima sam v video...izbral sem ga ker sem lenuh v fokusiranju, sam pritisnem na človeka in zadeva zadane 95%, ima najboljši auto sistem za fokusiranje.

Če bi izbral samo fotoaparat bi kupil Fuji XT2 ki ga priporočam vsem, ali XT20.
80D je kar kravica, ampak ko delam z njim je vse tako lahko in vse je tam kjer mora biti.

Ti kokr se spomnim imaš 5200, in potem še dodatno sklepam da imaš 18-105 :D. Nikoni so mi všeč ker že v osnovni model porinejo ogromno fokus pik (moj jih ima 49, ti jih imaš definitivno več...nisem zbral pa Nikona ker so leče glasne ko fokusirajo in se sliši v videu in stabilizacija leče ni dobra v videu, tko da foto je Nikon močnješi, video je Sony :lach: , Canon je pa neki pola pola :D.

Fokusiraš s sprožilcem, ali si si naštimala da fokusiraš na AF-ON, oziroma AF-L pri Nikonu?

Pri portetih ostriš z avtomatiko ali ročno?

V čem nosiš svojo kravo? (prašam ker je to edina stvar k bo moja naslednja investicija)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Imam Nikona D5300, kit objektiv je 18-140.
Fokusiram ročno, razen ko je ful enega skakanja recimo otrok nastavim točke avtofokusa, da ne pribl to to kar želim.
Vse nosim v navadnem nahrbtniku (vse je zaščiteno še v svoji torbi), pa je to to.

Ah ja. V načrtu imam dve ideji za jesen, komaj čakam, da ju uresničim.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

hayley napisal/-a:
Firestorm napisal/-a:Poldark je tudi huda drama. +hud tip :D

Kul, se kaksni predlogi s hudimi tipi dobrodosli zej k sm singl :D

FAKING KONČNO.

Jezus Faking Kristus.

Nimam pojma kdo si, ampak že več kot eno leto sem bral priznanja in sem čakal ta dan, in vem da se najde še kdo (I know who).

Tole je bilo k***c.

V glavnem, bodi spet vesela in zadovoljna.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 21. Nov. 2017 23:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Kaj :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ kaj kaj?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ajaaaa, letelo na hayley = singl

Js pa gledam why da fak je drama glede hudega tipa v xy seriji :D

dont mind me :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Se pa strinjam z LZ, je tudi mene malo pogrelo pri srcu, ko sem brala da masta "pavzo"
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

bom šel v gay mode in zadovoljil tudi tvoje potrebe.

Lucifer.
Peaky Blinders.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Slika

Slika

FEISTY! :D
Odgovori