mene ne privlači da bi se s tujkami spoznaval.. druga kultura, drug jezik, velik več prilagajanja in spoznavanja.. seveda imam tudi cilj tak da si želim izključno resno zvezo in največ šans je to s slovenko. ni pa nujno, da bo tako, seveda

slovenc79 napisal/-a:vse lepo, samo ljudje ki radi spremembe in nove stvari doživljajo, najbrž ni ravno velik šans da se bojo ustalili v neki resni zvezi. tko da odvisno, kaj si želiš i guess![]()
Led Zeppelin napisal/-a:Slovenija je fantastična dežela za živeti, ja ok, ni idealno...samo realno, smo v top 5% svetovne populacije po kakovosti življenja.
In preziram to jokcanje, buhuhu nismo Švica, buhuhu v Avstriji moj bratranec zasluži več...STFU, delaj, ali se pa odseli.
Led Zeppelin napisal/-a:Slovenija je fantastična dežela za živeti, ja ok, ni idealno...samo realno, smo v top 5% svetovne populacije po kakovosti življenja.
In preziram to jokcanje, buhuhu nismo Švica, buhuhu v Avstriji moj bratranec zasluži več...STFU, delaj, ali se pa odseli.
Ponos je res velika stvar, in če ga nimaš si samo še en črv pod soncem.
To je tisto kar cenim pri ljudeh ki imajo manj, in prihajajo iz bolj zajebanih držav, včasih je ponos vse kar imajo, ampak imajo s tem več kot večina ljudi tukaj.
Ananhas napisal/-a:Do sedaj sem bila vedno s tujci (nisem slovenka).![]()
Sicer živim že od malega tu (tudi rojena tu a nekaj časa živela v tujini, "domači državi", čeprav se tega niti ne spominjam dobro).
Sem pa doživela to kako je bit tujec nekje, bila sem zelo prestrašen otrok in v prvem razredu sploh nisem govorila s sošolci. Tako, da sem bila še nekaj časa bolj zase, bolj odrinjena.
Po tolikem času sebe dojemam kot slovenko, a še vedno, ko na novo spoznavam ljudi me pač včasih dojemajo kot tujko, vedno ena in ista vprašanja, ko vidijo ime, itd...
Se najdejo tudi kakšni stereotipni predsodki od časa do časa.
Drugače pa imam rada Slovenijo, slovenci so fajn ljudje, edino včasih se mi zdi, da zaradi majhnosti cenijo in občudujejo vse kar je tuje, "je boljše", mogoče kdo zato tudi tujce/potencialne loverje gleda tako...