Priznam da...#18

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Hm... mi sploh nimamo grozdja doma pa mi je samoumevno, da se udelezim ene pet branj. Pa mi nikoli ni padlo na pamet, da bi se pritozevala. Tudi zame je to kar slab znak, ce ne gres pomagat k fantovi familiji. Pomoc se mi nikoli ni zdela slaba, se mabj da bi rekla da je to slovenceljska lastnost- na slabsalen nacin.
The world is as you are.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

Sploh ne gre za navdušenost nad veselicami, kolinami in trgatvijo. Niti za to kolikšen del pridelka je tvojega. Temveč za to, da si pripravljen pomagat nekomu od svojih, ko ima določeno delo. Če bo pomagala, bo pomagala tudi svojemu fantu in če nočeš pomagat svojemu fantu, potem škoda, da si njegovo dekle.
Tisto z mačkami si pa spet ruknila mimo, kar se ti rado dogaja pri tvojih primerjavah... čudno, da nisi rekla, da ti nihče pride nosit tvojih oblek, ker ti vseh naenkrat ne moreš in da se ne bi počutile, da jih zanemarjaš, ko morajo reve boge viseti tam v omari. Ravno toliko kot tole, je nesmiselna tvoja primerjava z mačko.
Sicer pa jaz sem bila naučena delat in sem toliko zavedna, da se dela ne izogibam, niti svojega, niti takrat, ko je treba komu od mojih karkoli pomagat. Že pri petnajstih sem se s staro mamo skregala, če je šla vrt okopavat, namesto, da bi mene počakala, da pridem iz šole in bi ji pomagala. Vsako soboto sem ji hodila čistit, četudi si nisem jaz omislila njene hiše. Pozimi sem ji nasekala in nanosila drva, četudi si nisem jaz omislila njene peči na drva. In ko mi je kdaj želela plačat, sem denar zavrnila, ker je moja stara mama in ji pomagam zato, da njo razbremenim, ne zato, da bi jaz imela kaj finančno od tega.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Jaz samo mislim, da to ni njena dolžnost, temveč dobra volja in da se ne bi smelo zahtevat od nekoga in ga postrani gledat, če mu kdaj ni do pomoči te vrste. Na trgatev pride vedno ogromno ljudi in trgatev ni odvisna od njene pomoči. Problematično je šele, ko nekdo redno ne želi pomagat/se mu ne da, ne pa če je to en slučaj. Pa po mojem bo Sarissima itak šla na koncu.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

da ne zastopim, kaj je narobe z lenobo. resno? lenoba je preganjana kot najhujše zlo v družbi. po drugi strani pa ima na osebo lahko tudi blazno pozitivne učinke: napolni človeku baterije in tudi izboljša kreativnost.
da podpiram lenarjenje ker mi to predstavlja čas preživet s sabo na moj način
da mi ni večje svobode na svetu kot razpolaganje s svojim "izven delovnim časom" po svoje
da sem def ena tistih, ki bom plačala vso možno pomoč, da mi bo ostalo več časa zame in za meni ljube stvari ter ljudi
Vsak raj ima svojo kačo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Sploh pa ne vem, zakaj bi bili samo dve skrajnosti, če nekomu ne paše na neko tuje posestvo, kamor je povabljen (glede na to, da je uporabila izraz 'povabljena', bi bila itak najverjetneje na koncu deležna kakšne pogostitve, razvedrila, končnih izdelkov itd., tako da gre verjetno bolj za družabni dogodek, ne toliko pomoč v sili), zato še ni avtomatično lenuh? :/ Zase vem, da se trgatve ali kolin niti slučajno ne bi udeležila, ker sovražim alkohol (ponavadi je smisel trgatve povezan z vinom), prav tako ne bi hotela gledat razkosanih živali. No, razen če bi šlo res za življenje in bi se zgodila katastrofa, če ne bi prisostvovala in pomagala :P Tudi o drugih, ki bi jih povabila na svoje posestvo pomagat, pa jim ne bi bilo do tega, si ne bi mislila, da so leni... le zakaj, saj imajo verjetno dosti svojih opravkov, pač njihova dobra volja :gruebel: Je lepo, če se pomaga in/ali na koncu pozabava skupaj, ne bi si pa mislila ničesar slabega o povabljenih, če komu ne bi bilo do tega.

EDIT: je pa res, da nisem prej prebrala uporabničinega posta, napisala je nekoliko nerazumljivo - da noče iti tja, ker noče izpasti lena... torej če bi šla tja, že vnaprej napoveduje, da se ji ne bi ljubilo pomagat in bi sedela na riti ali nekaj takega?:) No, to pa res ne bi bilo ravno lepo - biti tam in le opazovat druge pri delu, medtem ko sadove dela bi verjetno vseeno z veseljem sprejela.

- da sem se veselila nedelje, ko bi šla končno v naravo, pa bo baje spet dež :?
Zadnjič spremenil dot, dne 13. Sep. 2013 23:06, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*Abby** napisal/-a:Jaz samo mislim, da to ni njena dolžnost, temveč dobra volja in da se ne bi smelo zahtevat od nekoga in ga postrani gledat, če mu kdaj ni do pomoči te vrste. Na trgatev pride vedno ogromno ljudi in trgatev ni odvisna od njene pomoči. Problematično je šele, ko nekdo redno ne želi pomagat/se mu ne da, ne pa če je to en slučaj. Pa po mojem bo Sarissima itak šla na koncu.

no vidiš, pa mogoče le ne bo potrebnih tisoč razlag, da bomo sklenili krog in prišli nazaj do prvega posta. Sploh nihče ne pravi, da je njena dolžnost, ampak, če bi bila količkaj manj lena, bi se ji zdelo samoumevno, da gre pomagat svojemu fantu. Ne dobra volja, ampak samoumevnost. Niti ne vemo koliko ogromno ljudi bo. Še toliko slabše, da ona svojemu fantu ni pripravljena prit pomagat, vsa žlahta, prijatelji in sosedje pa so pripravljeni priti.
Trgatev ni nekaj, kar bi se delalo vsak teden in se ti pač enkrat ne bi dalo. Ampak je malo večja stvar in enkrat na leto in če se ti takrat ne da it pomagat... hja si lenuh.
Saj mogoče bo zdaj res šla, bo moje pisanje vsaj kakšne sadove obrodilo... :D da bi jih le večkrat in pri večih, kako bi bilo to čudovito... :D

sicer pa sončkica, eno je počitek, drugo pa lenarjenje. Če ti pride lenarjenje v navado, postaneš samo še večji lenuh. Ne vem, kako bi ti lahko to na osebni ravni koristilo, niti kako bi lahko to koristilo ljudem, ki jih imaš rad. Drugače pa lenoba sploh ni preganjana kot najhujše zlo v družbi. Ampak se lenuhe čedalje bolj podpira. Zato pa gremo po poti titanika.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

mislim, da sarrisima le je malce lena, če reče da se ji ne da :D

le pejd vseen, fajn se boste mel ;) mal rekreacije ne škodi, pa tud, ko je družba hitr mine :D

ubistvu se mi tok fajn zdi da bom še jaz kontaktiru kolega če grejo kej k žlahti na trgatev..

drugač pa na splošno ma sirova čist prav. lenoba te sam še bolj poleni, pa amen. če se potrudiš, delaš, pa je napredek narejen in tud občutek je fantastičen, ko veš da si neki naredil. delo res je samo po sebi nagrada.
hej norci :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Za odgovor, ki bi ga na tej točki podala, glej(te) post od dot. :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Priznam, da:
-grem jutri spet v gozd. Sploh ne štejem več. Spi pa se mi tudi ne, tako da bom ob sedmih verjetno še budna zvezde sanjala,
-se delam, da mu ne, pa mu zamerim. Ve, kaj se mi je zgodilo in kaj bi skoraj bilo, pa me niti 1x ni vprašal kako sem, če sem ok. Pa ne ker bi moral, ampak mi je malo bedno, kako se je mami zasekirala, pazila name, ždela na urgenci ure in ure za mene, on pa me niti vpraša ne kako sem. Vem, da je daleč, ampak je če ne drugega vsak dan na fb-ju. Sploh pa, kako človeku reči-ej, kaj ti ni mar zame? Ne gre...
-me je en tip nekaj šmekal. Pa ne, da bi mi bilo to tako čudno, bolj me je presenetilo vpr kaj sem po horoskopu. Takega človeka pol sploh ne morem jemati resno, sploh če je v "odraslih letih" :P,
-ker to ni dovolj, je za nameček mimo naše bajte s psom spet začel hoditi en starejši možakar, ki je težil moji mami na vrtu, da se mu je Marija prikazala in da izgleda tako kot jaz,
-eh. Tako pač je, če imaš v riti magnet, ki privlači psihiče.
The world is as you are.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

emanuela napisal/-a:-ker to ni dovolj, je za nameček mimo naše bajte s psom spet začel hoditi en starejši možakar, ki je težil moji mami na vrtu, da se mu je Marija prikazala in da izgleda tako kot jaz

:lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Exit »

* dodatno razočaranje nad "prijateljicami". ta teden jih dvakrat vidim v mestu, fino na kavici, kosilu. nobena ni poklicala... včeraj dobim spet sms zadnjo sekundo za nek koncert. pa dobr, kua je z vami??? tok so me razpiz*, da danes sploh ne grem na rojstni dan. si bom že neki zmislala. pa mislim, da bi blo reees dobr, da ne grem ven, ker sem prejšno soboto delala take bedarije... tak moralc. dobr zdj je smešn, sam v nedeljo pa sem se skor jokala od muke. budala.
* namesto bdaya, pivičko in košarka :)
* včeraj sem si nardila perf. večer :) sobo zglancala, vse cote oprala,
posteljnino preoblekla, tuš + lasi oprani + maska na obrazu, grozdje, breaking bad <3
* ful se mi ne da zdej it delat. šla bi nazaj spaat, ne pa vnnn, kr je mrzllll :((
* aja mislim, da morem na tem mestu res poudarit, da sem rahlo obsedena z breaking bad in da vsakemu, ki ma pet minut časa, gnjavim, da naj začne gledat :D
GLEDITE!!!!!!!!!!!!! :DDDDD
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

-sem včerajšnji večer preživela za štedilnikom. Sem ugotovila, da ful bolj z veseljem kuham, če imam mir.
-je kolegica rodila. Fešta :D
-da ga pogrešam. Naj bo že kmal sreda, da bo pršu domov!!
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Mishela »

*je včeraj bil super večer/noč :D
*s katy. sva se odločile, da more slovenc enkrat z nama pit ! (inb4 kak je to slabo blablabla)
*o moj bog, a lahko dovoljkrat povem kako sem hvaležna, da sem mela avto poleg in sem lahko pobegnila :s
*že dva dni me tak grozno sinusi bolijo -.-
*hah, imam dva prijatelja manj xD oh well, i don't mind actually
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

- da nimate pojma kako se motite o sarissimi, je ena najbolj marljivih punc, kar jih poznam. :wink: na to, da ima clovek mogoce sam ogromno dela doma + miljon svojih skrbi ni nobeden pomislil? mislim, da je v tem primeru cisto sprejemljivo, ce se cloveku enkrat nekaj enostavno ne ljubi. (aja, pa kolkr vem je na koncu vseeno sla, in to garant ne zaradi tvojega posta, sirova.) :) tako, mi ni dalo miru.
- da sm se lotila nekih novih vaj.uceri in sm se zjutri na siht 20min pobirala s postle, tasnega musklfibrja sm fasala.. :cry:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

Mishela napisal/-a:*s katy. sva se odločile, da more slovenc enkrat z nama pit ! (inb4 kak je to slabo blablabla)

jaz sem se pa odločil, da ne grem :P pa kaj inb4 pomen? :D
hej norci :)
Zaklenjeno