"Ne čutim, da bi bilo to to." Po tem priznanju moški nima več časa, ne piše, ne kliče. Kaj misli?
Strah ga je zveze ... ja. Valjda.
Zelena žaba, vidim, da nate super vplivajo zgodbice ... bom še jaz eno. Ko sem začela zvezo s trenutnim fantom, je bil neprepričan v to, kar sva imela. Po enem mesecu nekje je tudi on rekel, da ne ve, če je to to, da naju ne more videti čez pet let skupaj, da ne ve kje točno sva, kaj točno čuti ... tako da sem bila, kar se izpovedi tiče nekje na tvojem mestu. Nekje po dveh mesecih je rekel, da se je malo zaljubil vame. Do česa več je preteklo še nekaj dodatnih mesecev. Ampak(!) vedno je on kazal interes, da se dobiva, vodil me je na romantične zmenke, mi pripravljal majhna presenečenja, mi kuhal, se ogromno pogovarjal z mano, se na vseh nivojih trudil in razen njegove neprepričanosti ni bilo nič drugače, kot je bilo kasneje v zvezi. Skratka: trudil se je in delal na tem, da se je najin odnos razvijal. In tako so se razvila tudi njegova čustva.
Tako točno vem, da se pri nekaterih čustva razvijejo prej, pri drugih kasneje, glede na to, da sva bila pred tem prijatelja, se tudi jaz nisem zaljubila na prvi pogled ... ampak je pa poštena razlika, če pogovor o tem, da nekdo ni prepričan preraste v hladna sporočila, zadržanost, nezainteresiranost in tako naprej ali pa dejansko še vedno oba(!) vlagata v odnos, razpravljata o vsem, se trudita in preživljata skupaj veliko časa.
Ni mi jasno, res ne, kako nisi sposobna pri svojih letih (ja, očitno si res zelo razvajena) videt tako preproste resnice. Saj pa menda to ni tvoja prva zaljubljenost?
Ni mu do tebe! Ni zaljubljen! Do tebe ne čuti nič. Niti prijatelj ti ni, ker ni sposoben odkrite, poštene komunikacije, pa tudi tvojih potreb ne vidi, če se ne pogovori s teboj o tvojem trenutnem počutju. Glede na to, kar se je zgodilo med vama bi bilo to še najmanj, kar ti bi lahko dal.
Dejansko se mi zdiš pomilovanja vredna. In to ni ne cinizem, ne sarkazem in ne kakšna drugačna zloba. Čisto res se mi smiliš s tem svojim ignoriranjem dejstev, ki bi pritikalo deklici pri 15 letih.