ali ''vzeti si čas'' za premislek nujno pomeni pot navzdol?

Pomoč iz čustvenih stisk.
lil'greenfrog
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lil'greenfrog »

@maniac&rollin #3: hvala za podporo in prijaznost.
Se mi zdi, da pa tud nisem težila, če sem mu zdaj v tem času, ko je bil bolan in vse skup pisala samo kak se počuti, vsega skup vsake 4 dni mogoče kak sms..
Je pa res, da sem tak tip človeka, ki je iniciativen, ja.. moja napaka.

@Ananhas:
Mogoče res, oni so lovci in kot sem že zgoraj rekla, jaz pa iniciativna, to pa očitno ni najboljše, pač tak človek sem, odprta, rada poskusim kaj novega, rada vidim, da so druženja zanimiva in ne vidim v tem nič slabega..
In ja, mogoče je res začutil, da jaz želim preveč, ker je bilo jasno, da zafrkancije ne bo in da se mi ne gre samo za friends with benefits.. in takrat je bil korak nazaj.. sej ga razumem po eni strani, noče se opečt, pa če sem zdaj jaz tista, ki se mu je res prva tak približala tud razumem, da ima dvome..
Hvala ti, se bom potrudla, pa preusmerila misli in ga pustila pri miru, naj premisli, čas ima, puščam mu ga že nekaj časa, imam ga v mislih, mu pa res ne težim..mogoče se pa obrne na bolje.
lil'greenfrog
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: ali ''vzeti si čas'' za premislek nujno pomeni pot navzd

Ananhas napisal/-a:Sem šla še enkrat prebrat tvoj uvodni post in mislim, da tole razjasni vse:

lil'greenfrog napisal/-a:Povedal mi je, da me ima rad, ampak ne čuti tisto nekaj več in da se nič ne spremeni, da vse ostane enako, ampak potrebuje čas, da vidi, če je to to.. :(

ja, res je bilo tako.. ampak, roko na srce, jaz v enem mesecu niti kdaj nisem pripravljena komu sploh rečt, da ga imam rada še, lahko čutiš naklonjenost in povezanost, mogoče tudi to poveš, da imaš rada neko osebo, ampak kaj več od tega pa sigurno ne, sigurno ne 'the L word'..
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Ja, res bo boljše, da mu pustiš dihat... ker, če ga boš še naprej zasipala s sporočili in vabili, se mu dejansko lahko še priskutiš...

Dejstvo ponavadi je, da, ko nekdo reče, da ne čuti "tisto nekaj več", to pomeni, da te vidi bolj kot dobro prijateljico s katero se iz racionalnega vidika sicer lahko vidi v zvezi (se ujemata, razmišljata podobno itd.), ne čuti pa tiste iskrice, zaljubljenosti... ni "nor nate". Zato, pa, ko je videl, da imaš ti tako močna čustva se je raje umaknil, ker se je zavedel, da sam ne čuti isto in, da se stvari odvijajo prehitro... zato tudi umik, predvidevam.

S tega vidika je bil ubistvu iskren s tabo, da ne čuti nekaj več in zato mogoče bolše, da se ne mučiš z iskanjem razlogov in tuhtanjem kaj in zakaj se je čez noč spremenilo - vem, da je to lažje reči kot storiti. ampak fant ti je med vrsticami jasno povedal, da ni zaljubljen.
lil'greenfrog
Sramežljivka
Sramežljivka

@Ananhas:ja, vem.. samo kontraučinek lahko to dobi, če bi mu težila in kaj podobnega..

razumem tvoje stališče in mi je jasno to, se tudi strinjam delno, ujameva se res dobro, ampak ja.. verjetno je začutil, da so čustva z moje strani postala res močna, ker sem se začela odpirat tudi jaz počasi..z njegove pa zaradi previdnosti ne, ker si ne pusti tako blizu kot si jaz.. zato umik, čisto možno.
Ja, sej ne analiziram več in skušam to pozabiti, ker nima smisla.. zdaj je edina varianta res še ta, da pustim stvari pri miru in da vidim, če se je pa vseeno pripravljen potruditi. to je to.
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a maniac »

vem, da se je težko zadržat, ko ti je nekdo noro všeč, ampak ti mu nisi dala časa, tudi če si mu pisala samo na vsakih par dni. če ti kdo reče, da rabi čas, ga ne kontaktiraj več. ever. če mu je kaj do tebe, se ti bo že javil, drugače pa pač ni zate.

saj te kar razumem, ker sem tudi sama ful direktna, mi ni problem koga ven povabit ipd., ampak z leti sem se naučila dveh stvari: moški večinoma ne marajo agresivnega pristopa in se umaknejo in ljudje te imajo raje, če jim pustiš dihat.
lil'greenfrog
Sramežljivka
Sramežljivka

@maniac: hvala za razumevanje, vsaj ena še, ki je tud direktna in ve, kako to zgleda :)

in ja, res se je težko zadržat.. meni 4 dni že pomeni celo večnost.. pa naj se še tak noro to sliši.
tako da se učim, ker je res, je bolj umirjen tip in tud rahlo sramežljiv kar se tega tiče, ampak zelo ustrežljiv, mogoče ne upa dat pobude.
no, tačas se pa naj dečko malo razživi, malo socializiranja bo prišlo prav, sej vem.. upam, da še ni prepozno v tem primeru, se bom pa zdaj potrudla, da to izboljšam in res pustila čisto pri miru vse, da zadiha.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Ti svoja čustva morda dojemaš kot zaljubljenost, v resnici si pa obsedena z njim in si lažeš v vseh pogledih. Ne čuti tistega, kar želiš, da bi čutil. To ni dovolj? Pove ti, da nima časa zate. Ne danes, ne jutri, ne lez dva dni. In to ni dovolj?

Ja, sem ostra, ampak tole je povsem jasna situacija in jasno je, da se moraš, mala zelena žaba, spraviti na realna tla. Niso prijetna, so pa edina resnična. Samo na tebi je, da se odločiš, kaj bi rada. Lastne iluzije, prevare in pesek v očeh ali pa resnico. Ki se jo da preživet, posebej, če je vsa njena groza le v tem, da te en fant pač nima rad in ni zaljubljen vate.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Ja no, logično, da je po par tednih še nima rad... meni se zdi to bolj ali manj šele faza spoznavanja, bogve, kaj lahko še čas prinese, samo na silo se ne sme / more skušat prisilit nečesa :)
lil'greenfrog
Sramežljivka
Sramežljivka

@dot: hvala.. ja jaz tud mislim, da po tak kratkem času ne moreš vedet za nekoga kaj in kako, tudi to ne, da ga lahko imaš rad v pravem pomenu besede, se strinjam. jaz vem, da sem tudi rahlo preveč neučakana oseba, to je moj problem in vedno sklepam vse na najhujše, če kaj takoj ne gre takrat tako, kot bi želela... se skušam umirit in pustit stvari stat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Vsakemu svoje, ampak jaz bi tule odnehala, če bi bla jaz glavna akterka te zgodbe, ker mu očitno ni do nečesa več. To, da sprejme povabilo je lahko čist prijateljsko/vljudnostno, iskanje nekih zunanjih vzrokov (predvsem ''strah'') pa zna obrodit bore malo sadov. Njegovea razloga točnega ne poznaš, si pa delaš utvare glede okoliščin ki jih poznaš in kaj pravijo drugi.

In v glavi si je pač filo delat utvare in stvari olepševat, ampak men se ta cela zgodba bere kot da njemu enostavno res ni do nečesa globljega, ti se ga pa oklepaš zavoljo njegovega ''strahu'', ki naj bi izhajal iz ene čist xy okoliščine (nekdanje zveze njegovega brata).
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

^^ Aleluja! :biggthumpup:

dot in zelena žaba: Ne, seveda ne moreš po enem mesecu vedet, če ti je do poroke, otrok in zelene travice pred hišo po enem mesecu zmenkov ... ampak lahko pa veš, če do nekoga ne čutiš ''tisto'' - lahko veš, da ti res ni. In lahko nisi prepričan. Ampak če nisi prepričan, potem se družiš naprej in delaš na odnosu in skozi to vidiš, kako stvari stojijo. In tega ta fant ne dela. Celo zelo očitno kaže, da mu ni do tebe. Ne da nikamor ne povabi ... celo ni mu do tega, da se bi odzval na tvojih tisoč vabil. In pri tem ne dela nič konkretnega - druži se z drugimi ljudmi, zate si pa časa ne vzame in te niti ne povabi nikamor zraven.

Že kar vidim temo v obratni situaciji, ko bi neka punca pisala, kako naj še nekemu nadležnemu zaljubljenemu oboževalcu pokaže, da ji res ni nič do njega. In cel kup odgovorov kako eni res ne poznajo mej ...

Strah? Ker je imel brat neprijetno bivšo? :lol: He's just not that into you, razumeš vsaj angleško, ko že tako rada mešaš angleščino in slovenščino?
Beya_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Beya_ »

Joj, tu pa vsi vidite, kak kamenje raste. Ne morete vedet, kaj si on misli, kaj on čuti, česa si on želi. In jaz pravim takole: lil'greenfrog, ti se potrudi sedaj, da se neboš nekoč spraševala: kaj pa, če bi se bolj potrudila itd. Okej, ne rečem, da mu moraš dnevno 10 smsov poslat, ampak počasi... Ne vsiljuj srečanj, ne piši mu tako pogosto, ampak samo kdaj pa kdaj, toliko da bo vedel, da si še zainteresirana, ker ... roko na srce ... neko ignoriranje ne deluje ravno pri vseh ljudeh. Sicer pa poznam par, ki se bo naslednje leto poročil in tudi ta punca od začetka ni marala fanta. Ta fant se je moral konkretno potrudit in to res konkretno... Bila sta na nevem koliko zmenkih, vedno ji je poklanjal male pozornosti, vedno, ko je delala, jo je prišel obiskat, ji iskreno povedal, kaj čuti ... in s časom je ta punca do njega začela gojiti čustva. Ravno v torek sem jo srečala in mi je povedala, da si ne zna predstavljat kakšno bi bilo njeno življenje, če on nebi vztrajal takrat. Potem je tud tu primer para, ki sta seksala na prvem zmenku in po vseh teorijah nebi smela nikdar ostat skupaj... pa sta. Že nevem koliko let.
Dejstvo je ... ne smemo posploševat, ker neka stvar v 80 procentih ne 'pali'. Lahko, da si ti ravno v tistih 20 procentih, kjer se lahko stvari kljub slabim možnostim obrnejo na bolje. Res da so možnosti male, ampak so :) Odnosi so zakomplicirana reč ... in če bi obstajal recept zanje, bi bilo mnogo lažje na tem svetu :)
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

mah odnosi so zakomplicirani toliko kot si jih naredimo.

odkar furam "karte na mizo" sistem v odnosih so se moji začuda zelo hitro odkomplicirali. je pa res, da se vsak sam odloči koliko kompliciranja bo prenašal in koliko časa bo vzrajal. trma zna biti pozitivna kot negativna. ključno je, da veš, kdaj je dovolj, ker ti v nasprotnem primeru vztrajanje bolj škodi kot koristi. vsak pa zase tudi ve, kaj mu paše.

jaz bi tega dečka def pustila pri miru vsaj do rd. in pustiti pri miru ni isto kot ignorirati. prav tako je svoj interes že dovolj jasno izrazila. je pa fajn vedet, da smo si različni. eni v trenutku vedo kaj hočejo, drugi se pa odločajo 100 let. eni se bojijo razmerij, eni se ne. enim se da čakat, da se partner odloči, drugim se ne da. silit človeka v razmerje ne moreš in običajno doživiš obraten učinek.

avtorica in to, da nimaš toliko samokontrole, da mu ne pišeš 10 dni je pa tudi ena razvajenost. samo ti, ti ti ti kar naprej. v razmerjih pač ne more bit vse in vedno po tvoje. in samo tako, da boš ti srečna in zadovoljna. te pa seveda noben ne sili, da ga čakaš. ti je bilo že 10x povedano kaj naredi, če se še naprej hočeš z njim ukvarjat. veliko uporabnic je pa tudi podalo lastno mnenje da se tega ne bi šle. ti pa iščeš izgovor v vsaki malenkosti. in bolj ko razmišljaš o vsem skupaj, bolj svoje misli fiksiraš na njega in bolj obsedena postajaš. resno, odloči se kaj bi rada in potem suck it up.
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 20. Jul. 2013 15:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak raj ima svojo kačo.
Laika
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Laika »

Beya_ povsem realen post, se strinjam.

Tako kot ti je omenjeno, počasi in bodi potrpežljiva, če ti je do njega. Če ti ni, se boš itak sama naveličala čakanja. Bilo pa bi prav, da se tudi on kdaj spomni in sam napiše kako sporočilo. :)
Bodi bivša, ki bo vse prihodnje spravljala ob pamet. :)
lil'greenfrog
Sramežljivka
Sramežljivka

@s0nckic: Hvala tudi tebi.. ga bom pustila pri miru do rojstnega dne. Se strinjam, on ve, kakšen interes in kakšni so nameni z moje strani. Jaz sem bolj odločna in vem, da si naju želim videti skupaj, on pa očitno ni tako odločen. mogoče se mu zdi, da je še nepripravljen za resno zvezo, kdo ve. In nimam ga namena v nič silit, tudi nočem, da tak izpade, zato bom to iniciativo z moje strani dala na stran, pač tak človek sem, včasih si ne morem pomagati.
Me pa recimo boli ta kontekst hladnih sporočil z njegove strani, skrajno uradno in objektivno vse, jaz se pa le potrudim, da bi se še kaj pohecala vmes in bila čim bolj pozitivno naravnana, ampak do meje, seveda.

Ja, ti dam prav, ne gre za razvajenost, bolj za neučakanost z moje strani, ker priznam, sem kar nepotrpežljiva oseba in potem, če se stvari ne odvijejo tako, kot bi želela takrat, ko bi se naj.. že mislim, da gre vse narobe in da je obsojeno na prepad. Definitivno se zdaj učim in se preizkuša moja potrpežljivost, upam, da se odvije meni v prid.

@Beya_&Laika: hvala za podporo in razumevanje.. Tudi jaz mislim tako, zakaj bi se spraševala enkrat, če pa se še recimo lahko potrudim in tudi če ne izpade ok, vem, da sem nardila vse, kar sem lahko..
Razumem in bom skušala slediti temu receptu, kak sms vsake toliko in napišem/odpišem brez predlogov za srečanje.

Mogoče pa res, ne bi imela nič proti, če bi bila med temi 20%, ne zatiskam si oči, nočem si pa tudi sklepov delat na podlagi posploševanj drugih.
Zanimiva zgodba, hvala za to.. lep konkreten primer tega, da res ne smemo posploševati, sto ljudi je s stotimi različnimi težavami, vsi ne reagirajo isto na enake težave.. Trud je bil poplačan, res da je bil s strani fanta, tokrat je v mojem primeru pač z ženske strani :)
Odgovori