Kako nadzirati čustva?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: logatec

Kako nadzirati čustva?

Neprebrana objava Napisal/-a panthol »

...govora je predvsem o ljubezenskih čustvih, o tistih metuljčkih ko ti je nekdo všeč, ampak hudo hudo všeč.

Zanima me kako vam uspe kontrolirat taka svoja čustva, še posebej kadar spoznate nekoga, ki se vam zdi, da vam je ZELO pisan na kožo in bi se mogoče ZARES lahko videli tudi kje dlje.... ampak mu/ji nekako nisi všeč zaradi XY razloga, kljub temu, da sta se pred časom že zapletla.

Okej, ena ideja je da se čisto umakneš - naredil.
Problem se pa pojavi ker se občasno pojavi stik, mail, sms, bežno srečanje....tu pa tam včasih ona meni pošlje kak kratek mail -ponavadi na temo profilne slike na FB ali pa kaj drugega, včasih pa jaz njej.... ne vem kaj je razlog pri njej, ampak pri meni je to tako da ji dam vedeti da mi gre še vedno po glavi.

Skratka, takrat ko se to zgodi me to precej ...zmeša. Zanimivo da je to samo pri njej :? -pri kakšni bivši pa ne.
Celo umaknil sem na gchatu, FB in drugje njeno ime, da se mi več ne prikazuje ali pa njena slika.

Skratka, to bi rad zabremzal, tole traja že par let, sit sem tega da mi kemija deloma kroji življenje. KAKO zabremzat??
Vem da je posredi bolj ali manj samo kemijski proces v možganih ampak hudiča, a mora bit res tako močan ravno pri meni? :roll:

:beer:

EDIT:
Dober opis tega procesa v možganih je tukaj
http://www.lifecoachinglls.com/site/114.asp

Remember that as we think about an individual we are attracted to, the VTA is activated and dopamine is released into our brains. The VTA acts as part of our reward system and the dopamine release causes us to:-

1. Experience a ‘high’ whenever we think about this person – a ‘high’ with similar properties to the high experienced by someone who is high on cocaine. Many psychologists consider love to be an addiction.

2. Lowered levels of serotonin may also be involved. This may well encourage is to think obsessively about the individual.

These effects are addictive, and so every time we think about the individual we are attracted to, an addictive high is experienced. This will encourage us to think about them more and more. As we think about the person we are falling in love with more, so the addiction increases.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Uff..pomoje smo že vsi občutili to. :) Nimam pojma kako to brzdat in omejit, zgolj vem, da pomaga če se pač..odstraniš od te osebe in tudi tiste stike, ki se dogajajo daš na minimum..V tvojem specifičnem primeru pa bi jaz to osebo preprosto dokončno deletala iz svojega življenja, če ona noče in ne more bit s tabo, tebi se pa vsakič znova neki feelingi prebudijo.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

ja se strinjam, ampak ne štekam čemu tut ona občasno malo potipa kako sem in kaj je novega? wtf no :!: Pa oba sva v rangu starosti >25 do 30 let, ona pa tudi ni (kar jo poznam) kakšen egotripper in čustven manipulator, tko da si ne znam razlagat določenih stvari.

sicer bi pa spet jaz izpadel pr*sec ker bi odrezal stike tako kot je bilo že prvič po tem ko sva se zapletla in se je to začelo kuhat pri meni.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Kakšni pa so razlogi, da je ti ne interesiraš, oziroma noče/ne more bit s tabo?
Če je samska in če noče bit s tabo, ker "ji pač nisi", ampak vseeno hoče obdržat kontakte s tabo je mala little ego bitch, ki rada vidi, da lahko še nekoga zmeša kot tebe. Če pa je zasedena, ohranja kontakt s tabo, ker je neka iskrica med vama, ampak pač ni dovolj velika, da bi pustila to kar ima, imaš vso pravico povedat, da pač ne želiš ohranjat stikov z njo, ker jih preprosto ne moreš (če si ji itak že povedal, kot si napisal, da te "zmeša"), ne boš noben prasec zrd tega. Zdej..al je eno al drugo, v vsakem primeru jo boš moral pač odstranit iz svojega življenja, če se hočeš izplest s tega kroga, drugače ne gre.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

kot sem reku sva se pred časom že (fajn) zapletla na vse načine s tem, da ko so mene začela grabiti čustva sem ji to povedal in je rekla, da ne more bit z mano ker še ni pripravljena na novo resno zvezo (čeprav je minilo že precej časa od prejšnje).
Mam občutek da mi je takrat zamerila ker sem se umaknil in zato drži neko distanco. Naj bi bla pa samska.

No sej kot si rekla, odstranit se bom moral očitno, ker ni zdravo zame že če imava samo občasne stike. Premišljujem da bi se kar odselil v Ameriko :D

jebemo pa ta droga z imenom Ženska. :morons: Kaj bi blo fino, če bi lahko na gumb ustavil to kemijo v možganih tako, kot so sposobni to narediti nekateri ljudje
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Moj nasvet bi bil, ko te klikne samo napišeš: Kava?

Tam pretipaš situacijo, in če ne dobiš kar želiš iz odnosa odideš.

Izhajaj iz tega: Če ne dobim česar želim, odidem.

In pokaži ji to, dolžan si to sebi...težko je ko ima nekdo čustveno moč nad tabo, tudi jaz vem kako je ko zgubiš glavo zaradi dekleta..in ni fajn, ne zate ne zanjo.

Verjemi da se boš počutil boljše, ker boš vedno odpisal...ker bi čutil krivdo če ne bi storil tega, nikoli je ne bi odjebal...ker bi čutil krivdo.

Naredi nekaj, in premakni zadevo. Ni ti všeč, zaljubljen si vanjo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Mislim, da v takem primeru res pomaga samo- 1.) dokončna prekinitev stikov ali pa kot pravi LZ, 2.) daš karte na mizo, pokažeš kaj hočeš, da se ne misliš it igre mačke z mišjo v nedogled. Če se zadeva kljub temu ne premakne oz. ne napreduje, glej prvi predlog.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

skrajno nezavidljiva situacija. meni to nikakor ni uspelo, čeprav sem resno delala na tem. če ne drugega so po dolgih mesecih tišineprišli trenutki 'drunken textinga'.

ampak se je splačalo vztrajat ;)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

jaz se tudi strinjam z LZ. neki več al pa nič. takole ne gre, sam matranje. če ne bo nč, pa zbriši cifro, smse ignoriraj. ampak ne vem če boš, ker po mojem še vedno upaš da se kej zgodi ;)
hej norci :)
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a dayđremer »

I know this so well. Čist isto.

Sej veš to je..., the love of your life :) Ker z drugo pa se neboš mogel it zveze pa če se še tako trudiš.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

uf ja, to lahk traja leta. ker vedno, ko je oseba okol, se neka čustva vzbudijo.
ni pa res, da z drugo osebo ne moreš met razmerja. mislim itak ko maš drugo osebo, ti ta potem gre iz glave. bolj je hudič ko si samski.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

IMHO čustev ne moreš nadzirat, lahko pa nadziraš njihovo izražanje, dokler le-ta ne minejo. V taki situaciji pa nucaš eno stvar, ta so called ''closure''. Te neke nebuloze ''nisem perajt za zvezo, nisn to, nisn ziher, nucam cajt...'' vedno pustijo nekaj v zraku. Ker je vse na pol-pol, si misliš aha, mogoče pa čez en čas....

Zato ja, po mojih izkušnjah se najbolj obnese odkrit pogovor in da dobš odgovor na dlani... Zakaj ni pripravljea za zvezo, zakaj ne s tabo...? Nekaj mora bit. Je neprijetno, zna bolet ampak od tu dalje gre vse skupaj lažje, ker veš pri čem si pa ni več vse na šuš-muš napol. Pol pa kick, ban, delete pa dalje. ;)
Dule
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Dule »

Imam podoben problem, do ene imam zelo močna čustva, vendar se tudi midva, recimo 1 na teden ali 14 dni vidima. Ona je tudi tako ja in ne. Ne vem kaj bi punca sploh rada, vendar mislim, da so tudi z njene strani neka čustva, ali pa če punca rabi samo pozornost. Ne vem kaj naj naredim, zgleda da bo treba odrikt pogovor, ali zaključit zadevo, ali pa kaj več. Težko je pa to začet, ker imaš pa še vedno neko upanje, ampak enkrat bo treba pridit do zaključka.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a dayđremer »

Pa ajde, lahko maš zvezo, vprašanje pa je če bi zveza funkcionirala. Ker ko čutiš več do tretje osebe, in manj do osebe s katero si... not working..

A ona je mela kakšne fante v tem času? Resno zvezo? Meni se to zdi precej pomembno. :)
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

^^ Saj ni nujno, da bi do te skos čutil več, mogoče bi pa spoznal eno novo, ki bi ga zmešala namesto te / bolj kot ta, in začel zvezo z njo :)
Odgovori