Zanima me kako vam uspe kontrolirat taka svoja čustva, še posebej kadar spoznate nekoga, ki se vam zdi, da vam je ZELO pisan na kožo in bi se mogoče ZARES lahko videli tudi kje dlje.... ampak mu/ji nekako nisi všeč zaradi XY razloga, kljub temu, da sta se pred časom že zapletla.
Okej, ena ideja je da se čisto umakneš - naredil.
Problem se pa pojavi ker se občasno pojavi stik, mail, sms, bežno srečanje....tu pa tam včasih ona meni pošlje kak kratek mail -ponavadi na temo profilne slike na FB ali pa kaj drugega, včasih pa jaz njej.... ne vem kaj je razlog pri njej, ampak pri meni je to tako da ji dam vedeti da mi gre še vedno po glavi.
Skratka, takrat ko se to zgodi me to precej ...zmeša. Zanimivo da je to samo pri njej

Celo umaknil sem na gchatu, FB in drugje njeno ime, da se mi več ne prikazuje ali pa njena slika.
Skratka, to bi rad zabremzal, tole traja že par let, sit sem tega da mi kemija deloma kroji življenje. KAKO zabremzat??
Vem da je posredi bolj ali manj samo kemijski proces v možganih ampak hudiča, a mora bit res tako močan ravno pri meni?

EDIT:
Dober opis tega procesa v možganih je tukaj
http://www.lifecoachinglls.com/site/114.asp
Remember that as we think about an individual we are attracted to, the VTA is activated and dopamine is released into our brains. The VTA acts as part of our reward system and the dopamine release causes us to:-
1. Experience a ‘high’ whenever we think about this person – a ‘high’ with similar properties to the high experienced by someone who is high on cocaine. Many psychologists consider love to be an addiction.
2. Lowered levels of serotonin may also be involved. This may well encourage is to think obsessively about the individual.
These effects are addictive, and so every time we think about the individual we are attracted to, an addictive high is experienced. This will encourage us to think about them more and more. As we think about the person we are falling in love with more, so the addiction increases.