Evelyn, hold your horses.
Bi rekla, da nobeden od naju ni imel namena sproziti taksne agresije oz. nekega sovraznega govora, kot si ti vse skupi zdej prikazala.

Z vecino napisanega se cisto strinjam in tudi sama ne maram, ko ljudje prehitro sodijo o nekom, in pretirano generalizirajo..
AMPAK:
tudi stereotipi niso prisli sami kar od nekje? Ok eni so pac manj znani in ponavadi res brezvezni (prebivalci Kanade se bojijo teme, al kako je ze slo..?) ampak roko na srce, tisti bolj znani ponavadi bazirajo na nekih izkusnjah in srecanjih z doloceno skupino ljudi.

Sama sem ze od malega bolj ali manj dejavna v turizmu, sploh pa zadnjih par let, ko na sihtu s sodelavci vsakodnevno srecujemo na tisoce ljudi iz celega sveta (in ne samo 5-15). In ja, na grobo se dolocen vzorec obnasanja hitro opazi pri dolocenih skupinah ljudi iz dolocenih drzav, kar seveda izhaja tudi iz njihove kulture, vzgoje itd.

Cisto slucajno pa imamo vsak dan najvec tezav ravno s strankami, ki so - again- cisto slucajno Izraelci. In tega mnenja nisem samo jaz, temvec VSI zaposleni, ki se z njimi srecujejo ze vrsto let in verjemi, na koncu dneva bi jih imela tudi ti poln kufer. Izjeme gor ali dol, VECINA se do nas obnasa zelo nevljudno, so glasni, nesramni, hitre jeze, da o kolicini ukradenega sploh ne bi.. in naj me koklja brcne, cisto ponesreci so to ponavadi ravno Izraelci. Kako? Kdo ve..
Drugace pa sploh ni nujno da se vedno naslanjamo samo na slabe stvari, sej je tud miljon 'pozitivnih' stereotipov (npr, dejstvo je, da
povprecna latina plese boljse od mene in da je
povprecen japonski student dooosti boljsi v matematiki kot jaz itd.) Zelo verjetno tudi zame velja kaksen, in to poskusam vzet s humorjem, se mi ne zdi potrebno skakat v luft zaradi takih malenkosti.. Kar pa se tice (ne)sprejemanja
posameznikov se pa osebno reees ne oziram na nacionalnost/spol/vero/karkoli, ampak cloveka najprej spoznam, in cez neki casa ocenim, ali mi je se do druzenja s to osebo ali ne

Vse po principu 'kakrsen ti do mene, taksen jaz do tebe' in obratno.
/OT
- Da je lubenica najbolsji dar zemlje