Priznam da...#18

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

*Priznam, da sem kupila fantu karte za Neil Youngov koncert v Lucci in da sva včeraj vsa vesela planirala že dolgo načrtovane počitnice (road trip) po severu Italije, zdaj pa ona teži (in bo težila in grenila), ker je to izvedela in misli, da Italija ni dovolj varna za njenega sina. Po njenem bi morala v kakšno drugo državo. Recimo Nemčijo, ki jo ona obožuje ali pa v Avstrijo, kjer so prepovedali beračenje. Kar jo navdušuje. Jej!
*Priznam, da je ponovno kupila karto za koncert za njegov rojstni dan. Samo njemu. Priznam, da je to mogoče čisto legitimno, ampak izhajam iz družine, kjer se taka darila podarja v paru: nikoli v lajfu mi še niso starši kupili ENE karte za gledališče/koncert/oddih v termah ... nikoli. In moji niso bogati, kot njegovi, ki se dobesedno kopajo v denarju.
*Priznam, da sovražim to, da se do fanta obnaša tako, kot da je njena last in kar nekaj ukazuje kako je treba in najeda, najeda, najeda. Ne morem je več prenašat! Res ne. Od tega, da sem na obisku, pa da na mizo pecivo in ga ponudi samo njemu, do tega, da mi reče, da nikoli ne bi nosila oblek iz trgovin, kjer jih jaz kupujem, ker so zanič in pod vsakim nivojem (H&M, Orsay - nimam denarja za več in tudi če bi ga imela ga znam bolje porabit), do tega, da s fantom ne govori po tri dni, če me vidi, pa do tega, da dejansko ignorira, da sem poleg in se pogovarja, kot da sta s fantom sama.
*Priznam, da sem dolgo(!) nihala med tem ali je uboga (in se mi smili) ali pa je najzlobnejše bitje na svetu (in jo lahko mirno sovražim). Vedno bolj se odločam za to drugo. Manipulativna prasica je, to je to.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

^^ in glede na ves srž in sovraštvo, ki ga premoreš, očitno nisi nič večja od nje ;)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

kako pa fant reagira? požira ali se upre?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

sirova štručka napisal/-a:^^ in glede na ves srž in sovraštvo, ki ga premoreš, očitno nisi nič večja od nje ;)

Ja, resnično. In to se kaže v tem, da sem do nje stalno vljudna, prijazna, ustrežljiva in pozorna. In pokažem svoja čustva, ki so taka podlagi grozljivega odnosa, ki ga nima le do mene, temveč tudi (predvsem) do svojega sina in svojega moža, na anonimnem forumu. In žal mi je, če je to skregano s tvojo krščansko/skrajno liberalno mislijo (vedno znova me zabava, kako sta enaki).

Jochie: Upre se, ampak ne pomaga. Problem je v tem, da ji popušča mož, ki ga izsiljuje na vse mogoče načine. In na sina je to prenesla, čeprav se trudi, da se upre in se sekira, ker ne ve, kako naj ji pride do živega. Nič ne deluje, stokrat se je sam že pogovarjal z njo, skupaj smo se pogovorili ... pa nič.
Primer: za rojstni dan mojega strica je bil povabljen tudi fant (ker ga imajo radi in ker se nam zdi normalno, da je povabljen, če je pa del družine) in ona je rekla, da ne ve, zakaj gre, da nima kaj hodit, da saj on ni njegov stric ... nazadnje je rekla, da njej ni niti voščil za rojstni dan. V resnici sva bila pri njih en dan pred njenim rojstnim dnem, ker na datum ni šlo, prinesla sva darilo in cel dan preživela pri njih. Dejansko sem ji sama celo naredila kos nakita, ki je bil del darila, tako da ni bila samo ena instant bonboniera ... In na rojstni dan sva jo poklicala. Moji se do njega vedejo kot do lastnega sina.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

*Abby** napisal/-a:Ja, resnično. In to se kaže v tem, da sem do nje stalno vljudna, prijazna, ustrežljiva in pozorna.

tako zelo si vljudna, prijazna, ustrežljiva in pozorna do nje, hkrati se pa tu peniš, kako jo preziraš in sovražiš. Res hinavsko. Škodiš pa samo sebi. Če nikakor ne najdeta skupnega jezika, se preprosto umakni. Iz spoštovanja do fanta, ti pa ni treba po forumu pisat kako zelo sovražiš njegovo mamo, ki je ne glede na vse še vedno njegova mama. Iz spoštovanja do sebe ti pa sploh sovražiti ni treba.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^
*Priznam, da je lahko biti svetohlinski.
*Priznam, da resnično ne maram osebe, ki je zlobna do mene in mojih bližnjih in za to nima nikakršne osnove.
*Priznam, da me zato ni niti malo sram.
*Priznam, da sem še vedno vljudna, ker se ne želim prepirati in se mi tudi ne zdi na nivoju.
*Priznam, da moj fant o tem vse ve.
*Priznam, da se s tem tudi on strinja.
*Priznam, da se ne želim po slovenceljsko umaknit, ker je ta ženska bodoča babica mojega otroka in si želim, da bi jo imeli lahko radi in ne bi vsakokrat, ko bi jo obiskali poslušali laži o svoji mami.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

* mi gre na organ, ki ga nimam, da ljudje obsojajo vedenje/reakcije ljudi, ko pa sami še nikoli niso bili v taki situaciji. in čisto razumem *abby**, da se mora zliti tu na forumu. pač pomaga. tudi jaz kdaj napišem tu stvari, ki jih drugače ne povem nikomur oz. redkim osebam. recimo ena takih stvari je tudi, da je moja babica ena od takih p..... (ja, zdaj me napadte, ker imam tako slabo mnenje o njej) kot *abby** opisuje svojo monster-in-law.
* sem spet v enem takem čudnem obdobju, ko ne vem, kaj bi sama s sabo v življenju. in me posledično ne morem nič naredit - ne za faks, ne za kaj drugega...
* čakam malo lepše dneve, da se grem kam s kolesom...
*Lani*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lani* »

Da nikakor ne morem doumeti kako bi bilo umakniti se iz odnosa z osebo, ki ni po mojem okusu in jaz nisem po njenem kakorkoli negativno.

Da je to posledica tega, da nisem mnenja, da je imeti odnose z družinskimi člani ali s partnerjevimi družinskimi člani kakorkoli pomembneje kot imeti odnose s skupino naključnih osebkov, ki jih srečam na cesti, samo zato ker so prvi družinski člani, drugi pa ne. Potrudim se imeti odnose z osebki, ki so po mojem okusu in sem jaz po njihovem in mi je pri tem popolnoma vseeno, če so družinski člani ali ne.

Da imam partnerja, ki je popolnoma enakega mnenja kar se tiče odnosov z družinskimi člani, kar je še eden izmed mnogih razlogov, da je moj partner.

Da upam, da imajo vsi, ki niso enakega mnenja kar se tiče odnosov z družinskimi člani, pozitivne odnose ali pa jim vsaj uspe čez določen čas nekoliko izboljšati negativne odnose.
Zadnjič spremenil *Lani*, dne 29. Avg. 2013 0:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
arianna87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a arianna87 »

- sem ponosna nase, da sem tri cele dni preživela z osebo, ki mi ima strašno zoprn karakter. Sicer se že od prej na videz poznava in mi je deloval kar kul, samo sva zdej bila "prisiljena" skupaj sodelovat in sem se nekajkrat na vso silo uprla, da mu nebi nazaj kaj odgovorila na njegove "jaz-imam-vedno-prav". Na take izjave, ki so me že skoraj spravile iz tira, sem vsakič prav pretirano prijazno odgovorila...kar se mi zdi, da ga je še bolj motilo (mwahaha). . Ampak faaakk, kira težka oseba je tip! Bljah. Pretirano vse analizira, povsod mora bit glavni, noro dolgočasen (v tem času sploh ne vem, če je kdaj spremenil ton glasa, se pohecal ali nasmejal ... ali naredil kakršno koli obrazno mimiko), čista monotonija od človeka, pa tak odnos do človeka "kaj pa ti veš, jaz sem najpametnejši!" ... Uff, sam stran od mene, človek!
- mi prav paše tako priznat, ker nobenemu tega nisem povedala. Nisem hotela, da bi midva imela izpad, ker bi slabo vplivalo na že tako napete dni in ostali del ekipe.
Uporabniški avatar
arianna87
Komunikatorka
Komunikatorka

opa, 2x
Uporabniški avatar
arianna87
Komunikatorka
Komunikatorka

:lol:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Abby, napisala si, da so premožnejši...kdo je tisti, ki domov nosi denar oz. večino denarja? foter ali mati?
Uporabniški avatar
sweety87
Debatorica
Debatorica
Kraj: pod svobodnim soncem

Neprebrana objava Napisal/-a sweety87 »

*mi ni všeč današnji način komuniciranja
*ne bom nocoj več pisala oz klicala
*je jutri nov delovni dan
*bo jutri strašno 'zabavno' po nekajdnevnem 'dopustu' spet priti nazaj
*opažam kar nekaj punc, ki so na dieti...evo, še ena več....jutri bo dan d...pa še 3 dni kasneje, da se telo privadi, potem bo pa že bolje šlo!
*se sprašujem ali je možno imeti dve majhni srci
*najbrž ni prava ne ena ne druga pot
*strmim k temu da najdem tisto kar bo dobro zame
*se ne maram prilagajati za vsako stvar in vsak trenutek paziti na jezik, da ne zinem kaj 'neprimernega' ker potem je spet ogenj v strehi in jaz izpadem kot najhujši terorist
*sem kar sem z vsemi mojimi lepimi in manj lepimi stvarmi, komur pa kaj ne paše naj pa da rep med noge in sam gasa da ga ne vidim
*grem spat, lahko noč
"Life's a journey, not a destination."
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Priznam, da sem jaz tudi na dieti! v dveh tednih sem izgubil že 14 dni! :D
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Jochie napisal/-a:Abby, napisala si, da so premožnejši...kdo je tisti, ki domov nosi denar oz. večino denarja? foter ali mati?

Samo oče dela. Ona pa troši večinski delež. Fant in oče ne porabita skupaj niti pol toliko kot ona sama.
Zaklenjeno