Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Mishela »

punce, mi zna katera svetovat kaj naj naredim?
jemljem fat burnerje, ki vsebujejo kofein in tirozin (+ ostalo), ampak do zdaj sem jih jemala samo v dnevih treniranja, dans pa sem si vzela pavzo, ker me jutri čaka res ful težek izpit in zdaj ne vem ali jih naj danes tudi vzamem? ne bi rada, da mi organizem ''zaspi'' ker sem danes komaj spravla 400 kcal skupaj :? že kake 3 tedne pa jem po 900, 1000 kcal na dan, ampak sem vmes telovadla, tak da za takrat ni panike
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

O šit, a ti to resno?

900, 1000 kalorij na dan + vsakodnevni treningi + kemija? NOT a healthy way to lose weight :nein:
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ne bi o tem kaj je zdravo al ne, ker sem tak delala več let in sem bla popolnoma zdrava, tak da preprosto nemorem verjet nečemu, kar nisem doživela :/
se pa gre zdaj bolj za to, da mi preprosto ne znese časovno in finančno, da bi več pojedla, zato me zanima če bi FB pomagali pri obdrževanju metabolizma ? :?
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Little fairy »

Ne, ne bodo pomagali. Burnerji pridejo v poštev čisto na koncu, ko s hrano in intenzivnim treningom res ne gre več tistih zadnjih 100 g maščobe dol. Se pravi, ko si že po mnenju večine itak v top formi in se še zadnjih minimalnih oblog hočeš znebit (katere vidiš samo ti, ostali ne :D)

Namest burnerjev si kupi raje kak mesek (če ga ješ), file vitkega soma, ki ni tako drag, pa se ti bo finančno izšlo ;)

Pa obvezno vsaj 1200 kcal dnevno, predvsem iz B, kvalitetnih maščob (olivec, konopljino, kokosovo olje), zelenjave, malo sadja in malo OH (za kosilo pojej tazadnje OH-riž, ovsene kosmiče). Zvečer pa sam B in zelenjavo.

Če boš stradala, bo telo preklopilo na špar program in bo tud tako lahko nekaj časa shajalo, ampak dolgoročno se mu ne bo izšlo, ker bo sčasoma vsak presežek, pa četud minimalni, shranilo v špeh.
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Mishela napisal/-a:ne bi o tem kaj je zdravo al ne, ker sem tak delala več let in sem bla popolnoma zdrava

o.O Saj to je point, seveda se posledice ne pokažejo takoj, ampak šele čez čas... jaz sem se tudi 10 let čudno in nezdravo prehranjevala (pa ne mislim fast food itd.), bila totalno zdrava, po določenem obdobju je bilo pa organizmu dost in je začelo zdravje protestirat na različne načine (pač zadeva se nabira več let in enkrat ven useka) :/ :) Sej možno, da ti ne bo škodovalo, ampak utemeljitev, da nekaj delaš več let in si še vedno zdrav, pač ni ravno za zanašat se nanjo :) Zgolj v opozorilo, itak lahko delaš s svojim zdravjem, kar sama želiš :)
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

aha, no na koncu jih pol nisem vzela včeraj :)
sem premislila in če bom še slučajno kdaj kaki prost dan mela, bom raje prišparala tablete kot pa da jih brezveze jemljem, če nisem ziher kaki učinek bo :D
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *cukrr* »

Js bi pa ful rada shujšala v roke, obraz, malo trebušček pa meča... joooooj!!! :( :cry:
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Torej bi rada shujšala.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Tako je :lol: v določenih predelih seveda... :P sam k vem, da se v te predele težko shujša. :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Shujšaj z dobro prehrano in rekreacijo pa bo v vseh predelih šlo dol.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Little fairy »

Med hujšanjem gre maščoba po celem telesu enakomerno dol. V meča ne morš shujšat, oblika in velikost sta genetsko pogojena.

Zato pa je potreben trening mišic, da z njimi zapolniš primankljaj oblin, npr. ritko.
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Sej za rit pa to nimam nobenih pripomb... sam na določenih predelih bi pa res rada imela malo manj. Telovadim pa seveda redno.. brez tega ne gre. :) Ker shujšat pa res nočem ne vem kolk, da nebi pol zgubila še riti in jošk... nene tega pa nočem.:D
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a wasd »

Najbolj smesne ste mi zenske, ko mislite, da boste kar izgubile rit in joske, ce boste malo potelovadile. Pri hujsanju si ne mores kar izbrat na katerem delu telesa bo sla mascoba stran. V primeru moskih, ki hocejo sixpack, ga ne morejo kar tako dobiti, ker pri moskih gre mascoba na trebuhu nazadnje stran (za sixpack potrebujes ze kar nizek % telesne mascobe).

Redno delat vaje za kardio/moc (tek, kolo, vaje s telesno tezo/prostimi utezmi) in se pravilno prehranjevat. Misice so tezje kot mascoba in se mogoce razlika v tezi ne bo tako poznala (ce ze zdaj nimas toliko mascobnih zalog), se pa telo oblikuje in je bolj cvrsto.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Drugič beri bolj natančno... Prvo kot prvo redno telovadim in nisem rekla da s telovadbo kar tako izgubiš joške in rit... ampak z nepravilnim hujšanjem, da bi šla ne vem kolk dol. Dost vem glede na to kolko časa že delam na svojem telesu, da bi izgledala čim boljše in bla fit. Ne mislim pa samo hujšat pa telovadit ne vem kolk... pa bi šla maščoba enakomerno dol bla bla bla. Hočem tud kaj obdržat glede na to kaj mam. Pač v določenih predelih vem, da je težko kaj izgubit. Npr. js mam bolj močne roke in meča... in ja tega bi se rada vsaj malo znebila... ali z vajami ali pa na kakšen drug način. Sej nisem neumna.
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a wasd »

In Little fairy ti je lepo odgovorila kako zadeva gre.
Odgovori