Rollin #3 napisal/-a:Huh mi je prav zal da se ti to dogaja. Se mi zdi da sta kar okej pristopla. Nevem jaz se v tem primeru nekaj casa ne bi vec silila zraven. Ne v smislu da bi jo zdaj ignorirala ampak naj ima odnos s fantom vsakih tolko na kavi al kjer zeli in to je to.
Tudi to sem poskušala, ampak je bilo potem nevzdržno, ko smo se kje srečali, poleg tega je tako pridobljeni maneverski prostor pošteno izkoriščala. Prišlo je tako daleč, da je ona nabavila hrano za fanta - same stvari, ki jih jaz ne jem (meso, sem vegetarijanka), kar je potem porušilo najin sistem nakupovanja, kuhanja ... vsega. Klicala ga je tudi do 5x v roku 20 minut, še bolj je izvajala pritisk, da je recimo posoda v najinem skupnem (!) stanovanju, ki jo je ona podarila,
njegova in si mora zapisat seznam, da ko se bova selila (beri: greva narazen), bo vedel, kaj je njegovo, kadar smo se potem srečali je meni rekla samo zdravo in me ni niti pogledala, potem je pa govorila samo s fantom in najinimi mucami, pripeljala je neke družinske kolege k nama in sploh ni povedala, da ima moj fant punco, ki živi z njim (niti mojega imena niso poznali) ...
Tako da mogoče, kot pravi emanuela, da jo oba odreževa za nekaj časa ... čeprav vprašanje, kaj bo to dolgoročno prineslo.
carrie: Otrok me je kar malo strah v tem oziru, ker me je strah, da bo še njim dajala vtis, da sem slaba ... in to mi ni v interesu, na nobenem nivoju. Sem ji v nekaterih situacijah (hipohondrična je) že poskušala pomagat in stat ob strani in je bila reakcija zavrnitev. Pije ne, njen mož nima vpliva skoraj nič (nočem vedet kakšna je, če je taka v primeru, da njen mož že vpliva nanjo), to, da njen sin ostaja njen sin pa - kot sem zgoraj opisala - sproži ravno nasprotno: še bolj se ga oklepa, do mene je pa še bolj brezobzirna.
Zdi se mi možno, da vidi v meni svoj poraz, mogoče jo tudi skrbi, da on ni tako srečen, kot pravi, da je (to je predlog moje mame) ... ampak ne vem, če lahko jaz kaj pametnega naredim, ne glede na vzrok ...
Dejstvo je, da je taka (polna predsodkov, si domišlja nekatere stvari, ki nimajo nobene osnove) tudi do drugih ljudi, do fantovih prijateljev (mnogo pogovorov (prepirov) je bilo recimo okoli tega, da sta fantova nekdanja cimra pojedla neke njegove klobase, čeravno sta jih potem kupila in tako vrnila; take malenkosti ...), prepovedala je možu druženje z nekaterimi njegovimi kolegi, boji se sosedov in je od moža izsilila železne rešetke na oknih ... zdaj se seli, ker ji je okolica doma prehrupna (mož ji je kupil stanovanje v drugem kraju), čeprav je tam dejansko popolna tišina ... itd.
Zavedam se, da vzrok ni v meni osebno (do nje nikoli, ampak res nikoli nisem bila nesramna, nisem izražala svojega mnenja o njenih scenah, nisem bila kakorkoli ''aktivna''), ampak vseeno bi rada razrešila to situacijo do te mere, da bo za vse znosno in da se ti napadi, ko se ne javlja na telefon in ko je zlobna, vsaj ne bi ponavljali prepogosto.