Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

Jaz sem pa vse zamudila :cry: :cry:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

ma js tudi. damn.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

"... da se nad njimi neboste mogli več naslanjat..." Js bi se fuuul rada naslanjala na sporočila forumašev, res! K so taka mehka pa je fajn na njih zadremat po kosilu.

"Hvala za vaše komentarje, vendar takih obsodb res ne rabim...Sploh pa razlagat to zadevo nekim tujim ženskam..." In kaj potem sploh delaš na forumu? Sadiš rožice? Aja, razlagaš svoje probleme na spletu, potem so pa vsi uporabniki nesramni, brez vpogleda v situacijo itd. A ni zanimivo, kako nekateri postanejo užaljeni, če se večina (s popolnoma objektivnim pogledom) ne strinja z njihovim jokcanjem.

Če tašča naklada traparije o tebi, jih pač presliši. Frendi menda vedo kaj je res in kaj ne, za ostale naj te pa niti ne briga. Njihova stvar, kar verjamejo in kar ne.

Mam pa krasno taščo, pravi sonček. :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^tudi moja "tašča" je precej ql :D (da jo pohvalim malo :) ).
The world is as you are.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Da potožim in slišim morda kakšen nasvet ... Pred dvema dnevoma smo moj fant, njegova mama in jaz sedli za mizo in se poskušali pogovorit. Meni (in fantu tudi) je enostavno prekipelo, ker naju enostavno noče priznat za par. Ko smo denimo šli vsi trije v mesto, je svojemu možu po telefonu rekla, da sta šla tja ona in moj fant ...

Smo se poskušali pogovorit, če ima kakšen problem, kako se ona počuti, kaj ona misli, kakšen odnos bi naj imeli, kaj si želi ... in sva povedala, da se midva počutiva pa precej neprijetno, da nama je hudo, ker ves čas daje občutek, da ne spadam v njihovo družino in da me ne mara.

(Pa res je šlo tako daleč, da je kar ''predvidevala'', da jaz ne dajem nič denarja za najino skupno življenje: ''Ti vse plačuješ, a ne?'' - v resnici si vse deliva točno na pol - stroške, najemnino, bencin, hrano ... vse. Včasih še jaz celo kaj založim ... In ona to ve, sva ji ''sistem'' že razložila vsaj stokrat ... )

Najprej po pogovoru je vse izgledalo okej, smo se potem še nekaj drugega pogovarjali ... naslednje jutro pa ni več govorila z nobenim, fantu se do zdaj še ni oglasila na telefon (dva dni), ima ves čas izklopljeno ...

Fantovemu očetu je rekla, da misli, da jaz na fanta slabo vplivam, čeprav je ravno nasprotno: začel je jesti bolj zdravo, postal bolj aktiven, bolj samozavesten, redno je naredil izpite za drugi in tretji letnik (v enem letu), veliko srečnejši je (skupaj sva prebrodila depresivno epizodo, ki se je začela preden sva postala par) ... res je v veliko boljšem psiho-fizičnem stanju, jaz sem se tudi okoli nje veliko trudila, pa ni nobenega napredka ... tudi zdaj je rekla, da ji ni do tega, da se bi družili, da noče k nama na obisk (samo s fantom na kavo) ...

Oče je povsem drugačen: super se razumemo, je zelo prijazen, prijateljski, vedno korekten ... ne vem, kaj naj naredim. Situacija mi je še bolj neprijetna, ker je pri nas doma vse obratno: fant in vsi moji domači se imajo super radi.

Me precej žre ta situacija, sploh ne vem, kaj bi. :/
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

In koliko časa že traja tak odnos med vami?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

preboli in se nehaj sekirat. naredila si kar si lahko. vedno te nimajo vsi radi, čeprav si to še tako zelo želiš. dejansko tukaj nimaš več kaj. lahko upaš, da se bo sčasoma ženska skulirala ter jo takrat sprejmeš z odprtimi rokami. nima se smisla sekirat zaradi nečesa na kar nimaš vpliva.

se pa strinjam, da se trapasto obnaša in je žalostno, da je tako.
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Led Zeppelin napisal/-a:In koliko časa že traja tak odnos med vami?

V bistvu že od začetka, torej dve leti. Najprej se je z njo o tem pogovarjal fant (o konkretnih situacijah), jaz sem se predvsem trudila, da bi bila vljudna, zdaj smo se prvič vsi skupaj pogovorili.

Njen mož pravi, da je bila takšna tudi do njegove družine: s taščo se sploh ni hotela pogovarjat, s tastom zelo malo, s svakinjami nima stikov ... Jaz imam občutek, da hoče ''svoja dva moška'' samo zase - moža in sina torej. (Moj fant je edinec.) Nihče drug pa v to ne sme posegat po njenem ... niti (zgolj malo) širša družina.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: London, UK
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a mastermind »

Po mojem mnenju bi tukaj zalegla edino zelo zelo odločna in ostra beseda tvojega tipa.. Kot si že sama ugotovila, fant je edinec in mama je zaščitniška do njega (preveč!!!). Vi se sicer lahko pogovarjate skupaj, a njej je resnično pomemben le njen sin. Naj ji pove, da je s tabo srečen in, da če ga ima kaj rada, naj mu pusti živeti svoje življenje in naj se ne vtika več, če vaju želi še kdaj obiskat. Mogoče se sliši kruto, a tako pač je, mat mora dojet, da je njen sin samostojen.. Me pa čudi, da se ne zna postavit zase in za svoje prioritete.. Prva prioriteta bi mu morala biti ti in se za to tudi trdno postavit.

Podobna scena je bila v moji familiji, sicer se nisem jaz spopadal s tem, pač pa moja mat.. Foter edinec, njegova mat je bila pa povsod zraven.. Po njeno je bolš kuhala, prala, pekla, skratka vse.. No, po ene parih hudih prepirih ni bilo stikov neki cajta, vse je bilo zelo na ostro, sčasoma pa so ta stari, se pravi moji stari starši ugotovili, da je le boljše, če sprejmejo punco/ženo, če želijo sploh imeti še kdaj kakšne stike.. Odnosi še vedno niso najboljši, imamo pa dokaj redne stike.. Tko da ja.. Tvoj tip jo mora na grobo in brez omahovanja seznanit, da misli bit s tabo pa če ji je všeč al pa ne..
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

O faak, ženska ma resne probleme sama s sabo. Jst bi jo pustila nej se jadi, nardila si dost (še preveč), da bi izboljšala vajin odnos. K bo enkrat ostala sama, ker jo boste mel usi poun kufr, ji bo pa mogoče le krona z glave padla in bo dojela, da se tko ne dela z ljudmi. Dokler se pa usi trudte okol nje (kar valda razumm, da se, vsaj v štartu - enkrat bo babica tvojim otrokom) je pa lah pametna. Jst bi jo na tvojm mestu začela čist ignorirat oz. bla še kdaj pa kdaj nesramna, če bi bla glih prilka. Ja, otročje ful (!), ampak taka sm - ponos mi ne dovoli, da bi prenašala nekoga, ki nima osnovnih manir.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Vem. Meni je samo hudo, ker je naša družina res popolno nasprotje (ne da se nikoli ne spremo, ampak si pa vsaj povemo kar komu gre) in smo vsi odprti do ''novih'' članov ... si želim, da bi tudi najini otroci lahko enako z veseljem hodili k obojnim starim staršem, da ne bi bilo podpihovanj s strani tašče proti meni ... :/

mastermind: Jo je, pa ne enkrat. Ji je povedal te stvari ... ne samo on, tudi njegov oče (torej njen mož) se je poskušal z njo pogovarjat ... in potem se včasih po nekaj dni ni pogovarjala ne z enim, ne z drugim (z možem enkrat recimo ni govorila štiri dni, ker mi je opral jakno, ko sva bila s fantom pri njem na obisku - dela v tujini).

Tale pogovor zdaj je bil pa tudi na ostro s strani fanta. Jaz sem poskušala predvsem poudarit, da imam fanta rada in da si zelo želim, da bi tudi z njo imela lep odnos (da greva kdaj tudi midve na kavo, se normalno pogovarjava, si izmenjava kakšen recept ... karkoli bi jo že veselilo), on je pa ves čas samo to ponavljal (ker ni hotela dojet), da mu je hudo, ker me noče sprejet v družino, da me mora sprejet in nehat z ignoriranjem in preziranjem dejstva, da sva par.

Itak pa nima smisla zagrozit, da se ne bomo več videli/da ne sme prit na obisk, če ne bo spremenila odnosa, ker se je že itak totalno izolirala - fanta ''kaznuje'' s tem, da ne pride več na obisk, niti ne gre z njim na kavo, vidimo se samo, če greva midva k njim (ali fant sam), pa še ti obiski so polni res bedastih scen v smislu, da samo fanta ponudi s pecivom, mene pa prezre ipd.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

Huh mi je prav zal da se ti to dogaja. Se mi zdi da sta kar okej pristopla. Nevem jaz se v tem primeru nekaj casa ne bi vec silila zraven. Ne v smislu da bi jo zdaj ignorirala ampak naj ima odnos s fantom vsakih tolko na kavi al kjer zeli in to je to.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^jaz bi na tvojem mestu to kraljico lepo pustila pri miru. Ti si svoje opravila in če je tako zmešana, pa naj bo.
Res, lepo od tebe, da si se poskušala pogovoriti. Tu si svoj del zaključila.
Ker kot opisuješ, je ženska malo psihička, pa še manipulira z vsemi okrog sebe (očitno je res ljubosumna in bi bilo verjetno isto, tudi če bi bila kakšna druga na tvojem mestu).
Sta razmišljala kaj, če bi jo oba pustila pri miru? Da je ne bi klical niti sin, niti ne bi skušal priti v kontakt, kot npr to počne zdaj?( ne da bi ignoriral, če bi ga poklicala, ampak da ne bi rinil vanjo) Ker ženska ve, da če se ne javi, da ga bo skrbelo in da se ji bo skakalo okrog riti, dokler vsaj pribl ne doseže svojega. Če pa vidva ubereta drugačno taktiko, pa bi jo mogoče znalo zaskrbeti. Čeprav malo dvomim,ampak vajin način očitno ne deluje.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a carrie_ »

Ah, to enim tastarim pač enostavno ni jasno, da tako to ne gre. Mogoče se bo spremenila enkrat, ko te bo videla za svojo - in ne za tekmico za njenega dragega sinkota. Vprašanje je KDAJ se bo to zgodilo - uporabi domišljijo.

A) Ko ji boš rodila vnuka
B) Ko bo kakšna nepredvidljiva situacija taka, da te bo potrebovala in boš čudežno postala njena prijateljica.
C) Ko bo v spremenjenem stanju - vinjenem recimo.
D) Ko jo bo mož enkrat malce prizemljil (če ima toliko vpliva nanjo)
E) Ko bo uvidela, da njen sin, tudi če je tvoj fant, ostaja še vedno njen sin.

Morda pa je jezna nate ravno zato, ker je ljubosumna na tvoj (dober) vpliv nanj, ker ga sama ni mogla spravit do tega, do česar si ga ti? Dejansko vsakič ko te vidi, jo ti spominjaš na njen poraz... Sevede pa v primeru, da ti takega vpliva ne bi imela, bi pa to pomenilo, da nisi dovolj dobra za sina. Moje mnenje je, da bodi čimbolj nevtralna, in deluj posredno (use your imagination), in naj sin ali njen mož delujeta aktivno v prid spremembe, ti pa bolj pasivo (ker na splošno deluješ dosti aktivno, morda včasih že agresivno (vzdrži se raznih radikalnih mnenj, požri besede če je treba)- in kot takšna tudi kot še bolj "nevarna" tekmica (v njeni glavi).
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Rollin #3 napisal/-a:Huh mi je prav zal da se ti to dogaja. Se mi zdi da sta kar okej pristopla. Nevem jaz se v tem primeru nekaj casa ne bi vec silila zraven. Ne v smislu da bi jo zdaj ignorirala ampak naj ima odnos s fantom vsakih tolko na kavi al kjer zeli in to je to.

Tudi to sem poskušala, ampak je bilo potem nevzdržno, ko smo se kje srečali, poleg tega je tako pridobljeni maneverski prostor pošteno izkoriščala. Prišlo je tako daleč, da je ona nabavila hrano za fanta - same stvari, ki jih jaz ne jem (meso, sem vegetarijanka), kar je potem porušilo najin sistem nakupovanja, kuhanja ... vsega. Klicala ga je tudi do 5x v roku 20 minut, še bolj je izvajala pritisk, da je recimo posoda v najinem skupnem (!) stanovanju, ki jo je ona podarila, njegova in si mora zapisat seznam, da ko se bova selila (beri: greva narazen), bo vedel, kaj je njegovo, kadar smo se potem srečali je meni rekla samo zdravo in me ni niti pogledala, potem je pa govorila samo s fantom in najinimi mucami, pripeljala je neke družinske kolege k nama in sploh ni povedala, da ima moj fant punco, ki živi z njim (niti mojega imena niso poznali) ...

Tako da mogoče, kot pravi emanuela, da jo oba odreževa za nekaj časa ... čeprav vprašanje, kaj bo to dolgoročno prineslo.

carrie: Otrok me je kar malo strah v tem oziru, ker me je strah, da bo še njim dajala vtis, da sem slaba ... in to mi ni v interesu, na nobenem nivoju. Sem ji v nekaterih situacijah (hipohondrična je) že poskušala pomagat in stat ob strani in je bila reakcija zavrnitev. Pije ne, njen mož nima vpliva skoraj nič (nočem vedet kakšna je, če je taka v primeru, da njen mož že vpliva nanjo), to, da njen sin ostaja njen sin pa - kot sem zgoraj opisala - sproži ravno nasprotno: še bolj se ga oklepa, do mene je pa še bolj brezobzirna.
Zdi se mi možno, da vidi v meni svoj poraz, mogoče jo tudi skrbi, da on ni tako srečen, kot pravi, da je (to je predlog moje mame) ... ampak ne vem, če lahko jaz kaj pametnega naredim, ne glede na vzrok ...

Dejstvo je, da je taka (polna predsodkov, si domišlja nekatere stvari, ki nimajo nobene osnove) tudi do drugih ljudi, do fantovih prijateljev (mnogo pogovorov (prepirov) je bilo recimo okoli tega, da sta fantova nekdanja cimra pojedla neke njegove klobase, čeravno sta jih potem kupila in tako vrnila; take malenkosti ...), prepovedala je možu druženje z nekaterimi njegovimi kolegi, boji se sosedov in je od moža izsilila železne rešetke na oknih ... zdaj se seli, ker ji je okolica doma prehrupna (mož ji je kupil stanovanje v drugem kraju), čeprav je tam dejansko popolna tišina ... itd.

Zavedam se, da vzrok ni v meni osebno (do nje nikoli, ampak res nikoli nisem bila nesramna, nisem izražala svojega mnenja o njenih scenah, nisem bila kakorkoli ''aktivna''), ampak vseeno bi rada razrešila to situacijo do te mere, da bo za vse znosno in da se ti napadi, ko se ne javlja na telefon in ko je zlobna, vsaj ne bi ponavljali prepogosto.
Odgovori