Osamosvojitev in stroški življenja

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Ja, ampak kaj je to životarjenje, je od posameznika odvisno. Jaz živim polno in si privoščim še stvari, ki jih ima marsikdo za luksuz. Kdo drug pa si ne more, ker mu kvalitetno življenje predstavljajo druge, morda dražje stvari. Čisto možno.

Pač, džeki pa težko verjame, da brat od slovenca ne ZAPRAVI več kot 800€ mesečno (čeprav, res ne vem, kakšni so stroški z avtom, ker ga nimam. Možno, da se potem res drastično povečajo... :nixweiss: ).
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Mene stane avto okoli 1200 eurov letno, samo da v garaži stoji. Registracija, tehnični , vinjeta, zavarovanje. Pa še nisem bencina natankal, do tu še nismo prišli. Kaj pa če treba še nove letne ali zimske gume kupit?

Ko sem bil študent, nisem imel svojega avta.

Verjamem, da se da priti skoz mesec v LJ z manj kot 800 itak. Samo težko ti gre za ta denar skoz življenje na svojem , v najeti garsonjeri, pa da si lahko tu pa tam tudi kaj privoščiš. Z nizkim budžetom je v LJ samo bolj "najeta soba" varijanta.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

Džeki napisal/-a:Težko verjamem, sploh glede na to, da ima avto. Že vzdrževanja avta stane povprečno sigurno 100 eurov mesečno, gledano skoz celo leto. Letne gume, zimske gume, bencin, servis, registracija.

pa kaj maš ti to za en avto? :D registracija, zimske gume (ki jih ne kupuješ vsako leto), vinjeta, bencin, to je to. za servis al pa kej se pa iz šparovčka vzame. recimo 100, mogoče 120€ mesečno, ampak z bencinom vred.

je podnajemnik in ma cimra s katerim si delita stroške.

bucybabika, plača je res 2000, sam kot johi prav, tam je tud najem luknje 1000€ ;) pač cel standard je višji.
hej norci :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Ok, če ima cimra razumem da gre finančno čez. Sem v štartu razumela, da sam v stanovanju (kar bi seveda precej povečalo znesek za samo bivanje na mesec).
Živet sam pa nebi ravno enostavno zmogel :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

to ne vem, mogoče bi, mogoče ne bi.. s cimrom se super razumeta tko da ni problemov, u bistvu je še fajn ker ma družbo. pa še lep kupček se zbira :)

ubistvu, imet zase celo stanovanje je tud po svojem luksuz. če ti, džeki gre slabo z denarjem al pa hočeš mal na kup zbrati, se pač znajt na tak način :) pač za vsak zaslužek je treba mal potrpet, v tem primeru cimra trpet. lahko pa tud to obrneš v svojo korist in si najdeš enga cimra ki bo še fajn družba obenem..
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

evo dodam še svoje, živim sama:

- stroški povezani direktno s stanovanjem, od 80 - 150 EUR
- internet, mobitel od 90 do 150 EUR
- hrana 150 - 200 EUR (jem veliko zunaj)
- kozmetika,čistila 30-50 EUR
- oblačila in obutev 100-200 EUR
- potovanja 300 EUR (to sem porazdelila letno porabo po mesecih)
- žuri, kavice 50- 80 EUR (decembra malo več

To je nekak to... Če se ponekod poveča izdatek se drugje zniža in obratno...

Je pa res da to niso samo osnovne potrebe. Za osnovne je dovolj 800 EUR - životarjenje, če plačuješ še najemnino.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

pismo ti za mobitel na mesec porabiš tok kot js za oblačila u celem letu xD

tole je luksuz čisti.. ampak če si lahko privoščiš, zakaj pa ne :) sam jambrat pa nimaš kej če ti zmanka :P
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Nesanica napisal/-a:

- stroški povezani direktno s stanovanjem, od 80 - 150 EUR

mi tole lahko malce objasniš? :eek: :eek: :eek: živiš v šotoru mogoče?

namreč moji stroški kar se stanovanja tiče (80 kvadratov) so naslednji (pa sem v manjšem mestu, ne v LJ):
- komunala 26€
- rtv 12,75€
- elektro okoli 50€
- upravitelj + ogrevanje okoli 125€ + 25€ rezervni sklad
- kabelska + internet slabih 30€

pa sem torej mesečno na 270 evrih....
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

se zavedam da mi ne gre ravno najbolj slabo, ampak zmanjka pa skoraj vsak mesec... :( Pa jamram tudi... Veliko... sploh šefu... :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nesanica napisal/-a:Veliko... sploh šefu... :D

po telefonu? :D

a si ne bi raje kakega unega paketa vzela ki maš za 20 evrov 1000 minut zaston al kva majo :P

kuhat mal bi se lahko naučila :P to more vsaka dobra ljubica znat :D najlepše je itak doma.. mejkap sucks, to vsi tipi vemo.. cunje mal mn kupovat..

pa ti lahko velik kup ostane vsak mesec :D

pa oprostite tisti ki pravte da se pametnga delam :P sam moje mnenje..
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

slovenc79 napisal/-a:
Nesanica napisal/-a:Veliko... sploh šefu... :D

po telefonu? :D

a si ne bi raje kakega unega paketa vzela ki maš za 20 evrov 1000 minut zaston al kva majo :P

kuhat mal bi se lahko naučila :P to more vsaka dobra ljubica znat :D ..

LOL! nasmejal si me.... res. sej sem napisala telefon + internet + kabelska je še zram no. Pač to je skupaj. Imam paket, ampak klici v tujino oz. ko sem v tujini ful nanesejo.

Ljubicam drugače ni treba znati kuhat, ampak glede na to da to več nisem, je mogoče čas da se naučim. :D

[b]Jochie [/b jz nimam 80 kvadratov.

- rezervni sklad 15 eur
- upravljanje itd: 30 eur
- elektro + energetika 25 EUR
- rtv 12,81 eur (zakaj je več? a niso zmanjšal?)
- pol pa še kakšni tekoči stroški ki zvišajo rezervni sklad, pa ogrevanje pozimi zviša položnice

To so dejansko vsi stroški, sem šla prav pogledat vse položnice.

kabelska pa internet sem dala pa pod telefon...
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

Midva sva si zračunala, da bi rabila minimalno vsak 550 EUR, če bi želela skupaj se preselit v svoje stanovanje (nekje v centru LJ. najmanj 40 kvadratov). Ampak res minimalno, zgolj za hrano, stanovanje, stroške za stanovanje in položnice (zavarovanje, bencin, registracija, mobitel, internet itd.). Če bi hotla si pa še kej za oblečt kupt, pa kam jit polet na morje, pa kdaj na kavo, pa nekje 850 EUR vsak na mesec.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

...
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Fatalna napisal/-a:Midva sva si zračunala, da bi rabila minimalno vsak 550 EUR, če bi želela skupaj se preselit v svoje stanovanje (nekje v centru LJ. najmanj 40 kvadratov). Ampak res minimalno, zgolj za hrano, stanovanje, stroške za stanovanje in položnice (zavarovanje, bencin, registracija, mobitel, internet itd.). Če bi hotla si pa še kej za oblečt kupt, pa kam jit polet na morje, pa kdaj na kavo, pa nekje 850 EUR vsak na mesec.

Se preživi tudi z manj. Jaz nimam toliko vsak mesec (enkrat več, drugič manj), pa si vseeno lahko kupim kaj za obleč in kako maskaro, tudi na kakšne krajše počitnice se da it. Seveda pa ne moreš ravno razmetavat z denarjem in kakršnekoli drage cunjice odpadejo ... pač si na ravni Orsaya in podobega ... Se pa preživi, pa nikoli nisem lačna, nikoli premalo oblečena in še dva mačka imava. :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Soba: 190eur
stroški: okoli 30-40eur
Hrana: 120eur, se ne šparam pri vrstah hrane, ampak ne pojem veliko
Prevoz: 50eur
Nočni lajf: 100eur minimalno, nameravam nehat pit ker enostavno preveč nanese. Tukaj je npr ena pijača 8eur, vstopnine vse po 10eur in več...
Oblačila: 100eur, spomladi/poleti bom prišparala
________

Živim pa v tujini.
Odgovori