Osamosvojitev in stroški življenja

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Možno ga je tudi z 0 euri. Če živiš pri mamici, ješ njeno hrano, voziš njen avto in ti vse pokrije mamica.

Tukaj pa se pogovarjamo o stroških samostojnega življenja.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

moj brat je samski, živi v lj na svojem, ma službo, avto in niti slučajno ne zapravi 800€ ma mesec ;)
hej norci :)
bucibabyka*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bucibabyka* »

iz 800 eu ali 900eu se da marsikej nardit...treba je znat razpolagat iz kešom ;-)
Nič ni nemogoče....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

slovenc79 napisal/-a:moj brat je samski, živi v lj na svojem, ma službo, avto in niti slučajno ne zapravi 800€ ma mesec ;)

Plačuje najemnino in stroške? Kolk?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

slovenc79 napisal/-a:moj brat je samski, živi v lj na svojem, ma službo, avto in niti slučajno ne zapravi 800€ ma mesec ;)

Težko verjamem, sploh glede na to, da ima avto. Že vzdrževanja avta stane povprečno sigurno 100 eurov mesečno, gledano skoz celo leto. Letne gume, zimske gume, bencin, servis, registracija.
bucibabyka*
Sramežljivka
Sramežljivka

jst mu pa verjamem.. vse se da če se hoče , brez pufov ,,, sam treba je znat denar razpolagat..je pa res da je lažje če sta 2
Nič ni nemogoče....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Razloži, koliko ta oseba porabi za najemnino, stroške? Kakšen avto kupi? Brez pufa z 800€ na mesec?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
bucibabyka*
Sramežljivka
Sramežljivka

Ok avto je bil kupljen ko je še živel doma.. potem je šel od doma ... najel si je garsonjero živi sam..ima še boljši avto kot prej ajde razlika v ceni je za 1000-1500 eu + ima za hrano + hodi vn občasno + KADILEC JE :) danes ko ga srečam še vedno pravi da še živi sam in mu gre kar uredu :) plače ima pa okoli 800-900 eu ... stem da sem tudi sama računala kako bi meni zneslo... bi mi ....
Nič ni nemogoče....
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

da se že, dokler vse poteka v najlepšem redu....ko ti pa crkne avto ali hladilnik v stanovanju ali pride do kakšnih drugih izrednih stroškov, potem je pa malo težje... :D
Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Punica granatum »

Ravno zadnič smo se s sošolkami pogovarjale o stroških ki neverjetno poskočijo takoj ko nehaš biti študent (kar je marsikdo pred mano že povdaril v tej temi) in smo prišle na temo kako to, da se v Sloveniji ne prakticira toliko imeti cimre tudi potem ko se odseliš že nekam v najemniško stanovanje in imaš šiht. Nimajo vsi ob zaključku študija partnerja, da bi živeli z njim če pa živiš povsem sam pa so stroški gromozanski.

Sama trenutno imam srečo in živim še s cimrami v ljubljani in mi nekako še znese, me je pa resno strah kaj bom naredila ob koncu študija, še posebno če službe zelo dolgo nebom dobila...
bucibabyka*
Sramežljivka
Sramežljivka

včasih res razmišljam da bi šla v tujino delat. plača 2000 jurja .... lažje bi preživela SAMA kot pa v SLO... samo nemški jezik se naučit je spet kriza :D
Nič ni nemogoče....
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

najemnina za luknjo s stroški 1000€ itd.....
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

mene zanima kaj ta folk potem je(hrana). a dopolnilno zavarovanje si plačujejo? (ali pač tvegajo da nič ne bo?).
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Punica granatum napisal/-a:Ravno zadnič smo se s sošolkami pogovarjale o stroških ki neverjetno poskočijo takoj ko nehaš biti študent (kar je marsikdo pred mano že povdaril v tej temi) in smo prišle na temo kako to, da se v Sloveniji ne prakticira toliko imeti cimre tudi potem ko se odseliš že nekam v najemniško stanovanje in imaš šiht. Nimajo vsi ob zaključku študija partnerja, da bi živeli z njim če pa živiš povsem sam pa so stroški gromozanski.

Sej se tudi življenje s cimri po diplomi dosti prakticira. Je pa res, da se dosti ljudi tega do konca študija naveliča ali pa se poparčka in jasno potem se selijo skupaj s partnerjem, ne pa še s 3 drugimi ljudmi. Sama se ne smatram več za študentko in živim v cimrskem stanovanju. Od treh je ena še študentka, dva nisva. Tudi v prejšnjih stanovanjih je bilo že kar nekaj cimrov zaposlenih. Je pa res, da že par let ne gledam več tipičnih študentskih fletov, kjer je važno, da se notri nabaše čim več ljudi in čim bolj staro pohištvo :)
No, jaz očitno v Lj pridem s pod 800€ skozi, ker definitivno ne zaslužim toliko.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

sej tudi jaz preživim trenutno ker pač ne zaslužim več. ampak jaz tak način življenja štejem za životarjenje in me def ne osrečuje.
Vsak raj ima svojo kačo.
Odgovori