svašta
škoda za punco, da je tok časa zapravila zanj.

Džeki napisal/-a:
Daj mi razloži, kaj je kvalitetno preživljen prosti čas. Večino prostega časa jaz preživim tako, da si potegnem dol filme, ležim pred televizijo in gledam. Ja, sori, ne da se mi kar naprej lutat okoli, se sprehajat kot kakšen zdolgočaseni penzionist, hodit k Albancu na sladoled, samo, da sem kul, a lahko ga kupim v trgovini.
Moj prosti čas je rezerviran za ležanje pred televizijo, seks in večerno rekreacijo, tu se pa že počasi neha.
V življenju je moral ogromno preštudirat, da je prišel do svojega poklica, opravlja celo dve službi al kako je že enkrat razlagal, kar mu verjetno vzame precejšen del dneva, tako da mislim, da mu počitek in malo razvedrila s kakšnim filmom, če mu to pač paše, prinese več koristnega, kot pa če bi se takrat dodatno učil mandarinščine al pa razčlenjeval dokumentarce (mogoče tudi jih, pojma nimam, kaj gleda
). Kaj pa veš, lahko da svoje potenciale še kako razvija izven tega časa (za nekatere je služba in poklic način življenja, lahko v to vložijo ogromno in so uspešni, strokovnjaki, ni nujno iskat še dodatnih področij izven tega)... brez sprostitve pa, kot vemo, lahko trpi koncentracija in pada sposobnost pri delu, pa še na zdravje ti lahko vpliva, če si non stop v pogonu. Še največji intelektualci in velike živine na položajih v svetu rabijo odklop in sprostitev, to se mi ne zdi nič sramotnega ali nekvalitetnega, prej nasprotno
Pa mislim, da je Džeki itak malo pretiraval, je že večkrat razlagal, da rad tudi bere in kam gre, na razne prireditve, v opero itd., verjetno ni ves čas zaprt doma. 
carrie_ napisal/-a:Lahko se tudi aktivno sproščaš. Greš v hribe, plavat, smučat, na paintball, na piknik, tečt z dobro glasbo, meditiraš, slikaš, vzameš najljubše glasbilo v roke, prebeliš stanovanje, obiščeš prijatelje, nekej dobrega skuhaš, fajn poseksaš dragega/drago. Mene tud najbolj banalna stvar kot likanje in pospravljanje sprošča, ker dam možgane na off. Tudi pisanje na tem forumu me sprošča.
). Meni se zdi kvalitetno preživet prosti čas predvsem tisti, ki doseže svoj namen, torej da te sprosti in povrne energijo, pa karkoli že pač vključuje
Če je pa preveč časa namenjenega takemu 'sproščanju', pa seveda ni dobro, to se strinjam - potem pride ven taka situacija kot pri tem pasivnem fantu uporabnice, ki je odprla temo 
carrie_ napisal/-a:Večina ljudi ima zelo nizke ambicije glede svojih življenj.
“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.”
― John Lennon
carrie_ napisal/-a:Ko igraš igrice ali gledaš tv, nisi aktiven, ampak pasiven. Ničesar se ne učiš (razen če gledaš kompleksnejši, dokumentaren film, ki ga potem analiziraš, uporabiš za lasten projekt recimo), ampak samo "konzumiraš" zabavni program. Danes , v času kapitalizma, je vse narejeno na osnovi entertainmenta oz. tega, da smo potrošniki, ki konzumiramo vse od A do Ž, da zadovoljimo svoje potrebe - ki so večinoma umetne potrebe, narekovane s strani medijev.
carrie_ napisal/-a:
Danes , v času kapitalizma, je vse narejeno na osnovi entertainmenta oz. tega, da smo potrošniki, ki konzumiramo vse od A do Ž, da zadovoljimo svoje potrebe - ki so večinoma umetne potrebe, narekovane s strani medijev.