Neambiciozen fant

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

:roll: svašta :) škoda za punco, da je tok časa zapravila zanj.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Sem pa spoznal ene 4 tipe ki so punce spoznal v igri WOW in so skupaj po par let že, in igrata skupaj...kar mi je tudi zelo luštna zgodba :)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

zdaj bom še igrice začel špilat :D
hej norci :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

ja no, pač ljudje morejo bit kompatibilni.

js vem, da bi mi šel nekdo, ki cele dneve nabija igrce na jetra, me pa ne bi motlo, da nekdo pogleda 7 filmov na teden.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

ta folk, ki cele dneve nabija igrice/gleda nadaljevanke/filme ipd verjetno nima neke resne službe, ker drugače nevem, kako znese človeku. sploh če živiš sam to poleg službe, pospravljanja, kuhanja in mogoče še malo športanja težko ostane kaj več časa kot za kakšen film ali pa epizodo na dan. si težko predstavlajm 45 letnika ki poleg službe in 2 otrok vsak dan 8ur igrice špila ali pa filme gleda.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Taki 45 letniki, ki 8 ur na dan spilajo igrice, verjetno nimajo dveh frocov in zene. So verjetno kr lepo samski in jim to odgovarja :D
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a carrie_ »

Džeki napisal/-a:
Daj mi razloži, kaj je kvalitetno preživljen prosti čas. Večino prostega časa jaz preživim tako, da si potegnem dol filme, ležim pred televizijo in gledam. Ja, sori, ne da se mi kar naprej lutat okoli, se sprehajat kot kakšen zdolgočaseni penzionist, hodit k Albancu na sladoled, samo, da sem kul, a lahko ga kupim v trgovini.

Moj prosti čas je rezerviran za ležanje pred televizijo, seks in večerno rekreacijo, tu se pa že počasi neha.

Večina ljudi ima zelo nizke ambicije glede svojih življenj.

Bom poskušala na kratko. Prvič. Življenje je več kot le služba+sprehod do Albanca s sladoledom in skrb za svoje fizične potrebe. Predvidevam, da si mlad, normalno razvit moški, torej, z vsemi potenciali, da svoj čas izkoristiš za raznovrstne aktivnosti. Poudarek na besedi aktivnosti, ki namiguje na to, da si aktiven, za nasprotje od pasiven. Ko igraš igrice ali gledaš tv, nisi aktiven, ampak pasiven. Ničesar se ne učiš (razen če gledaš kompleksnejši, dokumentaren film, ki ga potem analiziraš, uporabiš za lasten projekt recimo), ampak samo "konzumiraš" zabavni program. Danes , v času kapitalizma, je vse narejeno na osnovi entertainmenta oz. tega, da smo potrošniki, ki konzumiramo vse od A do Ž, da zadovoljimo svoje potrebe - ki so večinoma umetne potrebe, narekovane s strani medijev. Če si pasiven uporabnik in potrošnik, hodiš v službo in denar zapraviš za zadovoljitev teh umetnih potreb , svoj čas preživljaš pasivno pred TVjem, imaš nizke ambicije in si lahko obvladljiv, zaradi česar zelo nenevaren državljan, od katerega imajo bolj ambiciozni, bolj aktivni ljudje na višjih položajih kapitalističnega sistema, veliko denarnih koristi. Svoj čas, ki je omejen, preživljaš nekvalitetno, čeprav veš, da se bo nekega dne tvoj čas iztekel, in čeprav veš, da je tam zunaj nešteto možnosti, da postaneš aktiven, razvijaš svoje potenciale in potenciale v svetu.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

^^ Jah, malo mešaš prosti čas in počitek s splošnimi ambicijami in aktivnostjo v življenju. Tisti del, kjer se človek izobražuje, si prizadeva dosegat svoje cilje na različnih področjih, napredovat in ne zaspat na lovorikah, je drugo, Džeki je govoril o sproščanju. Načeloma se strinjam, da je fino biti aktiven tudi izven delovnega časa in iskat izzive (sama recimo televizijo res sovražim in je nikoli ne gledam), ne bi pa avtomatično označila vsakega, ki se rad spočije na tak način, kot človeka z nizkimi ambicijami in pasivnega. :) V življenju je moral ogromno preštudirat, da je prišel do svojega poklica, opravlja celo dve službi al kako je že enkrat razlagal, kar mu verjetno vzame precejšen del dneva, tako da mislim, da mu počitek in malo razvedrila s kakšnim filmom, če mu to pač paše, prinese več koristnega, kot pa če bi se takrat dodatno učil mandarinščine al pa razčlenjeval dokumentarce (mogoče tudi jih, pojma nimam, kaj gleda :D ). Kaj pa veš, lahko da svoje potenciale še kako razvija izven tega časa (za nekatere je služba in poklic način življenja, lahko v to vložijo ogromno in so uspešni, strokovnjaki, ni nujno iskat še dodatnih področij izven tega)... brez sprostitve pa, kot vemo, lahko trpi koncentracija in pada sposobnost pri delu, pa še na zdravje ti lahko vpliva, če si non stop v pogonu. Še največji intelektualci in velike živine na položajih v svetu rabijo odklop in sprostitev, to se mi ne zdi nič sramotnega ali nekvalitetnega, prej nasprotno :wink: Pa mislim, da je Džeki itak malo pretiraval, je že večkrat razlagal, da rad tudi bere in kam gre, na razne prireditve, v opero itd., verjetno ni ves čas zaprt doma. :)
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Lahko se tudi aktivno sproščaš. Greš v hribe, plavat, smučat, na paintball, na piknik, tečt z dobro glasbo, meditiraš, slikaš, vzameš najljubše glasbilo v roke, prebeliš stanovanje, obiščeš prijatelje, nekej dobrega skuhaš, fajn poseksaš dragega/drago. Mene tud najbolj banalna stvar kot likanje in pospravljanje sprošča, ker dam možgane na off. Tudi pisanje na tem forumu me sprošča.

Mlad človek, sploh moški, mora pokat po šivih od aktivnosti, v službi ali za sprostitev. Moja kritika ne leti na Džekija, ker ga ne poznam, ampak na preživljanje prostega časa z PC igricami in preveč gledanja TV, tudi preveč časa na socialnih omrežjih je zraven.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

carrie_ napisal/-a:Lahko se tudi aktivno sproščaš. Greš v hribe, plavat, smučat, na paintball, na piknik, tečt z dobro glasbo, meditiraš, slikaš, vzameš najljubše glasbilo v roke, prebeliš stanovanje, obiščeš prijatelje, nekej dobrega skuhaš, fajn poseksaš dragega/drago. Mene tud najbolj banalna stvar kot likanje in pospravljanje sprošča, ker dam možgane na off. Tudi pisanje na tem forumu me sprošča.

Itak, da lahko, samo to je odvisno od posameznika in njegovih preferenc.. Saj zato je recimo Džeki napisal, da njemu ni toliko v veselje hodit okoli na sladoled, ker ga raje poje v miru doma (no, pa itak je omenjal še rekreacijo in tisto idejo s posteljnimi aktivnostmi, tako da čisto pasiven vseeno ni, očitno :D). Meni se zdi kvalitetno preživet prosti čas predvsem tisti, ki doseže svoj namen, torej da te sprosti in povrne energijo, pa karkoli že pač vključuje :) Če je pa preveč časa namenjenega takemu 'sproščanju', pa seveda ni dobro, to se strinjam - potem pride ven taka situacija kot pri tem pasivnem fantu uporabnice, ki je odprla temo :/
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

carrie_ napisal/-a:Večina ljudi ima zelo nizke ambicije glede svojih življenj.

kaj pa je kriterij za nizke oz visoke ambicije?
“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.”
― John Lennon

mislim, da je večini ljudi biti srečen glavna ambicija. ker smo si pa različni so pa tudi poti do nje različne. o okusih se pa ne razpravlja ali kako že..?

carrie_ napisal/-a:Ko igraš igrice ali gledaš tv, nisi aktiven, ampak pasiven. Ničesar se ne učiš (razen če gledaš kompleksnejši, dokumentaren film, ki ga potem analiziraš, uporabiš za lasten projekt recimo), ampak samo "konzumiraš" zabavni program. Danes , v času kapitalizma, je vse narejeno na osnovi entertainmenta oz. tega, da smo potrošniki, ki konzumiramo vse od A do Ž, da zadovoljimo svoje potrebe - ki so večinoma umetne potrebe, narekovane s strani medijev.

a ta gonja proti lenobi oz po nenehnem izobraževanju, gibanju, 'aktivnem' in 'kvalitetnem' preživljanju prostega časa pa ni umetno ustvarjena? lenoba velja za enega sedmih smrtnih grehov. včasih je bila gonja proti lenobi zaradi želje po večji količini opravljenega dela. zdaj imamo človekove pravice, višji standard in prosti čas. ampak nobene koristi ni od nas, če ta prosti čas prevegetiramo oz premeditiramo. zatorej moramo nekaj početi, da ustvarjamo dobiček. moramo it v hribe, da se gibamo. gibanje je povezano z zdravjem. zdravje pa z manj zdravstvenimi stroški. treba je it na paintball. ja itak, ker se ga plača. treba se je učit kak nov jezik. itak, da lahko ustvarimo kaj dobička še iz tega naslova. treba je gledat pametne dokumentarce. itak, znanje ustvarja dobiček, neznanje nima koristi. in ob vseh teh bombandiranjih iz vseh strani, kaj je prav in kaj ni; to ustvarjanje občutka krivde, če si neproduktiven (to neaktivnost dejansko pomeni -> neproduktivnost) nas dejansko ovira pri naši primarni ambiciji - biti srečni.

daj mi prosim razvrsti po kvaliteti preživljanja prostega časa mene, džekija in tebe, potem se pa vprašaj, koliko imaš oprano glavo. jaz vsak dan po službi 5-7 ur meditiram obrnjena na glavo. džeki pogleda film/nadaljevanko in odšpila kako igrico. ti zlikaš perilo, greš v fitnes na tečaj excella in na kavo s kolegi.
Vsak raj ima svojo kačo.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

carrie_ napisal/-a:
Danes , v času kapitalizma, je vse narejeno na osnovi entertainmenta oz. tega, da smo potrošniki, ki konzumiramo vse od A do Ž, da zadovoljimo svoje potrebe - ki so večinoma umetne potrebe, narekovane s strani medijev.

Ravno to je to, v kar me ti prepričuješ. Da naj bom v času preživljanja prostega časa "raznovrsten", to je, naj imam čimveč potreb, ki jih je v tem času treba zadovoljiti.

Sumim, da me želiš prepričati, naj grem vsak dan recimo na drink s kolegi. Je drink zastonj? Koga podpiram, ko grem na drink v lokal?

Ravno ZATO, ker nisem suženj modernega kapitalizma, večino prostega časa najraje preživim doma, gledam filme, za katere je moderen marketing pozabil, da sploh obstajajo in se ne pustim prepričati, naj grem namesto tega raje v Kolosej gledat najnovejše bedarije, ali v Sportino kupovat nekaj, česar ne rabim.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

se strinjam z džekijem.

ja, v medijih je kapitalizem ki hoče služit. ampak je od tebe odvisno a jim nasedeš ali ne.

je pa dobro da skrbiš zase. telovadba recimo je precej koristna in se splača z njo ukvarjat.

medtem ko pa med gledanjem filma v kinu in pijačkami in visenju na netu in gledanju tv ni razlike.
hej norci :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Sej sem napisal, rekreacija in seks. Ampak ene so prebrale, kot da celo popoldne ležim pred tv.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Na koncu je tako vse relativno, in res je, da različne stvari osrečujejo različne ljudi. Verjetno je tudi ambicioznost relativna. Za nekoga je lahko ambiciozen projekt obrnit najnovejšo igrico, morda vstati zjutraj iz postelje. In kdo sem jaz, ali kdorkoli drug, da bi lahko rekla, da je moje življenje, ali kako drugo življenje boljše ali slabše.

Zastonj seveda ni (skoraj) ničesar. Tudi če hočeš it tečt, si moraš kupit adidaske. Nisem imela namena rečt, da je treba živet preveč skromno. Danes vse stane. Bolj sem želela govorit o tem, kako izkoristit čas - na tak način, da je življenje čimbolj barvito, aktivno, konstruktivno, poučno, veselo... In da po tolkem času lahko rečeš sam/-a zase "To vse sem doživel, ustvaril, se naučil, spoznal, raziskal, se imel fino..." - ne kot nekakšen moderni imperativ, ampak bolj po neki praktični logiki.
Odgovori