NUJNO
Ta teden se vpisujem na želeni faks (na sedežu faksa), vendar ne najdem koliko točk sem dosegla na maturi, ki jih rabim prinesti s sabo na papirju, kamor to vpišem, čeprav sem že sprejeta. Pred leti sem opravljala poklicno maturo in 5. predmet psihologijo, od mature pa imam več dokumentov oz. spričeval: obvestilo o uspehu na poklicni maturi, kjer spodaj piše splošni uspeh: 15 (so to te točke?), brez da bi zraven pisalo točke, nad tem zgoraj pa piše št. točk: 5; uspeh na maturi sem imela SLO pdb 4, strokovni predmet 4, ANG 3, storitev in zagovor 3. Od kje bi torej imela samo 5 točk? Nato imam še obvestilo o uspehu pri splošni maturi (ocena s katero sem izdelala psihologijo) ter spričevalo o poklicni maturi (piše samo kakšno strokovno izobrazbo sem pridobila in naziv).
Najbrž je pravo št. 15, saj s 5 točkami ne bi mogla narediti mature, ne? Mogoče malo hecno vprašanje, a se nikoli nisem poglabljala v to. Kar me je ob koncu sš zanimalo, je bilo to, da sem bila po uspehu prav dobra ter sem z dobrimi ocenami opravila maturo (glede na malo vloženega truda), v točke pa se nisem poglabljala, sploh ker sem dobila en kup spričeval, še zaradi dodatnega predmeta iz mature.