Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Meni se tudi zdi fino, da obstaja ta opcija :) Zakaj pa ne, če ima folk stvari odveč... pač verjetno niso vsi ravno tako premožni, da bi lahko velike količine vsega podarjali, mogoče jim pač stvari niso več všeč / niso več prav / so se jih naveličali, pa bi si radi kaj novega privoščili... in je vseeno bolje, če za kup cunj, vreden npr. 150 EUR, dobiš potem nazaj vsaj 60 EUR, kot pa če ne bi nič :) Na drugi strani so pa kupci, ki tudi recimo nimajo ogromno sredstev ali pa se jim zdi škoda preveč zapravljat (npr. zadnjič je ena punca sama objavila, da bi rada kupila kak parfum... kul ideja, pač verjetno ji žepnina / plača ne dopušča preveč razvajanja po rednih cenah).

Čeprav sama moram reči, da me nakup kakšnih rabljenih stvari ne mika :D Kvečjemu kakšna nova stvar, še z etiketami mogoče, če bi mi kaj padlo v oko... saj je podobno tudi na eBayu, a ni? Tisto mene vedno čudi, kako lahko punce za tako smešno nizke cene kupujejo nove stvari tam (po možnosti še brez poštnine tam nekje iz Azije) :gruebel: npr. kup nekega nakita po par deset centov itd... je res, da se še nikoli nisem poglabljala v eBay, ampak meni tudi izgleda, da tisti folk ni ravno v plusu potem :| Al v čem je trik tam, sej ne vem?
katy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a katy. »

zakaj dajo v barve za lase take kul balzame, drugače pa se jih ne da dobit.. npr. ta nov lorealov, ko v barvi dobiš blazam za 6krat in je suuupeer. ko pa kupim balzam kot tak lorealov je pa eh :wink: in kje bi lahko dobila balzame, ki bi bli tak fajn kot tisti v barvah..
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a najstnica »

dot napisal/-a:kako lahko punce za tako smešno nizke cene kupujejo nove stvari tam (po možnosti še brez poštnine tam nekje iz Azije) :gruebel: npr. kup nekega nakita po par deset centov itd... je res, da se še nikoli nisem poglabljala v eBay, ampak meni tudi izgleda, da tisti folk ni ravno v plusu potem :| Al v čem je trik tam, sej ne vem?

Sama naročam z Kitajske brez poštnine plate (tu je razlika v ceni, tudi po 20 €) itd ličila, ki jih trgovine prodajajo s fuknjeno maržo. V čem je trik? le v marži, tam je ful nižja, paket je pa kao darilo, ker je tako cenejše pošiljat in ja čakaš od 4-6 tednov (več naročil skupaj pošljejo in se izplača - nekaj takega je)
Aja kakšen let nazaj sm s tam naročila maskaro poj pa ugotovim enaka oblika vse kot max factor, razen nalepke :lol: sestra je zadnjo dala mislim, da 10€, js pa 2€. Pa danes vidiš trgovine (z oblačili, tudi na fb) s dost nabito ceno, stvari so pa z kitajske... Tako, da si mal predstavljaj, kakšno maržo imajo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

stvari so vse iz kitajske skoraj. ali naročiš iz tam pa dobiš ful poceni, mal poštnine ti zaračunajo pa dobiš kot darilo; iz zahodnih držav pa plačaš izdelek, del vseh davkov in pošiljanj da je prišel do tja, pa še vse mora bit uradno, tako da poštnino plačaš in potem še carino.

tko da se iz kitajske velik bolj splača kupit, proizvajalci pa dobijo isto (če ne še več), trgovci in države ki davke pobirajo pa nič ;)

škoda je samo da na ebayu mednarodni trg ni tok razširjen, v glavnem samo ameriški.
hej norci :)
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

slovenc79 napisal/-a:poštnino plačaš in potem še carino.

tu bi te le popravila, da carino plačaš nad 22. (to ponavadi rešim, da večx naročim in dobim več paketov nižjih vrednosti. :)
država ne bo še več kasirala na moj račun :twisted:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

najstnica napisal/-a:Sama naročam z Kitajske brez poštnine plate (tu je razlika v ceni, tudi po 20 €) itd ličila, ki jih trgovine prodajajo s fuknjeno maržo. V čem je trik? le v marži, tam je ful nižja, paket je pa kao darilo, ker je tako cenejše pošiljat /.../ naročila maskaro poj pa ugotovim enaka oblika vse kot max factor, razen nalepke
Med drugim je, sploh za ličila, lahko tudi sestavina "vprašljiva" (nevarna) (zatorej lahko cenejša); zato npr. se pogosto lahko vidi embalažo, ki jo sicer uporabljajo poznane znamke, potem pa oni gor dajo kšna svoja imena...sej ni nujno res za vse izdelke tole (in da bi na vseh enako reagiralo), sam jz se vseen stran držim od ličil, sploh takih, ki zgledajo kot poznane zadeve.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

slovenc79 napisal/-a:stvari so vse iz kitajske skoraj. ali naročiš iz tam pa dobiš ful poceni, mal poštnine ti zaračunajo pa dobiš kot darilo; iz zahodnih držav pa plačaš izdelek, del vseh davkov in pošiljanj da je prišel do tja, pa še vse mora bit uradno, tako da poštnino plačaš in potem še carino.

Tole ne drzi popolnoma. Uvozni postopki in dajatve so enake za vse posiljke, ne glede ali pride iz Amerike ali iz Kitajske ali iz kje drugje. Ce je na posiljki oznaceno, da je darilo, bo prejemnik prav tako placal DDV, ce vrednost presega 45 eur (in carino, ce presega 150), tako da "darila" niso oproscena davka in carine, samo visja je meja za DDV. Folk iz Kitajske vecinoma narocuje cheap robo, zato ne placajo davka, drugace pa so carinski postopki popolnoma enaki ne glede na drzavo posiljatelja. (vir: Uvoz blaga preko poste)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

''Že od nekdaj mi ne da miru vprašanje...''

zakaj se nadevu reče 'NAdev' če je V nekaj notr dano? :D
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

purple_rain napisal/-a:Med drugim je, sploh za ličila, lahko tudi sestavina "vprašljiva" (nevarna) (zatorej lahko cenejša)

Tudi sama sem bila v dvomih, dokler me ni od ene priznane blagovne znamke začelo tako pečt oko in sem dobila vnetje očesa (naj opozorim, da nimam občutljivih oči), to se mi na kitajskih izdelkih ni zgodilo.
Pa še večina stvari v naših trgovinah je narjenih na kitajskem, tajvanu in podobnim državam. Zato tudi dvomim, da tudi niso ličila. (seveda pa tega podatka nimam). Uporabnica teh ličil sem več kot leto in moram reči, da niso slabše kvalitete, nasprotno kakšno senčilo dalj zdrži itd.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lemurka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lemurka »

podobno je z napolniti, pa potem so še razni naspati se, najesti se, napisati itd. zgleda, da v teh primerih -na ne izraža položaja ampak dovršenost...

edit: pravzaprav pa tud mogoče, sej, ko prideš do vrha si 'na' :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

kakšen je občutek, če si zobe čistiš s senfom? :lol: :lol: :lol:

http://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/ ... .bild.html
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Kako lahko eni ljudje, po tem ko se po možnosti skeširajo za vstopnico, praktično cel koncert snemajo/fotkajo? :nein: alo, uživaj v momentu, če hočeš gledat posnetke pejdi na youtube. Pa še bolj kvalitetni so.

(sej me ne bi brigalo, sam dammit, zmeri naletim na koga ki mi ceu čas drži aparat pred frisom ) :evil:
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Nesanica »

jap jz tud tega ne štekam.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik