Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

jaz sem mela cel mesec krvavo-rjav izcedek, kakor kdaj. včasih je prenehal za pol dneva, sem bla že ful vesela, pol pa nazaj....drugi mesec je blo uredu, čeprav zadnje 3 dni je bil spet rahlo rjav izcedek...ma sem nehala jemat, ku*c pa te izcedki
Uporabniški avatar
Pearl*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pearl* »

Men gre samo na živce, ker ne preneha, ampak je že od začetka tako kot nekje 4. dan menstruacije... Ne vem, očitno sem si predstavljala, da bo že od začetka precej šibkejši izcedek. Očitno po treba potrpet...
I never fall apart because I never fall together.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

To je prvi mesec cist normalno. Pise tudi v navodilih (a jih res ne znate brat? vsak mesec se ponovi to vprasanje).
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

pa če že ne znajo brat navodil, bi lahko vsaj kakšno stran nazaj mal pogledale in našle odgovor..
Uporabniški avatar
Pearl*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pearl* »

Znam brati navodila, me je pa vseeno zanimalo glede intenzivnosti, ker tega tam ne piše. Žal. :)
I never fall apart because I never fall together.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Pearl* napisal/-a:Znam brati navodila, me je pa vseeno zanimalo glede intenzivnosti, ker tega tam ne piše. Žal. :)

ne piše, ker je itak pri vsaki drugače.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ampak še zmeraj pie na teh straneh od KT
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *cukrr* »

Mene pa zanima neki glede tabletk Yarina... pač začneš jih jemat prvi dan menstruacije... menstruacija pa pr men še kr traja.. sam ponavad nikol nism mela tolk dolg. A se bo to kej umiril al kaj? :) Upam, da ker mi tabletke zaenkrat res ustrezajo. hvala za odgovore. :D
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

preberi si odgovor zgoraj. identično vprašanje.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *cukrr* »

wooops :D hvala. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
l0vebuzz
Sramežljivka
Sramežljivka

Tabletke YAZ

Neprebrana objava Napisal/-a l0vebuzz »

Zdravo dekleta! Jaz mam pa en problem in me zanima če bi mi ga katera lahko mogoče pomagala rešiti? :)
Sem v procesu menjanja ginekologov (osebni razlogi) in sem pri novem ginekologu naročena šele 14. junija, sedaj pa imam samo še eno škatlico tabletk Yaz (ki jih redno jemljem že 2 leti) in sicer natančno le še do torka.. Danes sem v upanju, da dela moja osebna zdravnica ( in bi mi lahko napisala recept ) klicala v zdravstveni dom in seveda je delala zjutraj. Naslednjič pa dela šele v petek. To pa bi bilo že prepozno zame. Zdaj imam na možnost dve stvari, ali mi katera, ki uporablja te tabletke radodarno pošlje eno škatlico :D ali pa pač dva dni ne vzamem tabletk ( vendar so baje na začetku tiste, ki vsebujejo največ hormonov ) .. Pomoč, katerakoli?
Za odgovor se že vnaprej zahavljujem! :oops: :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Jaz sem bila v enaki situaciji, pa so mi pri ''novem'' ginekologu dali recepet, ampak za 3 mesece in ne za celo leto. Celoletnega pa sem dobila šele po opravljenem pregledu. Tako da jaz ti svetujem da kar do novega ginekologa, vkolikor ima tvojo kartoteko.
Uporabniški avatar
l0vebuzz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a l0vebuzz »

Naj sedaj povem kaj se mi je zgodilo.. Šla sem do dežurne zdravnice in jo prosila, če mi lahko napiše recept ker je moja osebna zdravnica odsotna do petka. Seveda me je zavrnila, da ona tega ne more storiti in me napotila v ginekološko ambulanto kjer sem razložila svoj problem in mi je medicinska sestra rekla, da ker je moj ginekolog odsoten mi ne more napisati noben drug recepta, zato naj grem v lekarno in jih prosim če mi tabletke "založijo" in da recept prinesem čez 3 dni.. Sicer sem bila presenečena, da to dejansko lahko storim, a mi je zatrjevala, da ni problema, da mi bodo sigurno dali.. In tako sem v upanju da končno dobim tabletke odšla do lekarne kjer pa so me seveda zavrnili, češ da oni ne posojajo več zdravil in da naj dobim recept kjer vem in znam, da brez recepta ne dobim nič! BRAVO, RES KAPA DOL vsem, k so me pošiljal od enga do druzga, a tabletk še do danes nisem dobila! Vsa čest temu prekrasnemu sistemu, ki ga imamo v Sloveniji.

..Še dobr, da se najde pol endobra dušca, ki ma iste tabletke kot jaz in mi posod eno škatlco :)

Hvala vsem za nasvete vseeno! :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

a nima vsak tudi nadomestnega G, ki ti v takem primeru more dat KT?
seveda nadomestni osebne zdravnice nima veze s tem. ampak nadomestni ginekolog. nekdo ga pač more zamenjat, oz. skor povsod je tko, nebom trdila da povsod, ker nevem, mogoče maš zasebnika.
Rožca*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rožca* »

Živjo punce,

KT jemljem že več kot 4. leta. Prejšni teden je bilo prvič tako, da sem menstruacijo morala prestaviti. Pojedla sem pač 5 tabletk iz naslednjega ovoja, nato pa naredila premor. Sedaj pa čakam, menstruacije od nikoder. Minil je že četrti dan.. S fantom sva seveda imela spolni odnos..ali mislite da je možnost, da bi zanosila?
Zaklenjeno