Kontracepcijske tabletke
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- White_Widow
- Cosmopolitanka
Tabletke YAZ
Zdravo dekleta! Jaz mam pa en problem in me zanima če bi mi ga katera lahko mogoče pomagala rešiti?
Sem v procesu menjanja ginekologov (osebni razlogi) in sem pri novem ginekologu naročena šele 14. junija, sedaj pa imam samo še eno škatlico tabletk Yaz (ki jih redno jemljem že 2 leti) in sicer natančno le še do torka.. Danes sem v upanju, da dela moja osebna zdravnica ( in bi mi lahko napisala recept ) klicala v zdravstveni dom in seveda je delala zjutraj. Naslednjič pa dela šele v petek. To pa bi bilo že prepozno zame. Zdaj imam na možnost dve stvari, ali mi katera, ki uporablja te tabletke radodarno pošlje eno škatlico
ali pa pač dva dni ne vzamem tabletk ( vendar so baje na začetku tiste, ki vsebujejo največ hormonov ) .. Pomoč, katerakoli?
Za odgovor se že vnaprej zahavljujem!

Sem v procesu menjanja ginekologov (osebni razlogi) in sem pri novem ginekologu naročena šele 14. junija, sedaj pa imam samo še eno škatlico tabletk Yaz (ki jih redno jemljem že 2 leti) in sicer natančno le še do torka.. Danes sem v upanju, da dela moja osebna zdravnica ( in bi mi lahko napisala recept ) klicala v zdravstveni dom in seveda je delala zjutraj. Naslednjič pa dela šele v petek. To pa bi bilo že prepozno zame. Zdaj imam na možnost dve stvari, ali mi katera, ki uporablja te tabletke radodarno pošlje eno škatlico

Za odgovor se že vnaprej zahavljujem!

- Tearjerker
- Cosmopsiho
Naj sedaj povem kaj se mi je zgodilo.. Šla sem do dežurne zdravnice in jo prosila, če mi lahko napiše recept ker je moja osebna zdravnica odsotna do petka. Seveda me je zavrnila, da ona tega ne more storiti in me napotila v ginekološko ambulanto kjer sem razložila svoj problem in mi je medicinska sestra rekla, da ker je moj ginekolog odsoten mi ne more napisati noben drug recepta, zato naj grem v lekarno in jih prosim če mi tabletke "založijo" in da recept prinesem čez 3 dni.. Sicer sem bila presenečena, da to dejansko lahko storim, a mi je zatrjevala, da ni problema, da mi bodo sigurno dali.. In tako sem v upanju da končno dobim tabletke odšla do lekarne kjer pa so me seveda zavrnili, češ da oni ne posojajo več zdravil in da naj dobim recept kjer vem in znam, da brez recepta ne dobim nič! BRAVO, RES KAPA DOL vsem, k so me pošiljal od enga do druzga, a tabletk še do danes nisem dobila! Vsa čest temu prekrasnemu sistemu, ki ga imamo v Sloveniji.
..Še dobr, da se najde pol endobra dušca, ki ma iste tabletke kot jaz in mi posod eno škatlco
Hvala vsem za nasvete vseeno!
..Še dobr, da se najde pol endobra dušca, ki ma iste tabletke kot jaz in mi posod eno škatlco

Hvala vsem za nasvete vseeno!

- White_Widow
- Cosmopolitanka
Živjo punce,
KT jemljem že več kot 4. leta. Prejšni teden je bilo prvič tako, da sem menstruacijo morala prestaviti. Pojedla sem pač 5 tabletk iz naslednjega ovoja, nato pa naredila premor. Sedaj pa čakam, menstruacije od nikoder. Minil je že četrti dan.. S fantom sva seveda imela spolni odnos..ali mislite da je možnost, da bi zanosila?
KT jemljem že več kot 4. leta. Prejšni teden je bilo prvič tako, da sem menstruacijo morala prestaviti. Pojedla sem pač 5 tabletk iz naslednjega ovoja, nato pa naredila premor. Sedaj pa čakam, menstruacije od nikoder. Minil je že četrti dan.. S fantom sva seveda imela spolni odnos..ali mislite da je možnost, da bi zanosila?