Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

A ti to resno glede rož ipd.? :D No, saj ti sama najbolje veš, je pa to potem že ekstemen primer. A si jih nehala jemat ali jih še vedno? Jaz bi prenehala s temi kt, če bi me vsaka malenkost spravila iz tira, ker me tudi sicer kakšne večje stvari težko spravijo s tira, pa tudi malo stvari oz. dogodkov me pripravi do joka, tako da se ne bi mogla prenašati take, kako bi me šele drugi. Včasih pa je jok itak neka navada oz. samoobramba in nima neke večje povezave s čustvi (izsiljevanje ipd. primeri recimo). No, to več nima neke veze s to temo, sem tako nasplošno povedala, ne za tvoj primer.

Jaz (moram potrkat na les) nisem imela nobenih nihanj, niti čustvenih oz. kakršnih koli psihičnih, niti pri kg ni bilo sprememb. Se mi je pa takrat še izboljšala koža, čeprav že pred jemanjem nisem imela večjih nepravilnosti na koži.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

resno resno :D s temi KT ki jih mam trenutno, je dosti bolje, ampak jih boom verjetno vseeno opustila, ker opažam, da brez njih vseeno manj jokam :D
Uporabniški avatar
Malishka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Malishka »

Heei!
Mene pa nekej zanima glede pozabljenih KT. Problem je naslednji; danes sem prišla iz Lj nazaj domov za vikend (sem študentka) in sem pozabila v Lj KT. Torej to pomeni da jih sedaj danes in jutri zvečer ne morem vzeti, lahko pa bom v nedeljo zvečer. Zanima me, če ima katera kakšne izkušnje s tem če 2x pozabiš tabletko? A naj v nedeljo zvečer pojem 3 hkrati? Se bojim da bo to prevelik šok za telo. Jemljem pa tabletke Yaz in sem v koncu prvega tedna jemanja zavoja KT.
Že vnaprej se zahvaljujem za vsak nasvet! :)
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." - N. Zaplotnik
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Zdaj tak nimaš kaj do nedelje zvečer, potem pa preberi navodila in boš videla kaj ti svetujejo. Pa seveda pazi na dodatno zaščito.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Samo ne vzemat treh tablet hkrati.
Posvetuj se s svojim ginekologom (ampak to lahko šele v ponedeljek), ali pa vzemi danes normalno eno tabletko, ampak spolne odnose bi pa jaz imela s kondomom vsaj še nekaj časa (teden, dva)
chou
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a chou »

Jaz imam en problem, saj sem pozabila vzeti 1. tabletko v ponovnem ciklusu (vzela sem jo 12 ur in pol po normalnem času) in v navodilih piše, da bi se naj prvi teden uporabljala dodatna kontracepcija, če se preseže teh 12 ur. Ali naj vzamem jutranjo tabletko?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Ne, kondom uporab :P
Jaz bi, ker sem bolj panična. Če piše v navodilih, da je potrebno uporabit dodatno zaščito, to najbrž piše, ker zaščita pade. Torej, ziher je ziher.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *cukrr* »

Evo js sm pa lih začela jemat Yarina tabletke... upam, da ne bo kkšnih posledic. :) a drugače kej pomagajo za kožo?
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

^^Tu ni univerzalnega pravila, boš videla kaj kmalu. Ena moja prijateljica jemlje Yarino že dlje časa in ma lepo kožo in je nasploh zadovoljna s tabletkami, jaz pa sem Yarino jemala le dva meseca, ker mi je grozno slabo vplivala na kožo (ogromno mozoljev, mastna koža... skratha brrruuuh).
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Aja... joooj. Upam, da bodo pomagale... ravno zarad tega sm šla na njih, če pa ne bo nič bolje pa potem Diane 35 al neki, ker že res obupavam. :(
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ OT, ampak kupi si glino
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Jo že imam zdaj kar kakšen teden. :) Se izbolšuje sam s tistimi bolečimi podkožnimi pa izgubljam živce. :(
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

bodo tudi tisti počasi izginili oz. se bo zmanjšal njihov pojav, postopoma. do takrat pa imaš moj nasvet v temi o mozoljih v podforumu o lepoti. Bolje, da se preselimo tja, če te kaj še zanima :D
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Joooj komaj čakam. Vsaj 1x da bi šla lahko ven brez pudra. Še sama sebe ne morm gledat. :? Pa to toolk boli. :( Drugače sm pa pomoje že tud tam neki pisala haha :D Če me bo pa še kej zanimal bom pa definitivno vprašala.
Hvala! :D
Uporabniški avatar
Pearl*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pearl* »

Danes vzamem svojo 14. tabletko Yaz, rjav izcedek imam pa že 8 dni, torej čisto od konca menstruacije. Vem, da je ta na začetku pogost, ampak me zanima, če je pri drugih tudi trajal tako neprekinjeno in ves čas enako intenzivno, ali se začne postopoma zmanjševat...?
I never fall apart because I never fall together.
Zaklenjeno