Kontracepcijske tabletke
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
Sama sicer vmesnih izcedkov še nimam (ubistvo ni bilo še priložnosti, glede na to, da sem šele začela jemat KT), se mi pa menstruacija nikakor noče nehat! Vedno sem jo imela maksimalno 5 dni, medtem ko se mi od prvega dneva jemanja KT vleče že 9 dni! Prve 4 dni čisto šibka, nato tri dni precej močna, zdaj pa povsem šibka, upam da je jutri ne bo več. Predvidevam, da to ni nič čudnega pri prvi škatlici, ali pač?
Pa še nekaj me zanima...a je zelo narobe če tabletke ne jemljem na minuto natančno temveč v razmaku cca. pol ure, ene ure? Recimo nekje med 22h-23h?
Pa še nekaj me zanima...a je zelo narobe če tabletke ne jemljem na minuto natančno temveč v razmaku cca. pol ure, ene ure? Recimo nekje med 22h-23h?
živjo punce mam eno vprašanje!
s fantom sva vedno kupovala kondome vendar sva iz durexa prešaltala na milrjeve kondome ker jih dobiš 48 za 5€ vendar je pa cena primerna "kvaliteti" saj je že dvakrat počil in je bilo treba dvakrat nujno ukrepati z jutranjo tabletko
sedaj je res skrajni čas za kontracepcijo vendar imam pa ogromno strahu zaradi spremembe telesa,hormonov....itd.
me zanima če se lahko telo res drastično spremeni (se zrediš,postaneš mozoljasta,se ti bolj mastijo lasje,ipd...) kakšne so vaše izkušnje?
lp
s fantom sva vedno kupovala kondome vendar sva iz durexa prešaltala na milrjeve kondome ker jih dobiš 48 za 5€ vendar je pa cena primerna "kvaliteti" saj je že dvakrat počil in je bilo treba dvakrat nujno ukrepati z jutranjo tabletko

sedaj je res skrajni čas za kontracepcijo vendar imam pa ogromno strahu zaradi spremembe telesa,hormonov....itd.
me zanima če se lahko telo res drastično spremeni (se zrediš,postaneš mozoljasta,se ti bolj mastijo lasje,ipd...) kakšne so vaše izkušnje?
lp
A girl doesn't need anyone who doesn't need her. - Marilyn Monroe
- White_Widow
- Cosmopolitanka
Večina novejših tabletk pozitivno vpliva na kožo, torej ni mozoljev, pretirane poraščenosti, in seveda tudi na telo - odvaja vodo iz telesa (hormon drospineron). Novejše tabletke imajo minimalno količino hormonov..
Za mozolje ti sicer ne morem povedat iz prve roke, saj sem jih imela samo pred M, zredila se po kontracepciji nisem nikoli (tudi, ko sem uporabljala tiste tabletke, po katerih se lahko zrediš - ker zastaja voda v telesu). Glede las sem še danes presenečena, saj sem jih prej morala prat vsak drugi dan, zdaj mi "zdržijo" še kakšen dan, dva več.
Če ne probaš, ne boš vedela, kako delujejo na tebi, kajti vsaka ženska drugače reagira. Mislim, telo se ti pač ne bo spremenilo, če se boš še naprej zdravo prehranjevala in ukvarjala s športom.
Za mozolje ti sicer ne morem povedat iz prve roke, saj sem jih imela samo pred M, zredila se po kontracepciji nisem nikoli (tudi, ko sem uporabljala tiste tabletke, po katerih se lahko zrediš - ker zastaja voda v telesu). Glede las sem še danes presenečena, saj sem jih prej morala prat vsak drugi dan, zdaj mi "zdržijo" še kakšen dan, dva več.
Če ne probaš, ne boš vedela, kako delujejo na tebi, kajti vsaka ženska drugače reagira. Mislim, telo se ti pač ne bo spremenilo, če se boš še naprej zdravo prehranjevala in ukvarjala s športom.
Jaz jemljem Yaz tabletke (6 mesecev) in imam eno vprašanje, a je kaj narobe, če dobiš menstruacijo dva dni prehitro? Moram še vzet 2 aktivni tabletki, ampak sem dobla menstruacijo že danes in mi ni 0 jasno. Drugače sem dobla vedno na drug ali tretji dan, ko jemljem bele. Sem pa jemala vse redno in tud drugače ni blo nobenih težav. Je mela katera takšne izkušnje?
^^jaz sem imela do zdaj samo dobre izkušnje, nisem se zredila, lasje se niso 0 spremenili, se pa mi zdi, da je bil celo kak mozolj manj.
^^jaz sem imela do zdaj samo dobre izkušnje, nisem se zredila, lasje se niso 0 spremenili, se pa mi zdi, da je bil celo kak mozolj manj.
- White_Widow
- Cosmopolitanka
Ima katera kakšne izkušnje z Diane 35? Ker so se mi v zadnje pol leta začele pojavljati blage akne, mi je osebna zdravnica priporočala da grem do ginekologinje, ker naj bi te tabletke v takih primerih najbolj pomagale...
Slišala sem pa namreč že ogromno pripomb o ogromnih količinah celulita oz. nasplošno povečani teži kot strankem učinku, kar me rahlo odvrača od njih glede na to, da sem včasih imela nekaj kilogramov več, pa mi je končno uspelo priti do meni sprejemljive teže in postave. Glede na to, da pri meni ne gre za neko strašno hudo obliko aken, me zanima, če glede teh zadev (aken, mozoljev...) v redu pomagajo tudi Yasminelle, o katerih sem slišala dosti manj pripomb o povečani telesni teži ipd.
Ne vem pa tudi kako bo ginekologinja kompromisna glede tega, da ne želim spet doseči svoje stare teže 
Slišala sem pa namreč že ogromno pripomb o ogromnih količinah celulita oz. nasplošno povečani teži kot strankem učinku, kar me rahlo odvrača od njih glede na to, da sem včasih imela nekaj kilogramov več, pa mi je končno uspelo priti do meni sprejemljive teže in postave. Glede na to, da pri meni ne gre za neko strašno hudo obliko aken, me zanima, če glede teh zadev (aken, mozoljev...) v redu pomagajo tudi Yasminelle, o katerih sem slišala dosti manj pripomb o povečani telesni teži ipd.

I never fall apart because I never fall together.
Jaz sem jemala Diane dobro leto. Tudi zaradi aken. Nisem se zredila od njih, zredila sem se od vse hrane, ki sem jo zbasala v sebe, ker sem mela neverjeten apetit. Lahko sem jedla vedno in povsod pa nikoli nisem bila sita. Pol sem jih zamenjala za Yarino, ki jo jemljem ene štiri leta, mi je pa prav tako pomagala pri koži. Edini problem so bile konstantne vmesne krvavitve.
Jaz sem prvi 2 leti jemala Diane. Nikoli nisem mela ful aken, ampak zmeri pa par mozoljčkov. Ko sem začela jemat Diane so mozoljčki čisto izginili. precej so se mi poveali joški, dobila sem nekaj dodatnega celulita, zredila se nisem kaj posebno, mogoče kilo, dve, samo to težko 100% pripišeš tabletkam.
nisem imela glavobolov niti vmesnih krvavitev, sem pa zaradi razdražljivosti prešaltala na Yarino. s tem se ni razen izboljšanja razpoloženja spremenilo nič - joški so ostali veliki, celulit je kje je, teža je enaka in odvisna od gibanja. mozoljčkov nimam več.
nisem imela glavobolov niti vmesnih krvavitev, sem pa zaradi razdražljivosti prešaltala na Yarino. s tem se ni razen izboljšanja razpoloženja spremenilo nič - joški so ostali veliki, celulit je kje je, teža je enaka in odvisna od gibanja. mozoljčkov nimam več.
For I am the answer you seek
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
- White_Widow
- Cosmopolitanka
-
- Cosmopsiho
Pomoje pa za to niso krive tablete. Nekatere ženske najdejo izgovor za njihovo vedenje v tabletkah, dejansko pa imajo samo tako fazo oz. se ne znajo kontrolirati in imajo nenehne izpade. Znanka je jemala Diane 35 (iste kot jih tudi sama že nekaj let) in se je neko obdobje totalno psihično razvadila, je imela take izpade, da je nobeden več ni mogel prenašati.
To se je nadaljevalo in trajalo kakšni dve leti, ko jih je nehala jemati, od takrat pa se ni še čisto nič spremenila. Gre za to, kako se naučimo brzdati psiho.

- White_Widow
- Cosmopolitanka
Ne, jaz VEM, da so bile za to krive tablete - od takrat naprej mi skos nihajo hormoni v krvi, jih redno testiram.
Niti se ni kaj bistveno spremenilo v mojem življenju, SPLOH z mojo psiho. Pa tle sploh ne gre za kontroliranje tega, ker se tega pač ne da kontrolirat. Gledam film, lahko celo reklamo, alpa vidim rožo, ki jo je en odtrgu, pa mam že solzne oči (čeprav me na not ne prizadane).
Ko sem mela poskusno samo progesteronske tablete (ki mi na žalost niso ustrezale zarad neprenehnih krvavitev), so se te problemi čudežno odpravili.
In kot je že znano, take težave povzroča ravno estrogen, katerega je pa v Diane ogromno - in še zdaj ga imam zelo preveč.
Vem pa, da jih vse preveč žensk za spremembe okrivi tabletke (ki so delno celo krive, ponavadi).
Ko maš enkrat preveč estrogena, ga je težko zmanjšat.
Niti se ni kaj bistveno spremenilo v mojem življenju, SPLOH z mojo psiho. Pa tle sploh ne gre za kontroliranje tega, ker se tega pač ne da kontrolirat. Gledam film, lahko celo reklamo, alpa vidim rožo, ki jo je en odtrgu, pa mam že solzne oči (čeprav me na not ne prizadane).
Ko sem mela poskusno samo progesteronske tablete (ki mi na žalost niso ustrezale zarad neprenehnih krvavitev), so se te problemi čudežno odpravili.
In kot je že znano, take težave povzroča ravno estrogen, katerega je pa v Diane ogromno - in še zdaj ga imam zelo preveč.
Vem pa, da jih vse preveč žensk za spremembe okrivi tabletke (ki so delno celo krive, ponavadi).
Ko maš enkrat preveč estrogena, ga je težko zmanjšat.