Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamara stylish »

Kake bližnjice??? Haha... :D
Tega komentarja pa res ne razumem... mogoče ne bi bilo slabo, če bi mu sledil še argument.
Tukaj sem za to, ker iščem pomoč, ker JE težko shujšati, če si sam in ne veš kako in kaj. Prosila sem za nasvet ne za beden komentar.
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

evo, jaz sem na tem. uvedel sem šport. kupil sem sobni bicikl in polar, plačal 1050€ za oboje in motivira me to, da sem preveč plačal, da bi se prah nabiral. na kilcah se malenkostno že pozna, čeprav prehranjevanja še nisem spremenil. motivira me tudi to, ko po vsakem treningu podatke iz polarja prenesem na računalnik in potem gledam, koliko kalorij je požrlo, koliko časa sem že gonil itd. itd.

sčasoma bom prilagodil tudi prehrano.

pač delat je treba, migat je treba in to je to.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Pri nas doma je bilo podobno, le da sem na koncu vztrajala samo še jaz, mama je obupala, oči pa itak nikoli ni fitnesiral. :D Sem pa po nekaj tednih, ko sem začela z vadbo (že pred leti), čisto padla not in tako redko pride dan, ko ne migam. Ko je zunaj toplo, seveda raje grem na kolo ali laufat ven. Sicer imam samo sobno kolo in eliptični trenažer, a je bilo to več kot dovolj, da sem se znebila nekaj odvečnih kg, čeprav nisem rabila dosti hujšat. Pač kile, ki so se mi takrat nabrale čisto "mimogrede", tekom priprav na izpite, ko sem imela večji apetit za knjigami, in sem pač želela priti nazaj na staro težo. Vadim pa vsak dan kakšno uro na trenažerju, ko pa bicikliram, pa je to ponavadi nekje uro pa pol ali dve uri.

Jp, ob dobri muziki ali zanimivi seriji čas mine kot bi mignil. :D
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tor »

ricola napisal/-a:Kater je najbolj priporočen probiotični joguirt? Ali je najbolje čist ukiniti mlečne izdelke (tudi zaradi zdravja)?

Mleko je najpopolnejša naravna hrana. Sam ga porabim štiri litre na teden. Mlečni izdelki, teh se redko poslušujem, sir ali skuta če že kaj....mleko je enostavno boljše.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

argumentiranje mojega t.i. bednega komentarja: cela ta tema in še miljavžnt drugih je, kjer ti piše vse o zdravi prehrani, športanju, kuhanju, hujšanju, ipd., ti pa želiš, da ti je odgovor prinešen na pladnju, posebej zate in za tvojih 6 kil viška. kuhanja kot nujnega zla pri uspešnem hujšanju pa se tudi ne boš mogla kar tako otrest, razen če imaš viške tudi v denarnici, in si lahko dnevno privoščiš zdravo uravnoteženo prehrano v restavracijah.
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica

Napisala sem, ČE JE KDO TUKAJ TAK, ki bi se spodbujal itd. ali pa kdo tak, ki mu je že uspelo in na kakšen način. Sploh npr. študentje, ker jaz si pač ne morem privoščiti dnevno 2h ur kuhanja, ker imam dovolj drugih obveznosti in že tako ima moj dan premalo ur.
Nasvet vedno prav pride.
Sicer pa grem raje migat kot da se ukvarjam s človekom, ki ne zna nič pametnega povedati!

In, ne bi se otresla kuhanja ampak ga skrajšala ;)

LP

intermezzo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a intermezzo »

Jaz ti bom povedala, kako sama delam da ostajam v taki obliki kot sem... za nekatere mogoče nezdravo, ampak meni tak način paše. Manj ko jem, boljše se počutim - nekako tako.
Zjutraj ponavadi jem sadje (jabolko obvezno, pa zdaj pozimi niti ni neke izbire; jem jabolka, pomaranče, banane, sem in tja kak svež ananas, grenivko,..), čez spijem ali čaj z medom ali kavo z mlekom, ponavadi pa imam kavo čez nekaj časa po zajtrku, kot malico :P zraven pojem kakšen sojin piškot (najljubši so mi frollini od Valsoie) in če sem malo bolj lačna, še kakšno banano. Plus pijem dosti navadne vode (notri stisnem pol limone).
Za kosilo obvezno juha, glavna jed in solata, to je v bistvu vseeno kaj je... Za večerjo pa jogurt (navadni jogurt, žlička medu, zdrobljen keks, malo cimeta - mmm), kos sadja, čaj, ali pa si naredim kakšno juho, npr zelenjavno, toliko da me pogreje in zapolni želodec.
Ob takem prehranjevanju se je praktično nemogoče zredit... sladkarije mi ne pašejo, slane grickalice tudi ne.. Lačna nisem nikoli v glavnem :)
Poanta je v bistvu samo, da zjutraj ješ sadje in se ne zapacaš že zjutraj s krofom in kavo (to si tudi kdaj privoščim, normalno...ampak se ne počutim potem ok še cel dan).
Počutim se pa super in niti nimam težav z zdravjem, imunski sistem mi deluje super (tok-tok), energije pa imam tudi še preveč.
Meni tak način zelo ustreza :P
*.*
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

super tamara, če ti gre športanje vsaj pol tako dobro, kot žaljenje ljudi, potem boš kmalu trlica!
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica

Se opravičujem, če sem koga užalila-to ni bil moj namen.

Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Včeraj sem v lekarni videla, da so imeli tik ob blagajni zložene Nupo čokoladice, in me zanima, če so sploh za kaj ponucat (v smislu, če so dobrega okusa in dejansko ne redijo)? Se mi je kakšna tablica te opevane čokolade zaluštala, a je bila čez 2 eur. :eek: (iste velikosti kot recimo Frutabela) Sicer ne hujšam, je pa še toliko boljše, če tudi čokoladico lahko ješ brez slabe vesti. :D
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ma to nič ne ješ brez slabe vesti. :P Ponavad majo te čokoladke še več kcal, ker nadomeščajo del obroka ali celo obrok, samo manj maščob in cukra majo.
It was forever..but it didnt last long..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Seveda, sej tisto ni sladkarija v smislu priboljška na koncu po obroku, ampak koncentrirana kalorična plošča namesto obroka :D Vsaj ponavadi je tako, telih konkretno ne poznam :)

EDIT: jp, piše, da je ena ploščica nadomestilo za posamezen obrok hrane ('meal replacement bar'), ima pa sladkor in sladila.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Točno tako, to niso sladkarije, ampak nadomestek obroka (temu primerna je tudi cena), zato tudi toliko kcal. Je pa vedno pomembno iz katerega hranila so kalorije. Ni isto, če poješ enako količino kalorij iz sladkorja/nasičenih maščob ali pa sestavljenih hidratov/beljakovin. Jaz jih imam vedno doma nekaj na zalogi, ko nimam časa za obrok, ali sem večji del dneva zunaj..., pa pride prav.
So pa zelo različnih sestav. Nekatere se res že približujejo Frutabeli, nekatere imajo pa super sestavo, zato je vedno pametno to prebrati. Je pa tudi res, da imajo nekatere okus po žaganju, nekatere so pa prav slastne. tega pa žal ne veš, dokler ne kupiš in probaš.

Nupo sem pa enkrat kupila. Če se prav spomnim, je sestava še kar ok, zmotil me je aspartam, pa na zobe se je ful lepila.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OK, bo za probat. :D Itak mam lekarno pred nosom, ko sem na šihtu, in bo fajn namesto malice za spremembo.
intermezzo
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a intermezzo »

Sem probala te NUPO čokoladice, meni je bila najbolj všeč čokoladna, za njo pa karamelna :) karamelna je kot Twix, čokoladna pa je res ČOKOladna.
Napitki so mi pa presladki. Je pa Nupo bolj okusen kot npr. kakšne druge beljakovinske čokoladice, sem jih že nekaj poskusila (kao za nadomestek malice, ne toliko za hujšat ker sem pristaš normalnega prehranjevanja tudi med izgubo kilogramov) in so bile vse tistega značilnega umetnega okusa. No, Nupotu je uspelo dejansko narediti nekaj bolj užitnega.
*.*
Odgovori