A otroke se ponovem
"vlači s sabo"?? Grda fraza! Kot da bi otrok bil neka smet, al pa nek predmet, ki se te tesno drži, pa ga pač moreš met nekam s sabo.
Otroka vzameš s sabo, ker je del tebe, ker imaš družino, ker ga imaš rad. Dokler pa razmišljate, da se otroci "vlačijo s sabo", pa res tudi jaz upam, da še dooolgo ne boste imeli otrok. Tudi otroci (čeprav so še majhni, pa ne vejo prav za sebe) si zaslužijo neko spoštovanje in ljubezen (in njihovi starši bi naj bili prvi, ki bi jim to nudili).
Glede dopusta: ne predstavljam si, da bi se odločila za otroka (trenutno otrok še nimam, si jih pa počasi začnem želet) in imela otroka, nato pa bi ga pustila nekje za cel teden al pa še več in odšla na dopust sama. Halo?? Otrok je moj! Ni to otrok od nekoga drugega in ni nihče drug dolžan skrbet za mojega otroka za toliko časa, ker jaz pač nekje uživam na polno in pozabljam, kaj imam doma. Moje razmišljanje je pač tako, da ko se enkrat zvestno odločimo za otroka, je čas, da spremenimo določene svoje navade. V to spada tudi dopustovanje: pač omejiš žuranje, spremeniš v določeni meri način življenja, prilagodiš vse skup otroku... Ampak vse skup ti ne sme biti težko, če maš otroka rad. Pač poiščeš neko tisto ravnotežje, ko je dobro za otroka, hkrati pa vseeno ne pozabiš na sebe in partnerja.
Pa tudi glede destinacij za dopust... obstajajo hoteli, ki so namenjeni predvsem družinam z otroki. Greš v tak hotel, v tak kraj. Pač ne greš nekam z otrokom, kjer se žura 24ur/dan. Če pa si še zmeraj ne predstavljaš dopusta brez nenenega žuranja in popivanja, pa enostavno še nisi pripravljen za met otroka. Pika.
Ne pravim nič, če daš otroka v varstvo za par urc, pa gresta s partnerjem na večerjo, v kino, sta malo sama... ampak, da pa pustiš otroka pri nekom za par dni, to pa pri meni pač ni sprejemljivo.
Zakaj bi koga na plaži motili majhni otroci? Saj pa otrok ni neka nalezljiva bolezen, s katero bi se trebalo ogibat drugih ljudi in z otrokom hodit nekam, kjer ja ne bo v stiku z drugimi, da ja ne bo koga motil...
Aja, pa še ena fraza me je zmotila.... Nekje vmes je blo napisano, da je
"škoda denarja za dopust z otrokom". Saj pa nimaš otroka pri recimo dveh letih s sabo na dopust zato, da bi si otrok vse stvari tam zapomnil. Otroka imaš s sabo, ker je to tvoja družina, ker greste skup na dopust kot družina, ker si zdaj starš.