London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

*mala* napisal/-a:Oyster kartica je najcenejša (je pa res da stane 3 funte, je pa večna :D)

A ni clo tko, da so tele 3 funti za Oysterko kavcija, ki jo dobis nazaj, ko vrnes kartico? Vsaj dobro leto nazaj je blo se tko :)

...Ce ti lih gre za vsak funt in se nimas namena prou kmal vrnt v London (za razliko od nekaterih ns, London-addictov :D ), dost uporabna informacija :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Ja, res je :) Js kar predpostavljam, da se še večkrat vrneš. Pa mislim da so ceno povišali na 5 funtov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Včeraj mi je prijateljica, ki se je pred nekaj časa vrnila iz Londona povedala, da se vsi pubi zaprejo že ob 23.00.
Jaz sem samo pogledala :eek: Je to mogoče? Da ti očitno po 23.00 ostane samo še odhod v diskoteko, če hočeš žurat.
Meni se to zdi full nenavadno, sploh pa za eno tako velemesto...še naša boga Ljubljana na lokale odprte do 1.00 zjutraj - pa še to je včasih premalo :D
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

ja, kaj pa naj bi ljudje počeli v pubu preko 23ih? to ni isto kokr naši lokali.. če se ti žura, pač greš v nek diskač oziroma poiščeš kakšen lokal na foro ljubljanskih..

sicer pa: http://www.gadling.com/2008/03/03/love- ... e-at-11pm/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, res se zaprejo med tednom ob 11ih; med vikendom pa ob 12ih. Meni to čisto ustreza. Lih prov med potovanjem. Drugače so pa še vedno diskoteke, če te je volja.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

pred kratkim rezervirala let v LDN marca, vračam se aprila, vse skupaj 12 dni :cool:

pridno pregledujem vseh tristopetindvajset strani teme, ampak večinoma pišete res samo o teh tipičnih znamenitostih :(

nisem nek tip klasičnega turista, ne zanima me menjava straže itd, tako da trenutno prebiram tole stran
http://www.spottedbylocals.com/london/
kjer lokalci pišejo prispevke o placih, ki jih oni radi obiskujejo in priporočajo :D
obstaja tudi za ljubljano ;)

če kdo ve za kaj podobnega, naj me prosim usmeri!

pa vem, da že zgodaj "planiram" kaj vse bi šla pogledat, ampak sem res tkooo vesela :D
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

poletje06. kaj naj bi počeli v pubu po 23h? Isto kot folk počne pri nas v lokalu po 23h...pije, se pogovarja, druži...

Pač nisem vedela, da je to tko naštimano tam. In me je presenetilo.
Nič slabega. Sem pa vesela, da to vem, če se bom kdaj odločila it v london.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Žuža* »

Eno vprašanje:

S kolegico greva začetek decembra (8. 12) prvič v London, kar seveda pomeni, da naju čakajo vse najbolj standardne atrakcije. Glede na to, da vstopnine kar nanesejo, sva hoteli kar se da kupit že preko spleta. Zdej konkretno me zanima kombinacija treh kart Madame tussaud, London Dungeon in London Eye. Pri teh treh imaš kao prednostni vstop (ne čakaš v vrsti) samo za Madame Tussaud,ostali dve sta klasični karti. Torej vprašanje - kakšne so pričakovane čakalne vrste v tem času za London Eye (pa recimo večerni čas)? Ker 3 ure nama na misel ne pade stat na mrazu:D
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Čeprav npr. za London eye ni prednostna karta, boš veliko prihranila na času, ker ne rabiš čakati v vrsti za nakup karte, kar zna nanesti OGROMNO. Za karte kupljene preko spleta imajo posebne vrste, kjer res hitro dobiš karte (prihraniš res precej časa). Vrsta potem za vkrcanje pa spet ni tak ogromna. Verjetno zna bit pa večja gužva med vikendom (tak da bi se splačalo med tednom, če je možnost). Za London Dungeon pa itak ni tak velike vrste sploh.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Žuža* »

Super, hvala za odgovor!
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
Uporabniški avatar
majarončk
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a majarončk »

Helow :)

SUper tale tema..ravno prav, ko načrtujem en obisk Londona :)
Veste kaj me zanima,...no, marsikaj,..trenutno pa tole:
Kako veš katero podzemno boš rabil (cone)? Kje to lahko vidiš? Kr bova z mojim kupla kr Oyster kartico, sam me zanima, kje lahko vidim, za katere cone morm to kupiti....Pa ta kartica se kupi v Londonu ali preko spleta?

Hvala že vnaprej za odgovore in lep pozdrav :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^kupiš jo tam, na postaji podzemne ter v turistično-informacijskih centrih (vir; no, možno tudi prek neta, ja, ampak je tle še poštnina, kar se mi pa zdi mal brezveze, ko jo tam skor na vsakem koraku dobiš)
Še zemljevid con, itak je pa večina "turističnega Londona" v coni 1.
Uporabniški avatar
majarončk
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a majarončk »

Hvala! :) Upam, da vas še lahko kaj povprašam tukaj glede Londona?

Lep pozdravčk :P
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Babs. »

od kod je najceneje leteti v London? saj vem, da easyjet leti tudi iz lj, ampak so za februar nekam drage karte :? a mislite, da bodo šle kaj dol?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ravno 2 dni nazaj se je zaključila akcija, kjer meli vse karte -20 al -30%. Bi blo fajn drugič že mal prej spremljat (še posebno če okoli kakih počitnic) :wink:

Sicer pa Ryanair se splača še prevert, pol pa že zmanjka.
Odgovori