Ponavljajoči življenski vzorci

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
OranGina
Komunikatorka
Komunikatorka

Ponavljajoči življenski vzorci

Neprebrana objava Napisal/-a OranGina »

Se vam mogoče dogaja, da se vam v življenju določene situacije ponavljajo?

Ko že misliš, da si obdelal neko življensko lekcijo, se nekaj naučil iz nje in se pomaknil korak naprej, ugotoviš, da si v resnici še vedno na prejšnji...da se situacije ponavljajo in da se vrtiš v nekem začaranem krogu. Kako se premakniti na naslednjo (ali drugačno) raven, kako se otresti nekih vedno ponavljajočih se vzorcev in zaživeti...?

Pa da se navežem na mojo situacijo...
Za mano sta 2 daljši zvezi, ki sem jidvi končala ker so mi določene stvari pri fantih začele iti na živce (posploeno povedano).
Sedaj sem leto in pol v 3. zvezi...tista začetna zaljubljenost je minila, and here i go again. Čeprav je fant super, tako karakterno kot vizualno in me ima rad, so me spet začele motiti določene stvari, od raznih kretenj, do načina poljubljanja (no tu se že od začetka nisva ujela, pa sem mislila, da bo boljše in da se bom navadila), itd...razne malenkosti. In te malenkosti, ko jim začnem namenjat pozornost, postajajo vedno večje....in vplivajo tako na sex, kot na celoten odnos. Pa čeprav se zavestno trudim (I swear), da bi te stvari spregledala ali pa sprejela...I can´t (še vedno mi grejo na živce). In to je začelo že resno načenjati najino zvezo in moje razmišljanje o koncu.

Nevem ali res vedno naletim na napačnega ali pa iščem preveč. Vem da ni nihče popoln, da ima vsak svoje napake (ali pa drugačne navade)...ampak vseeno...ali obstaja kdo, ki ga bom lahko sprejela kot celoto, brez pretiranih "na živce mi greš" stvari, ki bi ogrožale najin odnos. Ali pa to kar iščem že imam in moram spremeniti sebe...in če, kako?

Upam, da nisem preveč zafilozofirala...:)
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Gracia »

Koliko pa si stara? Jaz po prebranem sklepam, da (še) nisi za resno zvezo. Lahko, da si pač oseba, ki ne more funkcionirati z nobenim. Ko te zaljubljenost mine, bi (med pravima osebama za skupaj) morala nastopiti ljubezen oz. na začetku najprej navezanost, da partnerja vzljubiš, tudi ko snameš "rožnata očala", torej z (več ali manj) vsemi napakami vred in da privlačnost ostane. Pri tebi tega ni, saj te motijo malenkosti, kot si že sama ugotovila. Pa bodi sama in se ne veži. Jaz vidim problem v tebi, da ne veš kaj bi rada in potem to osebnostno navlako vlačiš s sabo v zveze. Morda res še nisi spoznala pravega, ampak sama se bolj nagibam k temu, da pri tebi gre za nerazčiščene stvari kaj si zares želiš (sama ali pri partnerju) ali pa enostavno nisi za resno zvezo. Pomoje si ena tistih, ki skačejo iz zveze v zvezo, četudi je vmes nekaj časa premora (ne vem kako je bilo pri tebi), v strahu, da ne bi bila sama. Saj si si sama odgovorila, da gre za ponavljajoče se vzorce, ker sama težiš k vedno istim situacijam ter se vračaš k starim napakam. V tvojem primeru celo zavedno, pa še vedno ne spremeniš ničesar. Ni drugega nasveta, kot da si vzameš nekaj časa zase in se dodobra posvetiš sebi, šele potem se znova posveti spoznavanju moških, ko boš vedela kaj želiš in kaj iščeš pri potencialnem bodočem partnerju. :)
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
OranGina
Komunikatorka
Komunikatorka

Well...saj poznam te "it should be" razplete, ko zaljubljenost mine...in si jih tudi želim. Ampak res je, pri meni nekako ne pride do njih...ker me vse preveč začnejo motit neke malenkosti, mimo katerih potem ne morem.

Definitivno ne drži, da imam strah pred tem da bi bila sama...kvečjemu sem rajši sama, kot pa v teh "nepravih zvezah". Ampak ravno tu se mi začnejo porajati vprašanja, ali so to res neprave zveze....ali pa sem prezahtevna, imam previsoka pričakovanja (ravno zato, ker se namreč že tretjič dogaja enako) in je problem potemtakem v meni..

Mogoče imaš prav, da bi si morala vzeti čas in se posvetiti sebi...ampak potem spet po drugi strani: kaj pa če že vem, kaj si želim (oz. vsaj vem kaj si ne želim) in so bili to res samo mr. Napačni. Kako sploh veš, kdaj je nekdo tisti "pravi"? Kako se vi spopadate s situacijami, ko vas začne pri partnerju nekaj motit, vam "glodat živce"?

V primeru, da je problem res v meni, torej, da pričakujem preveč ali pa nevem kaj si želim...(in v primeru, da to pri sebi odpravim) bi bilo potem v tem istem primeru kaj drugače?

A ma kdo kake podobne izkušnje? ali pa je vsaj približno razmišljal kdaj kaj o tem?

Aja, drugače sem stara 23 :)
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Gracia »

Da je tvoj partner tapravi zate, veš takrat, ko se ne sprašuješ, ali je ali ni. :) Čisto preprosto vbistvu. Očitno tega še nisi doživela, a še boš, sploh če si še tako mlada.
Preseneča me samo to, da kot napake pri zdajšnjem partnerju omenjaš poljubljanje in kretnje. Ravno to prvo opaziš, ko spoznavaš človeka. To se ne spreminja, ampak ostaja celi čas isto. Pa tudi ne razumem, kako je to lahko nekomu moteče po recimo dveh letih. Ali ti je že na začetku, ali pa nikoli. Ni nekih vmesnih variant. :D To, da so te take stvari začele šele zdaj motit, pomeni, da te tudi na začetku tvoj fant ni najbolj pritegnil, sicer bi te zdaj (kvečjemu) motile čisto druge stvari, ne pa take kot si jih naštela.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Kaj pa so tiste konkretne stvari, ki te motijo pri njem, se razen poljubljana?

Ocitno isces princa na belen konju, in se nisi ugotovila, da je tak lahko vsak...ce ga sprejmes tudi z njegovimi napakami vred.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

to se ti dogaja zato, ker se iz te situacije nisi še vsega naučila. posveti se sama sebi, kaj sploh hočeš itd.

moje mnenje je pa isto kot pravi Gracia. in takrat tud ni nekih stvari, ki bi te ful motile. lahko te kaj moti, ampak to preprosto sprejmeš.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

jaz ne razumem kako je lahko nekdo več kot kakšen mesec z nekom, ki se ne zna poljubljati??? pri 23ih! in pri 23ih misli, da se bo to že popravilo.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
OranGina
Komunikatorka
Komunikatorka

No claire...brez obsojanja prosim, vsi različni, vsi enakopravni, ane.. :wink: Ti mogoče nebi začela s tako zvezo, nekdo drug, ki pa ima drugačno mnenje, druge prioritete, pa pač bi....mislim da tu leta nimajo veze. Vsak po svoje...

Drugače pa punce, hvala za mnenja, nasvete....jih bom upoštevala :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

a daj ne jokaj. seks ti ne štima in prideš sem spraševat, če je to ponavljajoč življenjski vzorec? v resnici pa se še poljubljaš ne rada s svojim fantom.

in ti boš zdaj meni rekla, da drugače misliš kot jaz? ja- in to narobe. pravim samo da bi po dveh propadlih zvezah pri svojih 23ih morala vedeti, da slab sex nikamor ne vodi. če se ti že pri poljubih ni prižgala žarnica nad glavo.

(kaj se skočijo takoj branit no.) saj ti nič nočem.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
OranGina
Komunikatorka
Komunikatorka

wow claire a si pojedla cel svet znanja? :)

Če misliš da se v življenju stvari delijo samo na prav in narobe, živiš po nekih reglcih in pravilih kako bi moralo biti....well, bad for you.

Pa če smo že pri tem...očitno nisi dojela bistva teme...in sploh nevem zakaj si tako našpičena....mogoče pa tebi manjka kaj v tej smeri (beri: sex)...just guessing :wink:

Drugače pa mislim, da ima vsak pravico do "prideš sem spraševat" in do svojega mnenja....in ja, po drugi strani prav tako mislim, da ima vsak pravico do napadanja in teženja, zato na tem mestu zaključujem (najino!) debato. Arivederči :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Jaz pa mislim, da ko ti grejo take banalnosti pri partnerju na živce (npr. njegove kretnje), je skrajni čas, da se pobereš. Če ti gre to kar naenkrat na živce (v nasprotnem primeru pa ne vem, kaj si z njim počela toliko časa), to samo nakazuje, da ti gre skrajno na jetra in ti bo šel vedno bolj. Vsaj po mojih izkušnjah. Nič hudega, če še nisi našla takega, ki ti ne bi šel po določenem času na živce. Mlada si, čas imaš, tako da brezveze se zadovoljit z nekom, če pa lahko počakaš na boljšega (zase).
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

Če ti grejo malenkosti na živce, enostavno ne veš več nad čem bi se lahko pritoževala. Enostavno predobro se ti godi.

Da najde boljšega ni nobena rešitev. Če je že rekla da se ji je pri vsakem to zgodilo. Pri najboljšem bi ji šlo na živce to da ji ne bi šlo nič na živce.

Moj predlog je da se zresniš pa gledaš na res pomembne stvari, ker če te malenkosti tako sekirajo boš imela veliko problemov pri vseh stvareh. ;) navadit se bo treba pač :)
scharlet19
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a scharlet19 »

ali pa si preveč želiš zveze oz. fanta in si z fantom k ti sploh nikoli ni bil kaj preveč ušeč. sama sebe si prepričala da ti je kul, sam to ni to.. začetna zaljubljenost mora bit:)( vsaj pr men )
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Očitno ni pravi, se ti ne zdi? Mogoče bi morala že prej prekinit, če si vidla da ti ni čist kul. Ampaak te čisto razumem. Pač v redu fant pa pol vztrajaš tudi zaradi tega z njim. I have been there.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Re: Ponavljajoči življenski vzorci

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

OranGina napisal/-a:ali obstaja kdo, ki ga bom lahko sprejela kot celoto, brez pretiranih "na živce mi greš" stvari

Ene ( mnoge ) ženske v to prisilijo leta. Potem je naenkrat dober prvi, ki pride mimo. Pred tem pa skenslajo vse in svašta.

Razmisli malo o tem, dokler si še v letih, da imaš izbiro. Od nikogar nimaš pravice pričakovati popolnosti, saj tudi sama nisi popolna.

Če si stara okoli 20, imaš še dost časa, da ugotoviš, kaj hočeš v žviljenju.
Odgovori