Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Seveda. Zakaj pa ju ne bi vzela oziroma kaj ti ni jasno glede teh dveh tabletk?
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a black_ariella »

n4stk4: škatlico tabletk moraš VEDNO pojest do konca. ker si pač začela jemat tabletke v sredo, boš zato vsako škatlico tabletk začela spet jemat v sredo (vedno gre po istem zaporedju).
v ponedljek in torek (zdaj) poješ še zadnji dve tabletki, nato pa sedem dni nič (naslednjo škatlico začneš spet v sredo naslednji teden). nič zakompliciranega :wink:

zakaj si sploh razmišljala, da zadnji dve tabletki ne bi vzela?
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a __CrNa__ »

Imam eno vprašanje. A je mogoče kera že šla po recept za KT po daljši pavzi? Zanima me, če ti sestra da recept al moreš pač prej na pregled al pogovor h ginekologinji? Sama sem namreč pred skoraj enim letom prenehala z jemanjem KT po svoji volji, zdej pa bi pač začela spet z njimi pa me zanima kako je zdej s tem receptom.
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a HčiLune »

Js sm bla v taki situaciji. Sm nehala vmes za nekaj časa jest KT in sm se pol spet odločla za njih. Sm mogla it k ginekologinji ja. Ne more ti kr sestra (kolkr vem) določit a so ble te k si jih jemala dobre in bi s temi nadaljevala.. Mogoče bi ble kake druge bolše.. Bo varjetno ginekologinjo zanimalo zakaj si jih nehala jest..a je blo kaj narobe z njimi.. ti bo predpisala boljše zate..
..worrying is dreaming in the wrong direction..
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka

Aha hvala za odgovor. Potem bom pa pač počakala do januarja, ko imam pregled.
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a black_ariella »

Zakaj pa ne pokličeš tja, pa vprašaš, če lahko prideš kaj prej na pregled oz.če se da kak drugače uredit to z receptom za tabletke?
__CrNa__
Sramežljivka
Sramežljivka

Ma ker sem si že tko enkrat pregled prestavla, ker mi je v tem mesecu menstra mal kasnej pršla k ponavadi in bi mela pol v decembru menstro glih takrat, ko mam predvidem pregled, tako da bom pač počakala do januarja, sej ni glih tolko nujno, glede na to, da sm bla zdej neki časa brez. Če bi se pa dalo dobit brez tega da morem na pogovor h ginekologinji, bi pa že ta mesec vzela recept. Sicer pa ja, mogoče bi blo itak najbolj pametno, če bi kr tja poklicala pa vprašala, sej so zato tm, sam sm mislila, da je mela kera že podobno situacijo.
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

*inch* napisal/-a:mene pa zanima nekaj glede KT Qlaira. prej sem eno leto jemala KT yasminelle, vendar sem prešla na qlairo. sedaj končujem 2. zavojček. tablete sem začela jemati tako kot mi je rekla ginekologinja (brez prekinitve naj nadaljujem s qlairo, ko sem nehala jesti yasminelle). prvo menstruacija s qlairo je bila dolga 10 dni. potem na dan, ko sem vzela 26. tableto, naj bi dobila M, vendar je biu samo nek šibek rjav izcedek, ki je trajal dva dni. ampak ok, se telo šele privaja na tablete. sedaj pri koncu drugega zavojčka qlaire pa sem M dobila par dni preden bi jo sicer morala (torej ne na dan 26. tablete, ampak na dan 23. tablete). in tudi ta menstruacija ni bila kri, ampak rjav izcedek, ki ga imam sedaj drugi dan in vse kaže na to, da bo ga jutri najbrž ne bo več.

ali je to zato, ker se telo šele privaja na nove KT, ali bom od sedaj naprej imela takšno M, saj sem brala na internetu, da imajo ženske, ki jemljejo qlairo zeloooo krajšo in zelooo šibkejšo M (ali pa je ta bolj podobna izcedku, kakor pa krvi) in je to čisto normalno? kakšne izkušnje imate druge, ki jemljete qlairo?

najlepša hvala za odgovore :)

jaz jemljem harmonet pa mam podobno situacijo....sam da se je men to začel dogajat postopoma,..zdaj traja ''menstruacija''slabe tri dni, pa še to bolj jedva,...in tud sama ne vem kaj narest oz. ali je to vredu oz. normalno. čeprav mi je ginekolog preg foruma (Pušnjak al kaj je ) zagotovil, da naj bi to blo normalno...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Ce pomislis, kako KT delujejo, ti bo jasno, zakaj so krvavitve sibke. KT poleg tega, da preprecujejo ovulacijo, tanjsajo tudi maternicno sluznico, kar sluzi kot dodatna zascita v primeru, da bi vseeno ovulirala in bi se jajcece oplodilo (ko je maternicna sluznica tanka, se jajcece ne more vgnezditi). In ker je sluznica stanjsana, je ob menstruaciji (ki to v bistvu ni) manj sluzi, ki se odlusci s stene maternice in posledicno manj krvi, kar je cisto normalno.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

CaliLove* napisal/-a:Ce pomislis, kako KT delujejo, ti bo jasno, zakaj so krvavitve sibke. KT poleg tega, da preprecujejo ovulacijo, tanjsajo tudi maternicno sluznico, kar sluzi kot dodatna zascita v primeru, da bi vseeno ovulirala in bi se jajcece oplodilo (ko je maternicna sluznica tanka, se jajcece ne more vgnezditi). In ker je sluznica stanjsana, je ob menstruaciji (ki to v bistvu ni) manj sluzi, ki se odlusci s stene maternice in posledicno manj krvi, kar je cisto normalno.

seveda razumem in je logično,...saj se m opazila, da je prvih 7 mesecev bila menstruacija krajša za kak dan in manj obilna ter boleča kot pred uporabo tabletk,..ampak zadnje 5 mesecev paopazam, da ne traja več tisith 5 dni kot prej ampak komaj 3 dni...celo dobivam jo kasneje kot sem jo prej,..vglavnem res je zelo šibka,..še bolj se je spremenilo kot se je že prvih 7 mesecv uporabe kt
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Shimmie_ »

Jaz sem na koncu jemanja imela menstruacijo samo nekaj ur (nekje pol dneva). Valda se mi je zdel čudn, ampak mi je ginekolog povedal, da je to zaradi sluznice... sem se pa potem sicer iz drugih razlogov odločila, da preneham z jemanjem.
Uporabniški avatar
gaja06
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a gaja06 »

Helou.

Mam eno vprašanje, če bo mogoče katera vedla odgovor..ginekologinja je trenutno na dopustu, pa me zanima, če veste kaj nardit. Sem namreč pozabla vzet 13., 14., 15. in 16. tabletko (yasminelle), ker sem jih pozabla v študentu, pa nisem mogla prej do njih..že mela katera podobno izkušnjo s temi tabletkami? ne vem ali zdaj nehat jemat, al kako..najdem ful različnih odgovorov, ampak za druge tablete itd.

če lah ktera pomaga, bom ful hvaležna. :wink:

lp, g.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Juhu, to pa je veselo. Kolkokrat sm kolegici gnjavla, naj mi posodi tabletke, kr sm moje pozabla...sej pa yasminelle so ful pogoste, se mi zdi. Eno obdobje smo ble vse na njih. Lahk bi mal povprašala okoli pri prijateljicah, no. Zdaj nimaš več kaj storit, razen, da pokličeš kakega drugega ginekologa pač za nasvet. Jaz bi verjetno še 3 dni počakala, kar nanese na 7-dnevno pavzo, potem pa bi jih spet začela jemat od začetka, torej novo škatlico. Preostanek pa imej doma ravno za tak primer. Sicer pa, če nisi imela spolnih odnosov, itak ni problema.
Pa je vseeno prišlo do odtegnitvene krvavitve?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
gaja06
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a gaja06 »

vem, itak sem gnjavla vsem:) pa niti ene ni blo okoli, ki ima yasminelle!! ne, odnosov ni blo, tak da za to me ne skrbi..krvavitve pa zaenkrat tud ne..se tud sama najbolj nagibam k temu, da počakam da bo 7dnevna pavza pa potem nova škatla naprej. upam samo, da ne bo zdaj totalno zmeden cikel in posledično jaz :)

hvala za odgovor! lp
HelenaP
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a HelenaP »

Hej babe!

Po skoraj letu dni se znova obračam na vas.

Jamljem KT YAZ že dve leti. Vmes sem imela zaradi hude driske in neuspešne absorbcije samo enkrat vmesne krvavitve.

Danes zjutraj pa vstanem, meni nič tebi nič dam hlače dol na wcju in opla, rjavo krvavkast izcedek štiri dni pred menstruacijo.

Da najprej razščistim par stvari...

1) Noseča nisem, ker s fantom uporabljava tudi kondome in z njimi ni bilo težav

2) Zadnji spolni odnos sem imela včeraj zvečer, nisem čutila bolečin razen običajen pritisk to je pa to. Je pa bila bolj suha nožnica.

3) Izpustila nisem nobene tabletke, sem enkrat vmes med škatlico bruhala v štirih urah po vzemu tablete ampak sem takoj vzela še eno dodatno, za vsak slučaj in to pravočasno.

5) Nič me ne peče, niti ne srbi zato nekako izključujem možnost vnetja

6) Imam istega partnerja, brisa za Pap še nikoli nisem delala ker nisem še stara 20 let.

Šla sem že do ginekologinje in me ni hotla pregledat, ker je to en fič firič za njo in je rekla da so lahko hormonske spremembe in če se mi v naslednji škatlici pojavi, naj potrpim še do tretje škatlice ... do takrat pa naj bom v dvomih če sem sploh zaščitena, ker kao niso dovolj močne.
Sumljivo mi je to, da nisem imela nikoli težav, ki bi prišle same od sebe... za tiste prve vmesne sem si kriva popolnoma sama, to pa je prišlo kot strela z jasnega.

Ima kera kaj pojma, izkušnje s tem? Bo res potrebna menjava, ker iskreno povedano sem kar zadovoljna z Yaz saj mi pomaga pri zniževanju teže, mozoljih, nimam problema z libidom.
Zaklenjeno